icon

Máte skúsenosti s krvácaním v skorom tehotenstve?

andrea682711
22. jún 2026

Ahojte žienky, od štvrtku som špinila a dnes už slabo krvácam. Bola som u lekára, no nevidel žiadne aktívne krvácanie, GS mal 10mm. Som v 5+4tt podľa poslednej ms, užívala som duphaston 2x1. Dnes mi zvýšil dávku na 3x1 plus ascorutin 3x2. Povedal mi, že sa mi môže odlupovať nevyužitá sliznica keďže nie je celá využitá tehotenstvom. Máte s týmto nejakú skúsenosť? Bolo nakoniec všetko v pohode?

anonym_20d40c
22. jún 2026

skúsenosť mám a bolo všetko OK

anonym_c7fcfc
22. jún 2026

Ja som krvácala v 7tt, aj som bola hospitalizovaná. Všetko dopadlo dobre. Prvý trimester kľudový režim, Utrogestan a vitamín C a K.

nikoleta999
22. jún 2026

Krváacala snáď na litre, u mňa už išlo o masívne krvácanie ... a takto 3 mesiace a nevedeli to zastaviť ani v nemocnici. Nakoniec jedna bylinkárka mi povedala, že mám užívať pohánku, všetko čo bolo z pohánky ( vločky, chleba, krekry, hoc čo som našla kúpila a užívala až do pôrodu - preventívne ) a za týždeň bolo po krvácani. Ale ja som mala hematom a to sa dušoval gynekolog, že žiaľ budem krvácať celé tehotenstvo a porodím aj s hematomom ...

andrea682711
autor
22. jún 2026

Ďakujem, celkom ste ma upokojili. Je to prvé tehu a celkom by som bola rada keby si ho viem užiť a nie sa stresovať celú dobu. 🙂 Našťastie hematom nevidel ani žiadne iné zvláštnosti. V podstate táto jeho teória o vylučovaní výstelky bola jediná, čo mu napadla. Snáď to bude všetko ok. Len ten týždeň vydržať do ďalšej kontroly bude asi celkom stres.