icon

Máte skúsenosti s liekom Xonvea?

valerie1618
28. okt 2023

Ahojte, má tu niekto skúsenosti s liekom Xonvea?

meno321
6. dec 2023

@eliskazara kde ste to prosim zohnali? U nas to nie je nikde zonhat… mate 10mg/10mg alebo 20/20? Dakujem

danielak95
Autor odpoveď zmazal
maszkalovas
6. dec 2023

@meno321 20mg 20tabletiek

sunshine92
6. dec 2023

@meno321 v dr.max to vedia objednat jeden den objednas na dalsi den mas

simkark
14. dec 2023

Ahojte žienky. Ako sa vám osvedčilo užívať večer liek? Pred večerou alebo tesne pred spaním? Lieky beriem asi 4 dni, vraciam aj tak a tie závrate to je horor. Celý deň len preležím a nedokážem fungovať. Trvá to už mesiac - nevoľnosti, vracanie, bolesť žalúdka, nechutenstvo, slabosť....na 3 dni som bola aj v nemocnici na infúziách lebo som v sebe neudržala ani vodu. :( ... trošku som už zdeptaná, že to nezvládnem... doslova len prežívam momentálne. 😪

sunshine92
14. dec 2023

@simkark ahoj mne ju doktor predpisal uzivat vzdy hodinu pred vecerou takze ja sa vzdy najem nech nemam prazdny zaludok, dám si tabletku a o hodinu sa naveceriam a pred spanim este tiez nieco zjem. Lieky mi ale velmi pomohli bola som na tom rovnako. Viem ze niektore pisali ze ked im nezabrala jedna vecer tak si davali tabletku aj na rano. Mozes sa spytat lekara ak by jedna nepomohla. Drzim palce

valerie1618
autor
14. dec 2023

@simkark ahoj, mne zase v lekárni povedali že pred spaním a rano po zobudeni na lacno. Asi trikrát sa mi stalo, že som ju večer zabudla zobrať a rano som ju potom ledva udržala v sebe, hneď ma napinalo na vracanie. Držím Ti palce, aby pomohlo. Tieto nevoľnosti sú priserne.

zuzkacif
20. dec 2023

@xtimkax ahoj, mne povedala dr.ze kludne az do porodu

eliskazara
29. dec 2023

Ahojte dievčatá. Skúšali ste už niektorá vysadiť- prestať užívať Xonveu? Ako to dopadlo?

maszkalovas
29. dec 2023

@eliskazara v pondelok plánujem vysadiť ..beriem druhé balenie

sunshine92
29. dec 2023

@eliskazara ahoj uz dvakrat som to skusila a neuspesne hned na dalsi den sa nevolnost vratila

rebekita45
29. dec 2023

@sunshine92 ja tiez tak. Uz som skusila 3x vysadiť či znížiť. No stale sa musim vratit na 2x denne .. ty ju ako dlho beries, v ktorom tt si ?

sunshine92
30. dec 2023

@rebekita45 ja som v 16tt a beriem ju od 7tt nastastie ju berem len raz denne

eliskazara
30. dec 2023

Ja som sa ju tiez pokusila vysadit, no po 3 dnoch som si ju musela zase nasadiť. Som uz 20tt.

simonatnv
31. dec 2023

@eliskazara prosim vas beriete jednu tabletku denne a vraciate pri nich ? ja som mala zo zaciatku jednu a bolo dobre dva dni potom sme museli zvysit ale zvracam aj tak

sunshine92
31. dec 2023

@simonatnv ja beriem od zaciatku jednu a staci mi to raz za dva tyzdne vsak mam den kedy zvraciam aj s tabletkou ale ostatne dni je pohoda

simonatnv
31. dec 2023

@sunshine92 to je to potom super mne to takto nezabralo ja som dnes 10+6 tak dufam ze to pomaly bude odznievat

maszkalovas
2. jan 2024

Tak ja som sa snažila vysadiť ale nedá sa .. 12ty týždeň som celý deň mi bolo vseliako a teraz večera zomna len taký fukot... Potom už aj tabletka tak si dám o5rano

beatka22ww
3. jan 2024

Ahojte, ja beriem jednu tabletku od 8 tt, do cca 13 tt som zvracala kazdy den aj s xonveou, niektore dni aj sedemkrat, nevedela som udrzat ani vodi a stale som chudla (nechcem vediet co by to bolo bez liekov) ale po 13 tt som prestala vracat a zacalo mi byt celkovo lepsie. pokusila som sa vysadit v 14 tt a hned sa mi to vratilo- vsetko co som ten den zjedla islo von- tak beriem dalej, momentalne som 18tt a doktorka mi povedala ze mam skusit pomaly vysadzat, tak teraz beriem vecer pred spanim uz len pol tabletky, citim sa horsie ako ked som brala celu - hlavne k veceru okolo 17tej mi uz zacina byt dost zle ale uz aspon nevraciam. Takze za mna xonvea velmi pomaha, ale radsej nevysadit narazovo uplne, tej pol tabletky sa mi osvedcilo. Dr povedala, ze po tyzdni si mam skusit zacat davat len stvrtku a tak pomaly uplne prestat, ze je to indikovane na prvy trimester a neni uplne ziaduce aby sa to bralo do polky tehotenstva…

sunshine92
3. jan 2024

@beatka22ww pol tabletky? Vsak tam je pisane ze sa nema lamat ani hryzt ze ucinok ma leb ked sa cela prehltne aj doktor mi povedal ze ked budem chciet postupne vysadit tak to mam spravit tak ze si budem davat raz za dva dni

simkark
3. jan 2024

Ja som sa snažila vysadiť v 11tt, dávala som si len večer po polke (Áno píše tam, že sa nemajú deliť ale spomenula som to svojej Dr.a nepovedala na to nič) ... keďže som ako tak jedla, tak som si jeden večer už nedala a na druhý deň som skoro zomrela... 🙈 tak som ich znovu nasadila- ráno aj večer, keď som sa zastabilizovala tak len večer a teraz zase dávam len po polke večer... teraz po mesiaci a pol mám konečne aj lepšie dní. Ale napr.včera (aj keď si tú polku dávam) som vracala - proste mi bolo úplne zle ... a dnes zase dobre. Ja mam normálne pocit, že keď ti má byť fakt zle tak ti bude tak či tak ... 😭😭😭 neviem no

sunshine92
4. jan 2024

@simkark an ja mam taky pocit lebo beriem celu raz denne ale aj tak raz za tyzden mi proste jeden den je naprd ze prevraciam den

beatka22ww
4. jan 2024

@sunshine92 ano, ja som tiez doktorke povedala ze v letaku je ze sa nema delit ale povedala mi ze mozem… oni to vacsinou pisu skoro na vsetkych liekoch, ale v praxi sa to ocividne riesi inak. Mne sa prave stalo to, ze ked som si jeden vecer vobec nedala druhy den som sa 6krat dovracala, takze ten system ob den mi vobec nesadol, s tou polkou je to ovela lepsie, ale zaroven som uz aj dalej takze ktovie

viki210
12. jan 2024

Mne sa ju podarilo vysadiť až pred 22 týždňom. Mala som dokopy 3 krabičky skúšala som to vysadiť viac krát 3 dni som max vydržala aj vodu som vyvrátila všetko proste aj som schudla na začiatku ja 6kg kým som ich nezačala užívať. Teraz ju neberiem už týždeň a je mi dobre. Prvé dni boli také všelijaké musela som si povedať že a dosť udržíš to v sebe 😂 moje telo si tiež zvyklo na tie lieky tak nejaké 2-3 dni trvalo kým mi prestalo byť vlastne nevoľno bez nich. Aspoň u mňa to bolo tak.

sunshine92
12. jan 2024

@viki210 super to sa tesim ja sa na to chystam v pondelok ze ju vysadim tak uvidime 🙂

simkark
3. feb 2024

Žienky ako u vás prebehlo vysadenie lieku?
Ja som už asi 2 týždne brala polku tabletky na večer, včera som si ju nedala, že skúsim vysadiť a hneď ráno ako som zjedla buchtu išla von. Takže som sa samozrejme naplašila a dala som si teraz celú tabletku (ja totiž keď vraciam tak nefungujem, nejem, ledva žijem... proste celé zle) ... no tak ma zaujíma či aj vás trochu potrápilo vracanie ale vydržali ste, a potom to už prešlo a dali ste to bez tabletiek ... alebo to išlo úplne hladko a nebolo vám nič? ...prípadne ste sa ku nim zase vrátili tak ako ja? 🙈
Ja som momentálne 16tt/17tt.
Ďakujem vám za info 😊

sunshine92
3. feb 2024

@simkark ja som na tom uplne rovnako ako ty. 21tt a stale s liekmi bez nich absolutne neviem existovat

simonatnv
3. feb 2024

@simkark ja mam 2 krat za den a skusala som vysadit rannu tabletku vydrzala som 5 dni ale 4,5ty den som uz vracala takze znovu mam 2x1 a som na konci 17tt asi este nieje ten spravny cas

ver123
22. mar 2024

Ahojte, ja som 22tt a beriem ich od 7tt. Ja som teda zvracala vždy viackrát za den a bez týchto liekov absolútne neviem existovať. Pre mna je to taký maly zázrak. Skusala som vysadiť ale vždy tie nevoľnosti boli dosť silne tak som sa k tomu vrátila. Gynekológ mi vravel, že sa môžu brat kým nevoľnosti pretrvávajú 🙂

sunshine92
22. mar 2024

@ver123 ahoj ja som na tom rovbako a to som 28tt ale posledne dva tyzdne si skusam dat len 1/2 tabletky a pomaha mi aj ta tak zatial beriem tak a skusim to potom vysadit ci to uz zvldnem aj bez lebo presne som to mala rovnako brala som jednu celu denne a ked som vysadila tak hned zle