Menší plod počas tehotenstva
Ahojte. Potrebujem upokojiť, takže len dobre skúsenosti 🙂🙏. Som tehotná druhýkrát,mám po 35 a jednu zdravú dcéru v pubertalnom veku. bola som na amnio, všetko ok. O 2 týždne ma čaká morfologický ultrazvuk. No... Pri každom meraní je plod o niečo menší, najprv to boli 2 dni, potom 5 dní ,7 dní.. Viem ,ze do 2 týždňov je to normálne, ale keby to bolo hneď o týždeň, dva menšie, napr. kvôli posunutej ovulácii, tak niesom v takom strese. Prosim o vaše pozitívne skúsenosti. Ďakujem
Rozdiel lar dni hore dole je uplne normalny. Azda necakas ze naozaj miliony deti po celom svete budu podla tabulky...
Vela stastia.
No ja som sa o tom ešte s gyn. nerozprávala.. Vždy som riešila niečo iné. Už mám dvakrát MA za sebou, s partnerom niesme najmladší, takže sa obávam rôznych porúch. Samozrejme mi je jasné, že pár dní je hore dole a viem, že deti nie sú presne podľa tabuliek... No ako som spomínala, keby to bolo hneď týždeň, tak som kľudná, ale nik z okolia to nemal takto, že pri každom meraní o kúsok menšie
Autorka: mne na poslednej kontrole povedala dr tiež že plod je menší podľa tabuliek by mal mať 12-14cm a u mňa to bolo 10,8cm
Pritom žiadna posunutá ovulácia nebola, bola odsledovaná
Ale dr s úplnou pohodou ma ukludnila hneď že to je v poriadku buď dorastie do pôrodu ešte alebo že dokŕmim keď sa narodí menšie 🙂
Takže kľud 😊 keď máš všetky výsledky okej tak nehľadaj niečo čo nesedí
Aj my sme tak zacali, najskor okolo 10 dni mensie, potom dva tyzdne a nakoniec 3 tyzdne. Vsetky hodnoty hranicne, narodila sa dcerka 2980g 48cm, mala maly obvod hlavicky (32,5cm) ale vsetko nakoniec uplne v poriadku. Jednoducho bola drobna (rodila som kratko po 34 narodeninach)
Mne najprv tvrdili že o týždeň väčšia, tak bola menšia vždy o pár dní, aj som mala stres ale nakoniec sa narodila 2960g 47cm v 39+3 a všetko v pohode 🙂
Ach...ďakujem vám dievčatá,som kludnejsia o kus😊
V kolkom tyzdni si teraz?🙂
@zuza265 podľa ms 22

raz mi tvrdili že bábo je menšie , raz väčšie ale vždy mi gyn povedala že si z toho nemám robiť ťažkú hlavu...
a ani som si nerobila.... 😉
tie ich merania stoja za figu - len toĺko k tomu.