icon

Menší plod počas tehotenstva

30. mar 2025

Ahojte. Potrebujem upokojiť, takže len dobre skúsenosti 🙂🙏. Som tehotná druhýkrát,mám po 35 a jednu zdravú dcéru v pubertalnom veku. bola som na amnio, všetko ok. O 2 týždne ma čaká morfologický ultrazvuk. No... Pri každom meraní je plod o niečo menší, najprv to boli 2 dni, potom 5 dní ,7 dní.. Viem ,ze do 2 týždňov je to normálne, ale keby to bolo hneď o týždeň, dva menšie, napr. kvôli posunutej ovulácii, tak niesom v takom strese. Prosim o vaše pozitívne skúsenosti. Ďakujem

deti95060810
30. mar 2025

raz mi tvrdili že bábo je menšie , raz väčšie ale vždy mi gyn povedala že si z toho nemám robiť ťažkú hlavu...
a ani som si nerobila.... 😉
tie ich merania stoja za figu - len toĺko k tomu.

colsami
30. mar 2025

Rozdiel lar dni hore dole je uplne normalny. Azda necakas ze naozaj miliony deti po celom svete budu podla tabulky...
Vela stastia.

autor
30. mar 2025

No ja som sa o tom ešte s gyn. nerozprávala.. Vždy som riešila niečo iné. Už mám dvakrát MA za sebou, s partnerom niesme najmladší, takže sa obávam rôznych porúch. Samozrejme mi je jasné, že pár dní je hore dole a viem, že deti nie sú presne podľa tabuliek... No ako som spomínala, keby to bolo hneď týždeň, tak som kľudná, ale nik z okolia to nemal takto, že pri každom meraní o kúsok menšie

nika_val
31. mar 2025

Autorka: mne na poslednej kontrole povedala dr tiež že plod je menší podľa tabuliek by mal mať 12-14cm a u mňa to bolo 10,8cm
Pritom žiadna posunutá ovulácia nebola, bola odsledovaná
Ale dr s úplnou pohodou ma ukludnila hneď že to je v poriadku buď dorastie do pôrodu ešte alebo že dokŕmim keď sa narodí menšie 🙂
Takže kľud 😊 keď máš všetky výsledky okej tak nehľadaj niečo čo nesedí

makrelkam
31. mar 2025

Aj my sme tak zacali, najskor okolo 10 dni mensie, potom dva tyzdne a nakoniec 3 tyzdne. Vsetky hodnoty hranicne, narodila sa dcerka 2980g 48cm, mala maly obvod hlavicky (32,5cm) ale vsetko nakoniec uplne v poriadku. Jednoducho bola drobna (rodila som kratko po 34 narodeninach)

mirkakonik5
1. apr 2025

Mne najprv tvrdili že o týždeň väčšia, tak bola menšia vždy o pár dní, aj som mala stres ale nakoniec sa narodila 2960g 47cm v 39+3 a všetko v pohode 🙂

autor
1. apr 2025

Ach...ďakujem vám dievčatá,som kludnejsia o kus😊

zuza265
2. apr 2025

V kolkom tyzdni si teraz?🙂

autor
2. apr 2025

@zuza265 podľa ms 22