Menšie bábätko v 16. týždni

7. aug 2022

Ahojte, doktor mi v piatok povedal, ze babatko ma cca 9,6 cm. No v 16tt by uz malo mat okolo 11 cm. Na kazdej kontrole doposial zodpovedalo danemu tyzdnu alebo bolo dokonca popredu. Teraz to vyzera, ze je minimalne o tyzden dozadu. Mali ste to tak niektora? Je mozne, ze zrazu menej rastie alebo to zavisi, ako je ulozene?

barus26
7. aug 2022

hlavne treba vedieť, že doktor meria bábätko od hlavicky po zadocek, bez nožičiek. A teda väčšinou všade sa uvádza dĺžka bábätka aj s nožičkami.

deti95060810
7. aug 2022

nič si z toho nerob... merania bývajú nepresné, mne neraz povedali že je pozadu aj 2 týždne a o istý čas zas bolo všetko Ok... hlavne sa netráp - nič to neznamená.

dada13288
7. aug 2022

Cele tehotenstvo som mala babanko o tyzden, tyzden a pol mensie. Este v 34 tt bolo mensie. V 36 tt sa ma v nemocnici pytali, ze ake velke bolo babo. Nevedela som co si mysliet lebo mi k tomu nic nepovedali. V 37 tt uz u mojho gynekologa bolo babo vacsie o 2 tt ... No vyznaj sa v tom

miskamicha
7. aug 2022

No neviem preco ti dr meral babatko ale v takom tyzdni sa uz zmerat neda a ani sa to nerobi. CRL sa meria do max 13+6 /od 11+0 do 13+6 sa robi prve velke sono kde sa urci aj priblizny termin porodu podla CRL..potom sa to uz nerobi/ ..babo je potom ohnute do Cecka. Ignoruj to prosim ta. Kludne napis lekarovi do poradne na gynimun.sk.a uvidis co ti odpovie...

autor
7. aug 2022

@miskamicha aha to som nevedela, ze babo sa uz nemeria.. potom tomu ozaj nerozumiem.. je pravda, ze babo bolo prekoprcnute dole hlavou a nozicky boli tak schovane, ze ich ani nebolo vidno..

mamabudiakova
7. aug 2022

Ahoj, naše dieťatko bolo v 14. týždni o 5 dní pozadu podľa ultrazvuku, predtým v 7. týždni o 2 dní popredu. Všetky výsledky máme v poriadku. Áno, záleží tiež od polohy bábätka, či je viac vystreté, či naopak skrčené. Merania sú iba orientačné, lekár mi tak povedal ale chápem, že sa bojíš. Tiež som sa veľmi bála, keď som sa to dozvedela. Najpodstatnejší ultrazvuk máš v 20. týždni, kedy sa okrem veľkosti zhodnotí vývoj orgánov. Prajem príjemne tehotenstvo.

pietrula
13. okt 2023

Ahoj, ako ti to dopadlo?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre