Menšie bábätko v 37. týždni

19. dec 2023

Ahojte. Dnes som bola na poradni. Maličký od minulého týždňa pribrať len 60gramov. Nechali má v nemocnici. S tým, že vraj prietoky mám dobre aj všetko, ale na brušku je menší o mesiac. Vraj to nemôže byť len odchýlka ultrazvuku, lebo všetko iné má v dobrom týždni. Prešli všetky prietoky, ale mám strach, že si niečo nemuseli všimnúť. Pozerali má traja lekári.
Mali ste niektorá alebo máte niečo podobné? Že čím to môže byť? Lebo mi nepovedali a ja aj manžel sme sa narodili ako celkom veľký. Cez tri kilá.

heln
19. dec 2023

ahoj, prva vec ktora by to mohla byt, ze pred porodom sa obcas mozu zmylit, najdes tu mnozstvo pribehov, ze sa odhad sekol aj o kilo.
druha vec moze byt, ze ti placenta prestava vyzivovat babatko, pises, ze ta nechali v nemocnici, tak ta budu kontrolovat. uz len vydrz do porodu, uz si k nemu blizko.

autor
19. dec 2023

@heln hej. Čítala som veľa. Doktorka povedala že sa to stáva ale že v mojom prípade to je iné, keď všetko sedí. Tak neviem. Som zvedavá čo mi ďalej povedia

anketkarka
19. dec 2023

No v tomto týždni sú odhady už nepresné. Mala som podobný problém, vyše mesiaca pred pôrodom som ležala v nemocnici. Každý deň nás sledovali a zo dňa na deň nariadili sekciu v 36tt. Odhad bol celkom presný a napokon pôrodnú hmotnosť sme mali 1940g. Nebol ale potrebný inkubátor, len vyhrievané lôžko, lebo dieťa bolo dosť zrelé. Len si nevedelo udržať teplotu tela a zo všetkého sa hneď unavilo. Vyše mesiaca aj po prepustení sme aj doma museli nosiť čiapočku (a to mám letné dieťa), lebo malo problém udržať teplotu tela. Prietoky boli ok len bola nižšia odhadovaná porodná hmotnosť. Po zhoršení prietokov nariadili hneď sekciu. Odhady sa potvrdili, ale príčina nebola známa, lebo placenta bola ok.

autor
19. dec 2023

@anketkarka fuha. A teraz ma maly všetko vporiadku? A chcem sa ešte spýtať. Po ako dlhom čase zistili zle prietoky?

katarinka121
20. dec 2023

Ahoj,ja som to tak mala. Asi v 37 tt tvrdili ze má syn mensie bruško,tak na 34 tt. Tiez ma vystrašili. Vysetrovali ma dvaja dr. Dokonca tvrdili ze babo schudlo a nie pribralo. Ale prietoky boli ok. Tak ze tp budú sledovať. A poslali ma domov. Syn sa narodil den po termíne a mal 3300 g a 52 cm. Cize vôbec nebol menší alebo čo. Proste sa dr sekli. Vsetko je ok. Tak sa hlavne nestresuj kludne to môže byť aj tvoj prípad 🙂vela šťastia

anketkarka
20. dec 2023

No dlho sme tam boli. Je úplne ok. Len všetko bolo opozdene do jedného roka, a potom sa s nami neurologička rozlúčila, že všetko je ok a už nemusíme chodiť.

pietrula
20. feb 2024

Ako ti to dopadlo?

autor
21. feb 2024

@pietrula ahoj. Maly sa narodil v 41. Týždni nakoniec s 2900gramami. Odhadovaná váha od mojej gynekologičke bola 2800gramov v 40 týždni. Mal hypotrofiu aj po narodení. Je zdravý krásny.

Vtedy som tam v nemocnici osala na infúziách. Chceli mi vyvolávať pôrod, lebo pomaličky priberal. Uz som bola pripravená, že tak teda budem rodiť. No potom namerali, ze maly pribral, tak má poslali domov s liekmi na pomoc tým prietokom, nech mu ide viac krvi. Som chodila na rizikové poradne a v nemocnici na každej kontrole nameral stále viac, tak som sa tešila. Ale stále zaostával v brušku o mesiac. No namerali mu 3200 že sa narodí🤣tak no priberal pomaly. V nemocnici tvrdili, že viac, ale našťastie všetko dobre

autor
21. feb 2024

Z nemonicw sme išli s váhou 2730 a potom ešte schudol na 2680 tak sme ho museli veľa kŕmiť 😂🙈teraz má 5 týždňov a 3800gramov

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre