icon

Missed abort v 24. týždni

nella130
28. dec 2014

😕😕ahojte.na vianoce mojmu babatku prestalo byt srdiecko. stvrty den som v nemocnici, do krcka maternice davaju nejake tycinky,pasty,tabletky a nic. stale nemam ziadne kontrakcie. ak niektora mate takuto strasnu skusenost ako ja, napiste mi prosim aky postup zvolili u vas lebo je to uz dost dlho a na psychiku je to priserne, uz nevladzem...

nella130
autor
30. dec 2014

myslela som ze ma dnes pustia ale este nie. kolko dni po tu treba este byt,neviete?

nella130
autor
30. dec 2014

@butterfly333 pustili ta na reverz?

butterfly333
30. dec 2014

@nella130 ano lebo to sa tam jednoducho nedalo vydržat.

kvecia
30. dec 2014

@nella130 mna pustili 24hod.po...

dionyzka
30. dec 2014

@nella130 ... co sa tyka toho rozhodnutia vidiet alebo nevidiet babatko. Rozhodla si sa v danej chvili spravne, to ti tvoje vnutro napovie a potom jednas instinktom. Nic si nevycitaj, vsetko si urobila spravne. Babatko malo asi vyvojovu chybu, takto je to lepsie ako sa trapit v bolestiach cely zivot. Vsetko bude v poriadku a vsetko sa stalo tak ako sa stat malo, toto si uz priroda riadi sama.
Urcite si nepochybila branim liekov. Jedna tableta nikoho zabit nemoze, ak je vsetko v poriadku. Vysoky krvny tlak bol len nasledkom niecoho. Nemozem to najst, ale citala som studiu, kde sa rozoberalo branie liekov a vplyv na vyvoj plodu.
Lieky boli az na poslednom mieste a zanedbatelne percento pre poskodenie plodu. Najviac bolo pitie alkoholu a fajcenie.
... nic si nevycitaj, vsetko bude opat dobre. Nejako to tam vydrz.

nella130
autor
30. dec 2014

@butterfly333 a nemala si ziadne komplikacie?

nella130
autor
30. dec 2014

@kvecia tak dufam ze zajtra ma pustia

butterfly333
30. dec 2014

@nella130 ani neviem tuším nie. Len pozor na prsia tie sa mi potom doma zapálili bolo treba brat antibiotiká.

nella130
autor
30. dec 2014

@butterfly333 uz mi ich obviazali a dali nieco na zastavenie laktacie

kvecia
30. dec 2014

@nella130 presne. ... mne sa tiež prsia zapálili, aj keď mi dali hneď lieky na zastavenie laktácie.... drž sa... Pred rokom sme si tým prešli

nella130
autor
30. dec 2014

a ked ma pobolieva jedna strana bruska viac nez druha je to normalne?

dionyzka
30. dec 2014

@nella130 po porode boli vsetko, je to kratka doba, je to normalne. Ked prides domov, davaj si na prsia obklady z kapusty. (kapustny cely list das zmrazit a potom si ho prilozis na prsia, priamo na pokozku). Ja som pri detoch mala hrozne problemy s prsiami, ta kapusta pomohla rovnako ako ATB. Podla mna, sa ATB maju davat len ked mas hnisavy zapal, co nemas. Vydrz par dni a mliecko sa prestane tvorit. Vsetko bude v poriadku.

nella130
autor
30. dec 2014

@dionyzka taky ladovy?

dionyzka
30. dec 2014

@nella130 ... no taky ladovy, na zapaleny prsnik - ulava velka. Aj v porodniciach to davaju.

dionyzka
30. dec 2014

@nella130 tie zapaly maju svoju logiku: ked je prsnik zacervenely, je to taka akoby tahava bolest - staci ten kapustny list a vydrzat par dni. Ked je len bolest bez zacervenania - zvacsa mykoza. Ked je mliecko s primesou hnisu - gynekolog, antibiotika. Ked su poranene bradavky, ranky - kozny lekar. A neboj nic, bude to dobre. Zapal mozes mat, ale nemyslim si, ze to bude hned zapal tazkeho kalibru. Predpokladam, ze mozno Ti davaju ATB aj kvoli porodu, takze dalsie uz potrebovat nebudes. A tie tablety na zastavenie laktacie su dost silne, vela zien je z nich zle - tak nebud hned vylakana, uz aj tak v tejto utrapenej situacii.

nella130
autor
30. dec 2014

@butterfly333 a to si sa len tak vypytala?

nella130
autor
30. dec 2014

@dionyzka ako zle z nich je?

butterfly333
30. dec 2014

@nella130 ano zavolala som domou čo sa stalo aby muž prišiel ráno po mna a išla som.

dionyzka
30. dec 2014

@nella130 ... z tych tabliet na zastavenie laktozy? - tak tazko, bolesti hlavy, brucha. Ale to prejde a este to neznamena, ze hned aj Tebe bude zle.

nella130
autor
31. dec 2014

@butterfly333 vcera som sa aj ja vypytala domov. bez problemov ma pustili. este som im 4x oznamila ze chcem malého pochovat. lekarka zacala zistovat veci okolo - zaujimalo ma najma ako si pohrebna sluzba vypyta dietatko. vraj treba vyplnit nejake tri papiere. ked som to tesne pred potratom/pôrodom hovorila lekarke, ktora robila potrat, nic mi nedala. este potom sa o tom s manzelom rozpravala. a tato, ktora mala sluzbu priniesla so sebou socilanu sestru a oznamili mi, ze volali na patologiu, ze plod je uz v spalovni na biologicky odpad.
myslela som ze sa zblaznim, zas dalsia rana. tie spiny so mnou vybabrali. zhadzovali to jeden na druhého. nakoniec zavolali lekarku ktora robila potrat, zacala sa ospravedlnovat, ze ona nevedela ze mi ma dat nejake papiere, lebo sa s tym este nestretla.
takze takto som na Antolskej dopadla, nemozme sa s malym rozlucit ani na pohrebe, ani mu chodit aspon na hrobcek, pretoze uz je niekde medzi odpadom ak uz nie je spaleny.

butterfly333
31. dec 2014

@nella130 moje presne to spravili aj mne. Ani mne ho nedali takže hrobček nemá no chodím aj tak na cintor a zapálim tam pri krížy 5 sviečok za moje deti o ktore som prišla. Tiež som bola na nich velmi nahnevaná a dodnes neviem prečo zomreli. Im na tom nezaleží.

dionyzka
31. dec 2014

@nella130 toto sa neda ani komentovat, spravaju sa otrasne, ziaden citlivy ani profesionalny pristup. Ja by som ocakavala, ze si niekto k tebe sadne a vysvetli ti co a ako, ake su moznosti, moznost pochovat alebo ponechat v nemocnici a spalit ho. A s cim sa nestretli - ja neviem, ale v nemocniciach ludia zomieraju, takze to az taka novinka pre nich nie je, vtedy uz vedia, co maju robit?
tak ako hovori @butterfly333, s malinkym sa chod rozlucit sama, k hlavnemu krizu na cintorine, zapalit sviecku, poplakat si. Drzkaj sa.

nella130
autor
31. dec 2014

@dionyzka citim sa teraz tak, ze miestami mam pocit, ze to nepreboli, ze sa zblaznim

dionyzka
1. jan 2015

@nella130 ...potrebujes cas. Ja nie som zastancom myslienky: cas to zahoji, ... casom to preboli, ... zabudnes a podobne.
Nepreboli, nezabudnes... cas potrebujeme na to, aby sme danu situaciu, odchod, sklamania v sebe akceptovali, vyrovnali sa s nimi a vedeli s tym zit dalej. Psychika je velmi zlozita, u kazdeho cloveka ina a do toho hormony po porode, to akoby vsetko islo proti tebe... casom sa to vsetko ukludni, telo sa zotavi a psychika tiez. Vsetko to bude v poriadku, len velku trpezlivost.
... moj manzel ma na tuto situaciu v nemocnici nazor, ze on by ich urcite zaloval. Mne totiz pripada, ze sa niektori pani lekari hraju na Boha, panmi zivota a smrti. Lenze toto chce nastudovat legislativu, ci nepostupovali spravne, zohnat pravnika, ktory to dotiahne do konca. Mate teraz na toto s manzelom silu? Asi nie, ste radi, ze sa drzite. Podla mna lekari to vedia, a tak trocha sa v zbabranych pripadoch na to spoliehaju - ze nemate silu sa s nima tahat roky a znicit im karieru. To, ze drobcek zomrel, za to asi nemozu. Ale pochovat ti ho mohli dat, to v ich silach uz bolo.

nella130
autor
1. jan 2015

@dionyzka neviem ci by sme uspeli aj s pravnikom,myslis ze ano?

nella130
autor
1. jan 2015

@butterfly333 povedali ti aky dovod ze ti telicko nevydali vo vsetkych tych pripadoch?

butterfly333
1. jan 2015

@nella130 skrátka je to vela papierovačiek najprv daju mi jo potom nie a na koniec bolo už neskoro.

trgypadl
1. jan 2015

Ahojte viem,ze je to velm.i citliva tema....ono je to dost problem,co sa tyka pochovavania v takych skorych tyzdnoch.
vsetko zavisi od toho,ci sa jednalo o porod,alebo potrat...bohuzial...viem,ze to je vemi citliva a bolestiva zalezitost,ale bohuzial tak to funguje.

nella130
autor
1. jan 2015

@trgypadl predsa je na to zakon, im to moze byt jedno co my s telickom urobime..

trgypadl
1. jan 2015

@nella130 posielam Ti link vyhlaska MZ SSR 22/1988 z.b.
zakon 131/2010 z.z.,skus si to pozriet..