icon

Missed abort v 24. týždni

nella130
28. dec 2014

😕😕ahojte.na vianoce mojmu babatku prestalo byt srdiecko. stvrty den som v nemocnici, do krcka maternice davaju nejake tycinky,pasty,tabletky a nic. stale nemam ziadne kontrakcie. ak niektora mate takuto strasnu skusenost ako ja, napiste mi prosim aky postup zvolili u vas lebo je to uz dost dlho a na psychiku je to priserne, uz nevladzem...

bosoriak
1. jan 2015

@nella130
@trgypadl
Je to len cisto technicky detail - do ukonceneho 24 tyzdna tehotenstva je dieta myslim podla zakona len "plod", cize sa k nemu spravaju ako k biologickemu odpadu. Musim si to este overit, ale suvisi to s tym, ze do konca 24. tyzdna sa da este spravit interrupcia z lekarskych dovodov.
Je to ale velmi necitlive, neempaticke, neludske. Koniec koncov ako velmi vela veci v slovenskom zdravotnictve. Neviem si predstavit ako sa citis, snad ti len mozem popriat aby si sa z toho co najskor dostala.
Drzim palce.

trgypadl
1. jan 2015

@bosoriak vsak prave,na to som chcela poukazat,ze je tam vela deleni,ako sa to pocita...ci sa to povazuje za abort,alebo partus....zavisi vsetko od toho v kolkom t.t,ci bolo zive,al.mrtve a mnoho inych faktorov....len som chcela poukazat,ze tam je formulka,ze rodicia mozu poziadat o vydanie a pochovat si mimi,ci uz sa jednalo o ab alebo partus.....

kvecia
1. jan 2015

@bosoriak mne bolo povedané, že až do 25tt je to "len" plod a pochovať by sme si mohli len v prípade, že 1. dieťa malo nad 1000g alebo
2. žilo min.24h. alebo
3. gravidita trvala viac ako 28tt...

nella130
autor
1. jan 2015

@kvecia
@trgypadl
@bosoriak v zakone nie jespecifikovane od kt.tyzdna je mozne poziadat. My sme poziadali avsak ziadne tlaciva nam nedali, a nakoniec bolo vraj uzneskoro

kvecia
1. jan 2015

@nella130 nam tak povedali hneď na príjme v nemocnici

trgypadl
1. jan 2015

@nella130 pozri si ten zakon paragraf c.3 a 8 odstavec....poziadali ste pisomne???
plod ide na patologiu,takze to trva niekedy par dni

bosoriak
1. jan 2015

@nella130
Tebe to teraz nepomoze. Urcite by ti pohreb pomohol po psychickej stranke, ale to uz je teraz zbytocne riesit. Hlavne je smutit, nie je dolezite kde a kedy a ci sa pri tom zapaluje sviecka. Smutok a plac su velmi dolezite a uzitocne.
Drz sa.

bosoriak
1. jan 2015

@trgypadl Za mna ak by chceli pochovat aj missed abort v 8. tyzdni nevidim jeden rozumny dovod, preco by to ludom nemohlo byt umoznene. Ale ako vravim, uz to vobec nie je pre autorku dolezite.

trgypadl
1. jan 2015

@bosoriak podla mna sa este nieco robit da,pripadne zavolat na patologiu,ci by ho vydali na pochovanie....

nella130
autor
1. jan 2015

@trgypadl ved nam nikto nedal tlacivo tak ako sme mali pisomne ziadat

nella130
autor
1. jan 2015

@trgypadl lenze nam uviedli ze uz siel do spalovne

jurly
1. jan 2015

@nella130 neviem ani slovami napisat ako to vsetko tazko cita....
my sme o malicke prisli v 10tt....
odporucam http://rodinabb.sk/rachelina-vinica-2/ organizuju aj pobyty...
prajem vela, vela sil.

nella130
autor
1. jan 2015

@kvecia nam nic take nepovedali a ani som to nikde nenasla, ved to bol uzkompletny cloviecik, len malinky

nella130
autor
1. jan 2015

@jurly dakujem za link, bola si uz na takom pobyte?

trgypadl
1. jan 2015

@nella130 tak ste si mali napisat Vy ziadost,teda aspon skusit...ziadali ste o vydanie toho 29??lebo su tomu len styri dni...

jurly
1. jan 2015

@nella130 nie nestihla som Nelka.. nastastie mam skvelého manzela, ktorý mi pomohol sa s tym ako tak vyrovnat, aby sme sa mohli pokusit o dalsie. su tam aj skusenosti iných s podobnym osudom.
az teraz som si vsimla, ze uz organizovali v oktorbri, ale urcite budu aj tento rok..

nella130
autor
1. jan 2015

@trgypadl ziadali sme hned po prijme, pocas potratu, po potrate tesne a nadruhy den zas.ja z nemocnice asitazko nieco napisem a vtomto stave to cloveka asi nenapadne aby si napisal sam, ci je nikto taky dokonaly?

kvecia
1. jan 2015

@nella130 presne. . Ale pre lekárov len plod a biol.odpad... strašné ☹

nella130
autor
1. jan 2015

@trgypadl a vraj toho 29 poobedebol uz v spalovni

nella130
autor
1. jan 2015

@kvecia lekari su velmi necitlivy

nella130
autor
1. jan 2015

@jurly maju v nr kraji o mesiac nieco

trgypadl
1. jan 2015

@nella130 ja som nechcela na Teba utocit,ja som sa len opytala....vies lebo sa mi to zda moc rychle,aby stihli urobit vsetko pocas jedneho dna,ked vysledky,kym pridu z patologie trvaju niekolko dni....

nagulinka
1. jan 2015

Milá mamička, prijmi odo mna úprimnú sústrast, viem, čím si si prešla, prehádzaš a budeš. Vedz, že pôrodom si sa stala mamičkou, i ked mamičkou anjelika. Nebu si dala toho najkrajšieho anjela a ja viem, že teraz ti to je prd platné, ale ver, že teraz mu je v nebíčku krásne. Zahoď všetky výčitky, len bolia. Nevyčítaj si, že si drobčeka nevidela. Ani ja nie. Ulož si v pamäti jeho kopančeky, tak ako si ho videla na sone. Aj napriek tomu, že ja som si malého pochovala, urobila som si doma na prebalovacom pulte (ktorý už na malého čakal) kútik spomienok - zaramované fotky z 3D, maličkého anjelika a kaaždý deň tuna zapálim sviečku. Prajem ti vela síl, neboj sa, zmierenie na duši príde - skôr, či neskôr, ale príde. ...

sopkova
1. jan 2015

je mi to neskutočne ľúto..tiež sme to zažili, aj keď v 1. trimestri...drž sa....

anjelikdianka
1. jan 2015

je mi to strašne luto,viem presne čo teraz prežíváš.Ja som prišla o naše dievčatko v 23.tt,a tiež som ju nevidela .☹ .príjmi úprimnu sustrast......

nella130
autor
1. jan 2015

@nagulinka dakujem za naozaj krasne hoci smutne slova

nella130
autor
1. jan 2015

@anjelikdianka dakujem ☹

nella130
autor
1. jan 2015

@sopkova aj mne je to luto

dionyzka
1. jan 2015

@nella130 ... neviem presne znenie legislativy, ktora upravuje tuto situaciu, ale... vsetko toto je o ludoch, stacilo si k tebe na 30 minut sadnut a cele to rozobrat, ako sa riesi tato situacia z medicinskeho a pravneho hladiska... mozno z pravneho hladiska jednali spravne, neviem, ale z ludskeho hladiska sa zachovali hrozne. Ked si o to ziadala po prijati do nemocnice, pri porode, po porode mali sa tejto otazke venovat.
Kazdopadne i keby si bola v prave, tak je to velmi zdlhavy proces - o to viac na Slovensku. Urobia vsetko preto, aby boli cisti a aby sa zle svetlo nevhralo na nich i v pripade, ze by smrt sposobili svojim neodbornym pristupom.
... ja osobne by som momentalne silu na pravny proces nemala a tu trochu, ktoru by som mala, tak venujem sebe a svojmu malemu anjelikovi, aby som sa rychle zotavila a celu tu velku bolest akceptovala. I ked v kutiku srdca by som si myslela, ze su to svine hnusne.

nella130
autor
3. jan 2015

dievcata neviete poradit, od vtedy som kazdu noc mokra, totalne sabudim spotena, je to normalne?