icon

Missed abort v 24. týždni

nella130
28. dec 2014

😕😕ahojte.na vianoce mojmu babatku prestalo byt srdiecko. stvrty den som v nemocnici, do krcka maternice davaju nejake tycinky,pasty,tabletky a nic. stale nemam ziadne kontrakcie. ak niektora mate takuto strasnu skusenost ako ja, napiste mi prosim aky postup zvolili u vas lebo je to uz dost dlho a na psychiku je to priserne, uz nevladzem...

Strana
z5
egiginka
3. jan 2015

@curious_george prosim prosim mozes to co si napisal mi skopirovat do spravy, som na mobile... moja kamoska potratila 4deticky z toho 1. A 4.te v 20tt... tak by som jej to preposlala. Dakujem krasne

A maminke, co dala tuto otazku, prajem velmi nech ma sa o koho opriet a dalsie zdrave babatko, teda vsetkym maminkam !!!!!

curious_george
4. jan 2015

@egiginka samozrejme, posielam. pripadne aj, ak sa vie kamaratka dostat k casopisu mama a ja, oktober 2014, tam je nas pribeh popisany na 96. strane v rubrike "ocami mamy".

nini1010
4. jan 2015

@nella130 Taketo nocne potenie je po porode uplne normalne.ja som sa meziac po prezliekala 1-2 krat kazdu noc.

poohie
5. jan 2015

@nella130 jaj veru aj ja som sa tak potila par noci po porode, normalne som si na to nespomenula, aj ked som citala tvoju otazku, az teraz ze vlastne fakt 🙂

kika8259
6. jan 2015

@nella130 ahoj, v prvom rade ti prajem skore uzdravenie duse a srdiecka kedze viem co prezivas a ako sa citis.... ja som to prezila pred mesiacom na Mikulasa v23 tt ... museli ma operovat kvoli torzii vajecnika a do styroch dni od op sa mi malinka vypytala na svet ☹ strasne nestastie pre nas ☹
mne malinka este zila a prislo tvrdnutie brucha a kontrakcie ☹ zial nedalo sa nic robit ☹

nella130
autor
6. jan 2015

@kika8259 muselo to byt strasne, drz sa, viem ze je to strasna bolest a najma nekonecna

nagulinka
8. jan 2015

@kika8259 prosím ťa, ako ti vysvetlili tú torziu vaječníka? Náš malý mal torziu pupočníka. Ja viem, je to trošku iné, ale v podstate torzia je torzia. ...

kika8259
8. jan 2015

@nagulinka no verzia na torziu vajecnika bola ze kvoli ohss mi narastli aj cysty ktore ho priskrtili a otocili a dalsia bola ze je to genetika - teda zavesny aparat vajecnika bol oslabeny ☹
velakrat lekari nepovedia pricinu, iba ze to bola nestastna nahoda ... ja mam vela nezodpovedanych otazok na nich ale uz sa nikdy ani odpovede nedockam tak sa musim s tym len zmierit ☹ bohuzial

tebe asi nepovedali preco sa to stalo .. ☹

nagulinka
8. jan 2015

@kika8259 nie, aj ja má miliony nezodpovedaných otázok. Doteraz nemám správu z pitvy, histologie. Preventívne mi urobili vyšetrenie na hematologií, tiež ešte nemám výsledky.
To, že malý mal torziu, povedali mužovi hned po pôrode, pupočník vyzeral potočený ako skrutka- vraj je to gynekologická tragedia, ale stáva sa. To bolo vysvetlenie.
Ale o vaječník si hádam neprišla ? Si mala sekciu, či klasický pôrod?

kika8259
8. jan 2015

@nella130 dakujem.
je to tazke ale verim ze raz to dobojujem do konca.

kika8259
8. jan 2015

@nagulinka och boze ☹ milujem odpovede tohto typu ze stava sa a kaslu na pricinu ☹
ale preco im to tolko trva s pitvou? ja som ju mala do dvoch tyzdnov ale aj tak mi to bolo na prd platne, malinka bola zdrava a bez zapalu takze stale neviem co presne vyvolalo porod ☹
a tiez mi gynekolog povedal ze sa to stava a je to medzi nebom a zemou. mna dopredu zenie len dalsie KET inak by som sa z toho asi zblaznila...
a kamoske sa malinky zasa pupocnikom omotal okolo krku a udusil sa ☹ je to hrozne co sa nam deje ☹

kika8259
8. jan 2015

@nagulinka ja uz nemam ani jeden vajecnik ☹ pri operacii vajecnika mi rozparali pol brucha a o 4 dni nato som klasicky rodila tak mam za sebou aj jedno aj druhe ...

nagulinka
8. jan 2015

@kika8259 jemine, to si si užila bolesti.. strašné, kolko si žena musí vytrpieť .... ja tiež žijem pre budúcnosť a druhé tehu, lebo by som sa inak zbláznila. Teraz v januári mám preventívku, to sa už budeme blížit k piatim mesiacom po... a hádam nám doki dá "požehnanie" 😉
Tebe povedali nejaké prognozy do budúcna?

kika8259
8. jan 2015

@nagulinka tiez mi nakazali cakat pol roka , za dva tyzdne idem na kontrolu tak som zvedava ci som sa dala dokopy a potom ma cakaju lieky ktore budem brat vraj dozivotne na cyklus .. no a v aprili by som chcela dalsi vklad ( moje 2.ivf) ... no mam obavy ci to moja maternica zvladne ... ale tak verim ze raz urcite.

.. drzim ti palce na preventivke a dufam ze tvoje spravy budu uz len pozitivne 🙂
ja asi na kontrole dokimu oznamim kedy sa chystam na dalsie tehu a dufam ze nebude velmi proti 🙂

nagulinka
10. jan 2015

@kika8259 vieš, ja mám pocit, že lekári sami nevedia, kedy odporučiť ďalšie tehu. Primár mi povedal 5 mesiacov, moja doktorka povedala 3 mesiace, potom odišla na materskú a zastupujúci doki povedal 6 mesiacov. Nakontaktovala som sa a doktora Zahumenského, ktorý povedal, že po šestonedelí mám ist na kontrolu a ak bude všeko ok, môžem, že pol roka odporúčajú, lebo sa tak kedysi gynekologovia dohodli.Zo stavu zúfalstva som ešte písala na dve online poradne. Tam mi v podstate povedali, že už môžem. Každopádne sme to s manželom uzatvorili s tým, že počkáme na preventívku, ktorú mám teraz v januári a ideme na to 🙂

katkabg
16. jan 2015

Ja normalne placem jak to tu citam ;((( baby musite byt silne

marinamoja
16. jan 2015

dobry vecer,aj ja som normalne nahnevana,aj ked neviem ani na koho,ze tolko nestastia moze byt pri donoseni dietatka.,ked to tu citam :( ..ja uz mam pred 50 tkou,som tu na tejto stranke kvoli dcere,a jej 2 x miss.ab :(...sama so mala tiez nie jednoduche porody aj cas tehotensky....s prvou dcerou 4 mesiace lezania v nemocnici na udrziavani ...druha sla na svet nozickami a tretia cisarskym...takze mam toho tiez za sebou pozehnane....ale aspon,ze to vzdy skoncilo tak,ze ten cloviecik na svet dosiel 🙂 nepamatam,zeby bolo roky dozadu tolko potratov...aj pocas toho mojho 4 mesacneho pobytu v nemocnici...co je toto za dobu,preco je to tak...aj dcera,chodi dqarovat krv,je zdrava,vsetko je ok,ale tato radost nam este dopriata nebola...cakame na vysledky vysetreni....ja verim,ze dalsi krat to uz bude ok...ale bude?ona na to pozera uz dost pesimisticky,ale ako ja tu citam,co mate niektore za sebou,ved to je sila!...a tie potraty vo vyssom stadiu...musi to byt hrozneeee :( velmi citim s kazdou takouto mamickou,a keby bol nejaky zazracny prutik nikdy nedovolim,aby sa niektorej taketo nieco stalo! zelam vsetkym mamickam,ktore maju za sebou tieto neprijemne zivota " podrazy" aby boli silne a nevzdavali sa...vsetkym vela vela stastia a pozitivnej energie drzte sa dievcata 🙂

magimary
16. jan 2015

@nella130 @kika8259 poslala som vám srdiečka, nech sa zmierni bolesť toho vášho...
aj všetkých mamín, ktoré si prešli tiež týmto podobným
je mi to nesmierne ľúto...
modlím sa za vás, nech vám vaši Nebeskí Anjelikovia skoro pošlú nové Pokladíky pod srdiečka... 😔

kika8259
16. jan 2015

@magimary
dakujem krasne za srdiecko a modlitbu, je to velmi tazke obdobie ... ale verim ze raz aj mne bude dopriate stastie v podobe zdraveho babätka...

nella130
autor
16. jan 2015

@marinamoja dakujeme za povzdbudenie. vela zien tam bolo so mnou co potratilo aj ked len na zaciatku. je pravda,ze ako dietatko rastie v brusku mama ho viac a viac lubi a preto je to tazke ho takto stratit. tu otazku ci dalsie tehotenstvo bude dobre si kladiem aj ja.

nella130
autor
16. jan 2015

@magimary dakujem

anda1980
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5