icon

Môže byť pes problémom v tehotenstve?

scooors
15. aug 2019

Ahojte, chcela by som sa spytat, ci pes v tehostenstve bude prekážkou, prvý krát som v tom, psíka yorkšíra krmime kvalitnými slovenskými granulami PANAKEI zo slovenska , mal by mat všetko čo sa týka stravy doplnkov atd ,odčervujeme každé 3 mesiace . avšak teraz sa naskytne otázka.

Je problém v tehotenstve pes ? X matiek mi povedalo a majú rôzne názory na infekcie, parazitov a iné čo dokaze pes preniest na cloveka / plod... mate nejaké skusenosti ?

dakujem za odporúčania čo so psíkom, je hravý, máme ho 6 rokov je neskutočne o neho dobre postarané po všetkych strankach.

dakujem maminy 🙂

Strana
z2
diewcatqoo
15. aug 2019

Treba sa zabarikadovat v izbe a nevychadzat odtial, kym neporodis..
Si tehotna, nie chora. Milion ludi ma psy, macky a ine zvierata.. zeny su bezne tehotne a normalne ziju v obklopeni so zvieratami. Pokial sa nechystas jest zvieracie bobky, tak asi sa nic nestane 🤷‍♀️

mivalik
15. aug 2019

My mame 2 psov, jeden oriesok 15rocny a druhy franc.buldocek 5 rocny, ktory je vnutri. Pes a tehotenstvo nevidim ziadny problem. Ja som sa akurat nemaznala s mackou doma ani u babky.

nijka
17. aug 2019

Niektoré tehotné by to mali brzdiť s hormónmi. Tehotenstvo nie je rozhodne dôvod zbaviť sa psa a pri malom dieťati nie je nič lepšie pre jeho budovanie imunity a emocne zrelosti. Sama vieš ako sa o psa staráš.

lindusss2016
17. aug 2019

@mivalik nemaznat sa s mackou je tiez dooost mimo...

1312dominika
18. aug 2019

Ja som tiež prvorodička máme doma psíka nikdy by som sa ho nezbavila je to člen rodiny a je dosť na mne naviazaný pred týždňom mi doktor povedal že som prekonala toxoplazmózu že môže to byť aj zo psa ale chodia k nám aj susedove mačky takže to kľudne mohol dostať od nich teraz ho častejšie kúpem tak si myslím že to už nebude problém

mtsl
18. aug 2019

No a vieš že aj dieťa prenáša choroby. Keď budeš čakať druhé musíš dať prvé preč lebo čo ak dostane chrípku, kiahne, mums alebo nebodaj rubeolu. Ozaj a aj manžel môže domov nejakú tú chorobu priniesť. Zbav sa ho!

mivalik
18. aug 2019

@lindusss2016 nemyslim si, ze je to mimo, s mackou sa nemaznam ani teraz,k mackam nemam vztah. Ano, mame ju, ale nie je moja 🙂

monikatopolcany
18. aug 2019

@scooors my máme psíka. Všetci do mňa hustili aby som ho dala preč. Nechápala som prečo by som to mala urobiť, takto ho zradiť.. bol pravidelne odčervovaný, očkovaný, zdravotne v poriadku. Počas tehotenstva som kvôli nemu nemala žiadne ťažkosti. Potom boli zas argumenty, že čo keď malá bude už s nami.. že môže niečo chytiť (nechutila, dokonca tieto detičky majú o 30% lepšiu imunitu oproti deťom, ktoré nevyrastajú so zvieratkom), a tiež že čo keď jej ublíži.. na to som povedala, že uvidím ako zareaguje keď prídeme domov, nebudem dopredu riešiť keby bolo keby.. proste dopredu pes baskervilský.. teraz ďakujem bohu, že som sa nedala ovplyvniť. Nielenže som nezradila priateľa, ktorý má ľúbi a dal mi roky svojho života, ale tá reakcia, keď som mu prvýkrát ukázala dcérku bola neskutočná. Srdce mi stislo láskou. On sa do nej zamiloval. Tak strašne, že cudzí človek sa k nej nemôže priblížiť ak tam nie som a nepoviem mu, že je to v poriadku (za čo som rada), navyše sleduje aj blízkych či sa k nej správajú dobre. A keď náhodou plače a ja nie som pri nej ide si po mňa a s výčitkou na mňa pozerá kde som keď malá plače 😂 jednoducho milujúca nanny ❤️. Riaď sa srdcom. Ak ho ľúbiš nedávaj ho preč popredu lebo čo ak..

zuzanamalicka
18. aug 2019

Netreba sa báť pes je člen rodiny a žiadne zdravotné problémy naisto nebudú rovnako ako pri mačkách (toxo) je len výplod štúdií počas tehu som mala a aj stále mám psa a rovnako aj mačky a za seba lepšie pestúnku ako domáce zvieratá nepoznám 😉

lindusss2016
18. aug 2019

@mivalik no tak nemaznat sa s mackou prero, ze ty nemas vztah, ako ok, to chapem ale to snad nema nic spolocne s tehotenstvom.... zeny, ktore s mackami vztah maju, sa s nimi maznat mozu. Uplne postaci nejest hovienka, co predpokladam, vacsina nerobi, ci je tehotna alebo nie. Toxoplazmozou sa skor nakazis z neumytej zeleniny a ovocia nez maznanim sa s mackou...

nyusika
18. aug 2019

v tvojom pripade nie je problém so psom, ale s tebou.
prepáč

Strana
z2