Môže farbenie vlasov v tehotenstve ublížiť dieťaťu?
Ahojte, mám strašne velké úzkosti, že som ublížila môjmu dieťaťu pretože som bola v 29 týždni tehotenstva u kaderníčky na odfarbení vlasov. Mala som už velmi odrastené vlasy. Pôvodne som chcela len pár pramienkov melíru, ale kaderníčka ma presvedčila, že to nebude vyzerať dobre (mám už aj pár šedin) a že to miminku určite neublíží a tak som si to nechala urobiť ako vždy- odfarbenie + následne na to ešte blond preliv. Výsledná farba zlatavá blond z pôvodnej stredně hnedo-sivej farby. Narodil sa nám zdravý šikovný chlapec, zachvílu bude mať jeden rok, ale ja stále myslím na to farbenie vlasov, či som mu tým nejak neublížila, či sa u neho ešte nemôže rozvinúť nejaká choroba, strašne sa bojím nádorov a vsetkých tých strašných chorôb... Úplne ma to začína ničiť... Na internete stále hladám informácie o farbení vlasov v tehotenstve, vyhladávam známe osobnosti, či malí odfarbené vlasy na blond i v tehotenstve, vonku obzerám tehotné ženy a ženy s miminkami aké majú vlasy...Som nešťastná, že som sa tak lahko nechala tou kaderníčkou presvedčiť, přitom som to vôbec nechcela... Neviem, čo robiť. Aký máte na to názor?
Smer psychiater ak máš z tohto úzkosti… farbila som si vlasy pri oboch dcérach každý druhý mesiac. Nebudem chodiť predsa ako bezdomovec
@cimage Ďakujem za príspevok, máte pravdu, sila mysle je veliká.. musím s tým prestať..len sa to lahšie hovorí ako robí..myšlienky mi stále zabiehajú k tej téme..
Pane Bože ...
Prosím Ťa, určite vyhľadaj psychiatra, pretože je pravdepodobné, že potrebuješ lieky. A vyhľadaj aj psychológa, pomôže Ti spracovávať náročné situácie. Presne si to vystihla - ľahko sa povie, že nemáš stresovať, keď psychika si ide po svojom. Niektoré veci podľa mňa bez odborníka nejdú. Kto nezažil, málokedy pochopí, že stresovať sa dá z akejkoľvek maličkosti. To nie je Tvoja chyba, že sa v tom nimreš, ale bude Tvoja chyba, keď to nezačneš okamžite riešiť s odborníkom. Cyklíš sa v tom, si ako na hojdačke, ale oveľa viac si dolu. Môžu sa Ti nabaliť ďalšie problémy, pokiaľ sa budeš takto stresovať.
Pre ostatných prispievateľov tu - prosím, nesmejte sa jej. Akokoľvek bizarne to vyznieva, ona sa reálne bojí a nemá to nič spoločné s racionálnym uvažovaním. Ona asi vie, že je to blbosť, ale nevie si pomôcť. Aspoň predpokladám, že je to tak. 🙂

vyhladaj psychiatra alebo pohotovost a daj sa hospitalizovat tieto stavy mozu ohrozovat zavazne teba aj tvoje deti