Môže hematóm ovplyvniť výsledky triple testu na Downov syndróm?
Ahojte, vyšli niekomu pozitívne výsledky triple testov na DS? Viem že tie vysledky sú častokrát skreslené.. už som objednaná na nifty a sono veĺké. Bola som na 1. Sone v Martine u Grochala a tam bolo všetko v poriadku. Neviem prečo mi to vyšlo takto :( teraz 2 týždne byť v neistote.. nemám ani 30 rokov žiadne ochorenia ani v rodine.. môže tie výsledky spôsobiť hematóm? Nemáte s týmto skúsenosti? Mala som ho mesiac, krvácala som mesiac a ležala.. momentálebuž je vstrebaný
@barbora533 ano moze. som toho jasnym prikladom... zmizol sice az okolo 25tt , ale skreslil vysledky, prepocitane potom na moj vek vysli odveci pozitivne.. aj prve aj druhe na DS, hoc som mala prenascan uplne v poriadku, velke morfo takisto a amnio vylucila vsetko . geneticka mi povedala, ze hematom mohol ovplyvnit vysledky
@anonym_460506 ďakujem trocha ste ma upokojili 🙂 sice ja som ho mala na začiatku tehotenstva od cca 6-12týždňa ale krv sa brala tušim chviľku potom kde tie výsledky sa robia z dvoch oberov momenalne som cca 19
@anonym_460506 ďakujem trocha ste ma upokojili 🙂 sice ja som ho mala na začiatku tehotenstva od cca 6-12týždňa ale krv sa brala tušim chviľku potom kde tie výsledky sa robia z dvoch oberov momenalne som cca 19
@barbora533 mala som ho od 5tt... hlavu hore... dobre to dopadne... tie prasive testy by mali zakazat
No ja si nemyslím. Mala som hematómy v oboch tehotenstvách a výsledky som mala výborné. Tie screeningy bývajú často falošne pozítivne, rieši sa to vkuse dookola, takže by som ich ani nebrala do úvahy. Smerodajné je morfo sono, Grochal je špičkový odborník, ja sama som k nemu chodila v každom trimestri a ak nič na sone nevidel a povedal, že je všetko v poriadku, tak mu ver.
@barbora533 mala som ho od 5tt... hlavu hore... dobre to dopadne... tie prasive testy by mali zakazat
@anonym_460506 netreba si ich dávať robiť...
@anonym_460506 netreba si ich dávať robiť...
@any_soj nedavala by som si len pri prvom mi povedali že je všetko v poriadku a ani som nevedela že sa nejake testy robia.. ak by nahodou dalšie určite nie
@any_soj nedavala by som si len pri prvom mi povedali že je všetko v poriadku a ani som nevedela že sa nejake testy robia.. ak by nahodou dalšie určite nie
@barbora533 mňa sa doktor vždy spýtal, či chcem, škoda, že to nerobia všetci... 🙂

@barbora533 ano moze. som toho jasnym prikladom... zmizol sice az okolo 25tt , ale skreslil vysledky, prepocitane potom na moj vek vysli odveci pozitivne.. aj prve aj druhe na DS, hoc som mala prenascan uplne v poriadku, velke morfo takisto a amnio vylucila vsetko . geneticka mi povedala, ze hematom mohol ovplyvnit vysledky