Môže jednorazovo vysoký tlak v tehotenstve uškodiť?
Ahojte mali ste niektorá problém a tlakom? Piatok na poradní mi namerali tlak 152/90 doktor navrhol hospitalizáciu až v pondelok, ale mam si doma zmerať tlak, celý deň nízky tlak aj celé tehotenstvo opuchy nemám ani bielkoviny v moči. Mali ste niektorá taký priebeh že iba jednorazo vysokí tlak? Asi zo stresu ako dá to riešilo? bojím sa že ma tam nechajú až do pôrodu termín mam 25.2
Samozrejme, že môže byť aj jednorázovo vysoký tlak. Lekár by nemal robiť paniku a mal by ťa nechať pár dní si v kľude merať tlak a ak tie hodnoty budú v poriadku, tak určite to nie je na hospitalizáciu. Meraj si tlak po päť minútovom kľude a zapisuj si aj dátum aj hodinu kedy si si to merala. A najlepšie keď pôjdeš v pondelok na kontrolu, zober si v lekárovi aj ten svoj tlakomer a porovnajte si ich, ci ti meria správne.
V 33 týždni mi namerali tlak 160/110 a opakovane. Nasadili dopegyt , tlak pekne poklesol na normálne hodnoty a začal stúpať v 39 týždni , to už ma brali na cisársky. Posledné tehotenstvo v 43 rokoch .
Mala som posledné tehu, posledný mesiac pred pôrodom som iné nerobila, len chodila na pohotovosť😬, po pôrode to preslo

Kolegyňa čo som s ňou bola hospitalizovaná mala syndróm bieleho plášťa. Nakoniec keď som jej ja dohovorila a videla môj prípad tak sa ukludnila a tlak klesol aj v nemocnici. Pustili ju domov.