Môže ma nakazenie počas tehotenstva ohroziť?
Som 19tt a dnes ráno som bola so sestrou a jej dvomi deťmi cca 3-4 hodiny. Tá mi teraz píše, že ju dosť bolí hrdlo a že aj deti sú nejaké “nedobré”. Fakt ma to nepotešilo a bojím sa, či som sa od nich nemohla nakaziť. Viem si nejako pomôcť? Asi už nie, však? Hádam len veriť, že sa na mňa a malinku nič nenalepí. Dosť sa toho teraz bojím :( Môže nás to nejako ohroziť? Od začiatku sú mojim strašiakom choroby a teploty. Vďaka.
Neboj nic, bola som v kuse chora, aj crevna chripka, aj covid, aj teploty, a sme tu, v poriadku. A stale este nemusis ochoriet.
Podporit len vitaminmi, C, D, zinok,...
A na teplotu si kľudne môžeš dať Paralen. Aj na nádchu sú určite kvapky,ktoré môžeš používať.
Kolegovia covid a druha polka nejaka crevna pliaga, ja som v 22.tyzdni a nic..nejaku tu imunitu clovek predsalen ma...cko a dko beriem Ale Uz Par tyzdnov preventivne...
@nevenka ďakujem za popdoru, verim že nas to minie🙃
Užívam femibion 2, myslíš, že je to dostatok vitamínov? Či pridať nejaké? Plus zo stravy príjmam maximum, každý deň misa plna ovocia, zelený jačmeň, chlorella a pod.
@angela85
@anjelicek26
@nevenka
Ďakujem baby, verim, že budem v poriadku.
Ja som COVID uz toto tehu mala 9-10.tyzden tak dufam,ze proste raz za rok staci😏
@anjelicek26 och to mi je luto 🙈 a ako si ho znasala? Myslis ze mi staci z vitaminov femibion 2? Alebo pridat nieco? Dakujem
@jj298 neprehanam, len sa pytam. Od toho tu toto forum je pokial viem 🙂 Som prvykrat tehotna, neviem ako to chodi, mala som rizikove tehotenstvo prvy trimester a kedze je teraz konecne vsetko v poriadku, tak sa obavam aby som nieco nechytila. Davam si na seba pozor teraz v takom obdobi kedy sú sami chorí , stranim sa nejakym velkym kolektivom a podobne, ale viem, ze sa tomu neda vzdy vyhnut. Pekne som sa opytala, ci teda nas to nejako nemoze ohrozit, ale stale verim, ze sa nas to ani nedotkne. Vdaka…
Nič sa ti nestane neboj, bežná viróza.. k bábätku sa nič nedostane, budes mať sopel a kašeľ, možno ťa bude bolieť hrdlo.. sú lieky ktoré môžu aj tehotné (detský nasivin, stopkasel, Paracetamol Max 1000mg za 24h) môžeš teraz piť čaj, jesť veľa zeleniny a ovocia.. nestresuj dopredu, vírusy sú súčasťou našich životov.. keď budeš mať deti dve tak to bude bezna rutina..
@jana_eyre_2 ďakujem za podporu 🙂 uz som sa ukludnila a vychladla😃 hovorim si, ze bude mi urcite ok, uz sa okolo mna za tie mesiace premleli nejaky chory ludia, tak snad aj tentoraz nad to minie, a ak nie tak to bude hadam dobre 🙂
Na malinku sa veru nic nenalepi a ty to urcite tiez zvladnes s vitaminmi, paralenom, sprejom do nosa a kloktanim soli napr, ale su vzdy alterantivy aj pre tehotne… nemusis sa vobec od nich nakazit a mozes sa nakazit niekde uplne inde, zbytocne riesis dopredu 🍀
@jj298 je to na nervy s ludmi, niektorí su dost nezodpovedni, ja chodim napr. s ruskom vzdy do obchodu, lekarne a k lekarovi a pozeraju na mna ako na trafenu ale je mi to uplne jedno…inak ja ked idem na poradnu, tak v cakarni sedime aj 3 zeny s ruskom🙂
Prajem ti skore uzdravenie 🙂
Vitaminy inak uzivam, aj sa snazim prijmat co najviac zo stravy.
@anavixy ďakujem krasne 🙏❤️ verim ze budem aj ja zdrava🙂
Tri dni horucka a potom uz bolo dobre.. maly je uplne fit...
Vitamíny a uz keby bolo zle, existujú aj antibiotiká, ktoré môžu aj tehotné.Pri teplote si daj Paralen a ak by si sa citila coraz horšie,tak určite kontaktyj svojho všeobecného lekára a následne gynekológa.Ostan hlavne pokojná a nestresuj.Vsetko bude ok.🙂👍
@jj298 dokonca aj antibiotika moze 😀😀 ale to prvorodicke nevysvetlis, to si musime kazda zazit 😀
Ja mam starsieho syna, v jari som druhykrat otehotnela a ako som otehotnela, hned sa na mna lepili vsetky bacily, ktore syn nosil domov. 2x som brala antibiotika (co som brala naposledy mozno pred 15 rokmi). Tehotenstvo skoncilo MA v 10tt, podla lekarky na to malo vplyv aj to, ze moje telo bolo celkovo oslabene chorobami.
Aktualne som znovu tehotna a od zaciatku tehotenstva mam sople a boli ma hrdlo. Momentalne dokonca cakame, ze kazdu chvilu syn donesie zo skoly kiahne. Bohuzial, neda sa zit izolovana od celeho sveta. Musim fungovat v domacnosti, aj celkovo v zivote.. starsie dieta neodlozim nikde. Snazim sa mat aspon dostatocny prisun vitaminov, ale inak fungujem normalne.
Ahoj, nestresuj sa zbytočne, aj keď choroba príde, zvládneš ju. Ja mam doma dve deti, nosia domov kadejake vírusy, teploty, stále sú choré, tiež som sa najviac toho bála, že od nich budem stále chorá, no neochorela som od nich ani raz zato mam iné problémy týkajúce sa tehotenstva a beriem dvoje rozlicne lieky ... takže prísť môže hocičo a tým stresom si nepomáhaš. Veľa zdravia
Ja co mam v okoli zeny, tak za tych 9 mesiacov vacsina nieco chytila. Imunita je v tehotenstve slabsia, ale bezna viroza babatko neohrozuje. Je len niekolko infekcii, ktore su rizikove pre babatko. Ja som napr. ochorela v 7. mesiaci a uz az do porodu som sa toho.nevedela zbavit. Cize 2 mesiace som bola chora, ale ziadny negativny vplyv to nemalo. Maly bol uplne zdravy, ukazkovy novorodenec.
Ja som prekonala 2x v tehotenstve covid z toho jeden v nemocnici a robili mi aj lumbalnu punkciu kvoli podozreniu na krvacanie do mozgu...proste neries...aj ked ochories...zvys prisun vitaminov, vela tekutin, dobrou naladou nic nepokazis, ale zlou aj hej...mala je zdrava, este aj amniocentezu prezila...😀

A ako si vlastné predstavuješ svoje tehotenstvo,materstvo? Byť doma v karanténe 9 mesiacov? Je normálne že aj v tehotenstve sa človek stretáva s deťmi a aj nakazi bežnými chorobami
Toto není choroba ktorej by si sa v tehotenstve mala báť. Zabezpec si čaje,vitamíny. Keď sa u teba choroba prejaví tak to budeš riešiť. Prípadne aj so svojím doktorom. Horšie by bolo ak by si doma mala norodenca.