icon

Môže ovplyvniť cukrovku sladkosť konzumovaná pred testom?

vanskad
10. júl 2024

Ahojte,
chcem sa s Vami poradiť.
28.6 som bola na tehotenskej cukrovke a vyšli mi výsledky 5,5 mmol/L nalačno a po vypití glukózy po 2 hodinách 7,41 mmol/L.
Dostala som výmenný lístok ku diabetologičke.
Na druhý deň som išla k nej, u nej výsledky v poriadku. Ale predsa musím byť sledovaná, kvôli bábätku keďže u gynekológa vyšli také hodnoty. Po týždni(zajtra) jej mám poslať namerané hodnoty po jedle, nemám ich vyššie ako 6. Samozrejme, že sa hneď nedá držať diéta na 100% a skúsila som si dať poobede vanilkové korneto z lidla, nato o hodinu som si odmerala cukor, mala som 4,9 mmol/L. Chcem sa spýtať, mohli sa zmýliť v tých výsledkoch alebo že deň pred tým testom som zjedla viac sladkého/ viac červeného melónu preto vyšli vyššie hodnoty?

Strana
z2
ivusa1516
10. júl 2024

@veva24 áno diabetológ už bral ale sestra v ambulancii z prsta

bluemoon24
11. júl 2024

@ivusa1516 ze ty nevis o tom, ze se ma merit po hodine nic nemeni na tom, ze to tak je. Zbytek uz komentovat nejdu, stejne by to nemelo smysl.

vanskad
autor
11. júl 2024

@ivusa1516 mne diabetička zase povedala, že nechape ako mi u gynekológa mohli po vypití glukózy zobrali krv po 2 hodinách, že sa to nerobí. Že už po 1 hodine

bosorkabb
11. júl 2024

@vanskad ja som mala hodnoty ako ty. Skončila som na inzuline a v nemocnici po čase. A to som aj diétu držala.
Melón, ovocie, sladkosti je rýchly cukor. Tvoje dieťa a tvoje telo musí v tej chvíli rýchlo reagovať. To nie je bezpečné pre dieťa.

ivusa1516
11. júl 2024

@vanskad no mne bolo povedané ze na lacno, potom po 1 hod a potom po 2 hod... Som tam. Bola hladná smadna co ani napit kým mi nebolo na odpadnutie

veva24
11. júl 2024

odporúčam ti tento profil https://www.instagram.com/mama_s_cukrovkou/
časom už sama budeš vedieť čo ti cukor dvíha (mne napr. paradajky). Fakt to nie je sranda a verím, že ti to stojí za tvoje zdravie a zdravie tvojho bábätka

erikabrockova
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2