icon

Môže tehotná žena v skúšobnej dobe ísť na PN?

Dnes o 05:38

Ahojte, som v prvom mesiaci tehotenstva. Citim sa strasne zle. Zvraciam aj niekoľkokrát za deň mam bolesti. Posledne dni poriadne nespím možno 3 hodiny každú noc. Som strašne vyčerpaná. Mam novu prácu som v skúšobnej dobe. Velmi by som si potrebovala oddýchnuť, nevládzem urobit ani poriadne nic v domácnosti co mi je stále zle. Prácu mám v callcentre, veľa hovorov každú chvíľu. Po psychickej stránke je to náročná robota. Myslíte si, ze by dala obvodná na 3 dni PN. V pondelok som bola aj na pohotovosti a neviem co robit.

Strana
z2
krasneleto
Dnes o 11:23

@anonym_autor ahoj, ano mozes ist na PN aj v skusobnej dobe.. a plynu z toho dve situacie... bud ti skusobnu dobu o PN predlzia, alebo tam rovno skoncis...

anonym_aaed29
Dnes o 11:24
@anonym_13e8c8

@letfenixa a kto je chory prosim ta 1 den? ved na to su pecka

@anonym_13e8c8 nie, pecka sú na nevyhnutný čas vysetrenia. Už keď potrebuješ byť celý deň doma, po správnosti má byť vystavená PN. Aj keď veľa zamestnávateľov akceptuje celodenné pecka, je to len ich dobrá vôľa.

anonym_8fbc74
Dnes o 11:31
@anonym_bf649f

@anonym_b754ef jasne nahodne otehotnie, OK 🙂 tomu sa povie planovane rodicotsvo. alebo dalsia kostolna krysa

@anonym_bf649f ty si pekne zatrpknutá osoba. Akože keď sa niekto roky snaží a nedarí sa mu otehotnieť tak musí zostavať v pôvodnom zamestnaní? Lebo čo ak nahodou otehotnie zrovna v skúšobnej? No bohužial. Stalo sa a čo?

letfenixa
Dnes o 11:40
@anonym_13e8c8

@letfenixa a aj to, ze ak tam da lekar cely den , tak tam da cely den

@anonym_13e8c8 čo sa nevylučuje s jednodňovou PN.

anonym_2a4ac8
Dnes o 11:52
@anonym_b754ef

@anonym_2a4ac8 toto všetko chapem a úplne s tym súhlasím, mňa len zarazila posledna veta “tebe to je jedno, tebe šlo o PN”… Ano sú ženy ktoré sú vypočítavé, a sa zamestnajú už tehotné a to taja… ale su aj prípady, kedy žena otehotnie už počas skúšobnej doby a nie je fér podľa mňa hned niekoho nálepkovať, že ti išli len o PN🤷‍♀️
Ale to je moj názor, chapem že nie každý bude súhlasiť

@anonym_b754ef tak vieš, keď sa niekde hlásim alebo mam skúšobnú, tak nejdem aspoň ten čas "na ostro". A zase si tu nebudeme klaňať, ze drvivá väčšina tehotných je práve tá vypočítava. A ano, pokial sú nezamestnané, ide im naozaj o to, aby "iba" získali PNku (vsak nebudú doma sediet zadarmo) a pokial majú dní poistenia tak automaticky aj tehotenske a potom matersku.

anonym_2a4ac8
Dnes o 11:54
@krasneleto

@anonym_autor ahoj, ano mozes ist na PN aj v skusobnej dobe.. a plynu z toho dve situacie... bud ti skusobnu dobu o PN predlzia, alebo tam rovno skoncis...

@krasneleto a načo by jej predlžovali skúšobnú dobu, keď potom pôjde na matersku? To bude mať skúšobnú dobu akoze 3 roky? A aby s ňou potom mali ďalšie náklady?

anonym_b754ef
Dnes o 12:20
@anonym_2a4ac8

@anonym_b754ef tak vieš, keď sa niekde hlásim alebo mam skúšobnú, tak nejdem aspoň ten čas "na ostro". A zase si tu nebudeme klaňať, ze drvivá väčšina tehotných je práve tá vypočítava. A ano, pokial sú nezamestnané, ide im naozaj o to, aby "iba" získali PNku (vsak nebudú doma sediet zadarmo) a pokial majú dní poistenia tak automaticky aj tehotenske a potom matersku.

@anonym_2a4ac8 možno mas pravdu, to ja neviem
Len som sa snažila pozrieť sa na vec aj z iného uhla, možno som naivná no čo už😄
už tu viac báb napísali, že otehotneli až po rokoch snaženia.. dokonca niektorí aj s diagnózou neplodnosť
človek ozaj niekedy nevie kedy to príde a ci to príde, taký je život

brrunetkaa
Dnes o 12:22
@anonym_13e8c8

@brrunetkaa to budes akoze 3 dni chora?

@anonym_13e8c8 no a? A keď má niekto črevnú chrípku 2 dni Napr.

anonym_13e8c8
Dnes o 12:55
@brrunetkaa

@anonym_13e8c8 no a? A keď má niekto črevnú chrípku 2 dni Napr.

@brrunetkaa u nas pre taketo stavy akceptuju pecko

krasneleto
Dnes o 12:57
@anonym_2a4ac8

@krasneleto a načo by jej predlžovali skúšobnú dobu, keď potom pôjde na matersku? To bude mať skúšobnú dobu akoze 3 roky? A aby s ňou potom mali ďalšie náklady?

@anonym_2a4ac8 to ja neviem na co by jej predlzovali.... pisem ake su moznosti.. a predlzuje sa o dobu skusobnej... nie na tri roky... neviem o aky typ zamestnania ide... a aky oni s nou maju dalsi naklad , ked pojde na matersku, tiez nerozumiem... a navyse ani nevieme, ci na materskej bude 3 roky, nevieme ci tehotenstvo dopadne podla ocakavania atd... vsetko je o komunikacii

krasneleto
Dnes o 13:02
@anonym_2a4ac8

@anonym_2a4ac8 a co tam navypocitas prosim ta? z platu v novej praci sa mi napriklad PN vobec nepocitala, pretoze toho casu som nesplnila podmienku odrobit v novom zamestnani 90 dni / netusim ako je to teraz /ale z minima a ano dostala som velkolepych 216 eur toho casu... tak to asi nebolo velke terno. a teda k tej poznamke neist na ostro... ono ked 6 rokov nie si tehotna ani po x cykloch IVF, ani omylom ti nenapadne, ze sa to podari doma a prirodzene pri najvacsich stresoch z novej prace... ak by som to vedela... ver mi , ze vypiect sa dalo ovela lepsie v starej praci, navysit si plat / bolo by mozne/ a tak s tym vydzubat, aby mi vysla najvyssia materska, aby tie dva tyzdne , co mi v novej praci chybali k PN z platu , by som len v starej neodrobila a PN by mi chodila tiez luxusna... no materska mi vysla 256, rodinne necelych 20 a PN 216.... velke terno a zamer... v tom asi nehladaj... ovela viac ma tesilo, ze cakam vytuzene dieta...

anonym_2a4ac8
Dnes o 13:11
@anonym_b754ef

@anonym_2a4ac8 možno mas pravdu, to ja neviem
Len som sa snažila pozrieť sa na vec aj z iného uhla, možno som naivná no čo už😄
už tu viac báb napísali, že otehotneli až po rokoch snaženia.. dokonca niektorí aj s diagnózou neplodnosť
človek ozaj niekedy nevie kedy to príde a ci to príde, taký je život

@anonym_b754ef na to, aby som verila práve na takéto "nahody" som už asi stara 🤣

Strana
z2