Môže zápal zo zuba spôsobiť nízko položený plod a potrat?
Ahojte, som v 5tt+6 (ide o prve tehotenstvo) a pred tyzdnom mi zacali obrovske probelmy so zubom mudrosti. Zubarka najprv vravela ze je to len zapalene dasno, kedze zub bol bezrpoblemovo vyrasteny a pekne rovno. Po dvoch dnoch ukrutnych bolesti sa to ale nedalo vydrzat a isla som to konzultovat s kym sa dalo - obvodna lekarka, zubarka a gynekologicky. Vsetky 3 sa zhodli na ATB - Zinnat, ktory beriem 6 den. Zapal mi ale tak silnel, ze zub musel ist vcera von :( Navyse ma chirurg na stomatologii tak vystrasil (bol uplne necitlivy a vravel ako je mozne ze sme dopustili ATB, pricom obvodna lekarka vravela ze ten zapal je pre babo ovela nebezpecnejsi ako ATB) ze som sa v cakarni doslova zrutila. Poobede ked som dosla domov som si nasla spinenie, tak som utekala na pohotovost kde mi robili sono zdola a doktorka vravela, ze tam este nevidi akciu ale ze gestacny vacok je polozeny velmi nizko a ze aj okolo neho je nieco co sa jej velmi nepaci :( Predpisala mi duphaston 4x denne, vravela ze sa to este moze posunut vyssie, ale neznela velmi optimisticky :( Myslite si ze to mohol sposobit ten silny zapal zo zuba? Ze sa telo jednoducho neciti na babo? Dakujem
@fazulka1991 ano taketo zapaly mozu sposobit nemale problemy. Treba to riesit najlepsie nasadit atb lebo zapal moze sposobit potrat alebo predc. Porod.
@leeenka26 naozaj? A bolo to z nelieceneho zubu, alebo tam bol v tele iny zapal. No a predstav si stomatochirurga ku ktoremu som s mojim silno zapalenym a zahnisanym loziskom pri zube mudrosti sla, ze jeho reakcia bola-ak by to bolo na mne, zub vam tam necham az do porodu. Plus sa na mna vyvrieskal ako som mohla dopustit to, ze uzivam antibiotika
@leeenka26 chodím na čistenie kanálikov, ale žiadne antibiotiká som neužívala a ani neužívam. nemôžu aj tie antibiotiká ublížiť??
@fazulka1991 su to antibiotika na pencilinovom zaklade, ktore sa nedostavaju cez placentu k babatku, navyse v skorom stadiu tehu je babatko vyzivovane zltym telieskom takze o to menej. Ja som brala napriklad Zinnat, ktory sa dava asi najcastejsie ak su aj zapaly mocovych ciest a u mna to bolo konzultovane 3 lekarmi a vsetci sa zhodli na nom. Ale co sa tyka tvojho zubu tak lekarka by mala vediet spravne vyhodnotit liecbu
@danielocka262 dakujem za rady..v piatok idem k zubárke na kontrolu,tak sa s ňou poradím o najvhodnejšom liečení. dakujem ešte raz 🙂
@danielocka262 toho stomatochirurga by som prefackala. Neviem nemala som ziadne ine problemy len som zubom a vysoke crp. Odpoved som nedostala ale bolesti zuba som mala sialene.
Ahojte Maminy. Chcem sa spýtať máte niektorá z vás skúsenosti s poškodenými zubami v tehotenstve ? Začala som 25tt doteraz vsetko fajn no počas noci sa mi vzadu nad zubom spravila bublina. Bolieť to neboli ale samozrejme cítim ze tam nieco zavadzia. V piatok idem na chirurgiu koli osmickam. Som z toho na nervy bojím sa ze to môže ovplyvniť plod tieto problémi. Každý boží den tŕpnem hľadám po internete články.. Je to horor načisto toto 😒 bojím sa ze maly nebude v pohode nakoľko mam zle zuby.
@majdul99 mne v tehotenstve zub trhali, mala som pod nim vacok, zapal...vsetko bolo ok. Zubar pouzil miernejsiu anestezu. Tiez som mala strach ale urcite je lepsie nechat si zuby osetrit.
@limetka69 ahoj mala si viacej zubných kazov v tehotenstve ? Tiež som ostala Tehotna a mam asi 4 kazy bolo bábätko ok ?

@fazulka1991 ak je pod dohladom a lieceny tak podla mna nie. Ten moj zapal bol velmi silny, az taky ze zub musel ist von. Podla mna sa nemas coho obavat