icon

Môže zápal zo zuba spôsobiť nízko položený plod a potrat?

danielocka262
22. jún 2016

Ahojte, som v 5tt+6 (ide o prve tehotenstvo) a pred tyzdnom mi zacali obrovske probelmy so zubom mudrosti. Zubarka najprv vravela ze je to len zapalene dasno, kedze zub bol bezrpoblemovo vyrasteny a pekne rovno. Po dvoch dnoch ukrutnych bolesti sa to ale nedalo vydrzat a isla som to konzultovat s kym sa dalo - obvodna lekarka, zubarka a gynekologicky. Vsetky 3 sa zhodli na ATB - Zinnat, ktory beriem 6 den. Zapal mi ale tak silnel, ze zub musel ist vcera von :( Navyse ma chirurg na stomatologii tak vystrasil (bol uplne necitlivy a vravel ako je mozne ze sme dopustili ATB, pricom obvodna lekarka vravela ze ten zapal je pre babo ovela nebezpecnejsi ako ATB) ze som sa v cakarni doslova zrutila. Poobede ked som dosla domov som si nasla spinenie, tak som utekala na pohotovost kde mi robili sono zdola a doktorka vravela, ze tam este nevidi akciu ale ze gestacny vacok je polozeny velmi nizko a ze aj okolo neho je nieco co sa jej velmi nepaci :( Predpisala mi duphaston 4x denne, vravela ze sa to este moze posunut vyssie, ale neznela velmi optimisticky :( Myslite si ze to mohol sposobit ten silny zapal zo zuba? Ze sa telo jednoducho neciti na babo? Dakujem

Strana
z2
danielocka262
autor
31. okt 2016

@fazulka1991 ak je pod dohladom a lieceny tak podla mna nie. Ten moj zapal bol velmi silny, az taky ze zub musel ist von. Podla mna sa nemas coho obavat

leeenka26
31. okt 2016

@fazulka1991 ano taketo zapaly mozu sposobit nemale problemy. Treba to riesit najlepsie nasadit atb lebo zapal moze sposobit potrat alebo predc. Porod.

leeenka26
31. okt 2016

@danielocka262 ja som nemala az taky zapal a sposobilo mi to predcasny porod.

danielocka262
autor
31. okt 2016

@leeenka26 naozaj? A bolo to z nelieceneho zubu, alebo tam bol v tele iny zapal. No a predstav si stomatochirurga ku ktoremu som s mojim silno zapalenym a zahnisanym loziskom pri zube mudrosti sla, ze jeho reakcia bola-ak by to bolo na mne, zub vam tam necham az do porodu. Plus sa na mna vyvrieskal ako som mohla dopustit to, ze uzivam antibiotika

fazulka1991
31. okt 2016

@leeenka26 chodím na čistenie kanálikov, ale žiadne antibiotiká som neužívala a ani neužívam. nemôžu aj tie antibiotiká ublížiť??

danielocka262
autor
31. okt 2016

@fazulka1991 su to antibiotika na pencilinovom zaklade, ktore sa nedostavaju cez placentu k babatku, navyse v skorom stadiu tehu je babatko vyzivovane zltym telieskom takze o to menej. Ja som brala napriklad Zinnat, ktory sa dava asi najcastejsie ak su aj zapaly mocovych ciest a u mna to bolo konzultovane 3 lekarmi a vsetci sa zhodli na nom. Ale co sa tyka tvojho zubu tak lekarka by mala vediet spravne vyhodnotit liecbu

fazulka1991
31. okt 2016

@danielocka262 dakujem za rady..v piatok idem k zubárke na kontrolu,tak sa s ňou poradím o najvhodnejšom liečení. dakujem ešte raz 🙂

danielocka262
autor
31. okt 2016

@fazulka1991 ano urcite sa jej na to opytaj, nech mas klud na dusi 😊

leeenka26
31. okt 2016

@danielocka262 toho stomatochirurga by som prefackala. Neviem nemala som ziadne ine problemy len som zubom a vysoke crp. Odpoved som nedostala ale bolesti zuba som mala sialene.

majdul99
23. máj 2017

Ahojte Maminy. Chcem sa spýtať máte niektorá z vás skúsenosti s poškodenými zubami v tehotenstve ? Začala som 25tt doteraz vsetko fajn no počas noci sa mi vzadu nad zubom spravila bublina. Bolieť to neboli ale samozrejme cítim ze tam nieco zavadzia. V piatok idem na chirurgiu koli osmickam. Som z toho na nervy bojím sa ze to môže ovplyvniť plod tieto problémi. Každý boží den tŕpnem hľadám po internete články.. Je to horor načisto toto 😒 bojím sa ze maly nebude v pohode nakoľko mam zle zuby.

veronikonv
23. máj 2017

@majdul99 mne v tehotenstve zub trhali, mala som pod nim vacok, zapal...vsetko bolo ok. Zubar pouzil miernejsiu anestezu. Tiez som mala strach ale urcite je lepsie nechat si zuby osetrit.

naduska1805
23. dec 2024

@limetka69 ahoj mala si viacej zubných kazov v tehotenstve ? Tiež som ostala Tehotna a mam asi 4 kazy bolo bábätko ok ?

limetka69
23. dec 2024

@naduska1805 áno bábätko chodí do tretieho ročníka 😃

naduska1805
23. dec 2024

@limetka69 joooj ďakujem za odpoved …noo teda tak už veľkáč 🥰

Strana
z2