Môžem dostať HELLP syndróm, ak užívam Fraxiparine?
Beriem 0,3.
Napadlo ma či to náhodou nemám keďže ma dosť dlho boli hlava (11dni) a mam aj niečo zo zrakom + mam pocit ze mam závraty.
Som v 36tt.😒 Vďaka.
@gabika029 hellp je ako komplikacii preeklampsie, je spojeny s vysokym krvným tlakom, nemyslim si ze mate hellp ale vylucit to neviem. Teraz mate poradnu kazdy tyzden, preco ste to nepovedali obvodnemu gynekologovi? To je vsak jedno. Pricin bolesti hlavy je mnoho, ak mate pocit ze sa vam nahle zhorsil zdravotný stav a necitite sa dobre, treba vyhladat lekara. Radsej zbytocne ako neskoro.
Ved chod priamo do nemocnice na rizikovu ambulanciu. Oni spravia odbery a zistia co je
@gabika029 ak by si mala hellp syndrom nepocitovala by si len bolest hlavy, bola by si opuchnuta od hlavy az po paty, postupne by si prestavala mocit, aj keby si do seba liala litre tekutin, robili by sa ti modriny z nicoho nic na celom tele, nie len pri vpichoch po faxiparine. Pichalo by ta extremne pod pravym rebrom. A toto vsetko by sa nedialo v horizonte skoro dvoch tyzdnov, ale max. par dni (1-3) A hlavne by si mala vysoky tlak, ktory by ti uz nicim znizinit. Nemeratelne hodnoty bielkovin atd.
@gabika029 v kazdej porodnici maju podla mna aj rizikovu ambulanciu/ poradnu, aspon tak som to videla aj na Slovensku. Kde chodia rizikove tehu na kontroly a vysetrenia. Alebo tam musia mat centralny prijem a podla toho poslu dalej. U nas mali centralny a delili to podla toho kde patris, ja som bola v tej rizikovej. Ked mi nieco bolo, tak som iba podala na centralnom dokumentaciu a cakala som na lekara pre tu rizikovu. Medzitym odovzdat moc. Krv si brali uz na ambulancii. CTG zas tocili inde. Ale to bola velka nemocka ako Kramare. Ale kamosova zena to mala podobne. Z jednej kontroly isla rovno za 15 minut ma cisarak. Len ju vyzliekli.
Ja som si pichala tiež a mala som hellp. Tiež to bagatelizovali, že mám vyšší tlak, ale odbery krvy pečeňové som mala hrozné. Išla by som okamžite na gynekologickú pohotovosť a tam výsledky z krvi majú do hodiny
Lenže ja nenam ani vyšší tlak. Tlak mam ukážkový 😊
@fialkafialkovita nám u nás na gynde mi nikdy nebrali krv... Nikdy.
Vždy mi urobili sono, pasy a čau. Zajtra mam predoperacne vyšetrenia. Tam sa berú pečeňové testy. Uvidíme 😵💫
Mne brávali pravidelne len základný krvný obraz. Pečenove testy mi robili v 34.tyzdni, keďže som mala zaujem o epidural. Hneď po tých vysledkoch mi robili sekciu, moje dieťatko je zdravé, len bolo malinké
@fialkafialkovita dúfam ze to nebude môj prípad.. Ako hovorím zajtra idem na predoperacne dúfam ze to bude okej. Vďaka

@gabika029 ak nieco taketo mate treba ist doktorovi, tlak nemate zvyseny?
Fraxiparine nie je ochrana pred hellpom.