Môžem mať rovnaké problémy / komplikácie aj pri druhom tehotenstve?

minas5
7. jan 2020

Chceli by sme druhé dieťa, lenže pri prvom tehotenstve mi zistili znížený krčok maternice (nepamätam si presnú definíciu) , hrozil mi predčasný pôrod a od cca 6 mesiaca som musela ležať v nemocnici. Bojím sa, že aj pri druhom to bude mat rovnaký priebeh. Stretli ste sa už niektorá s podobnou komplikaciou? Ak áno, bolo to rovnaké, iné, lepšie alebo horšie.... Gynekológ mi povedal, že dopredu sa to zistiť nedá. Ďakujem za akúkoľvek skúsenosti.

barboritta
7. jan 2020

@minas5 ahoj,ja som pri prvom toto mala,od 26tt som bola aj na spicku prsta otvorena.V dalsich som to uz nemala.Kazde tehotenstvo je ine.Fakt viem o com hovorim,bola som tehotna 5x

babatkoo
7. jan 2020

@minas5 ja som v r. 2011 kvoli krcku predcasne v 24+3tt porodila dievcatka dvojicky. Obe umreli hned po narodeni. Prolaps porodnych blan BEZ ZJAVNYCH pricin. Nevedeli preco sa to stalo. Zravu krcok povolil a rodila som. V r. 2015 som bez problemov donosila do konca 38tt chlapca s 4150g vahou. S krckom som nemala ziaden problem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre