icon

Môžem potiahnuť tehotenstvo pri skrátenom krčku?

5. mar 2024

Som 34tt krčok mám 1,5cm polotuhý bránka na prst tesne v celom rosahu klenby mierne. Kortikoidy už mi boli podané v skoršom týždni keďže krčok sa mi skracuje pomaly od 26tt.. som hospitalizovaná podávajú mi infúzie s magneziom plus progestanelle 200-0-200.. Bábätko ma váhu cca 2450g myslíte že mám šancu potiahnuť aspoň do 37-38 týždňa? Žiadne ťažkosti nemám ani posličkov nič

kvietok173
5. mar 2024

Máš určite. Ja mam taký krčok, teda taký mäkký ako keď ženy idú rodiť a mam 4 deti 😁 aj keď dva krát mi robili serklaz a kludovy režim, keď som bola v nemocnici tak panvu hore.Nie nohy ale panvu. Dôležité je byt bez infekcie lebo ta je spúšťačom . Držím palce.

autor
5. mar 2024

@kvietok173 no ja práve z infekciami bojujem od začiatku asi stále niečo už som z toho na prášky stále len ATB chvíľku dobre a zas niečo..

autor
5. mar 2024

@kvietok173 ale inak ani s panvou hore ležím už od 25tt doma bolo to Oki a teraz sa to mierne zhoršilo .. tak už mám strach

kiki68
6. mar 2024

Dieta ma 2,5 kg skoro, nemas sa coho bat. Ale podla mna este dva tyzdne potiahnes. V kludovom rezime sa da vela.

patusss
6. mar 2024

Mala som to tak isto a 5 dni som prenasala. Len oddychuj.

kvietok173
6. mar 2024

ano bud kludna najhorsie mas za sebou. Ja som mala kazde tehu take problemy, dokonca v 15 týždni som bola otvorena, krvacala, infekcia jak hrom a poslali ma domov s ATB preliecit. Plakala som jak dazd a po preliecei ma zosili a cele tehu som bola v nemocke a doma a ked som isla na stolicu krv no cele zle a v 38 tt mi rozpustili stehy a moja dcera sa otocila a oprela sa bokom a nakoniec som isla cisarskym lebo nemohla som porodit. Coskoro bude mat 19 rokov 🙂
Ale v 3 a 4 tehu uz som vedela co robit a predchádzala som infekcii ze som brala probio ale aj vaginalne gynocaps ( dostat ich aj teraz a odporucam) a po ATB cely týžden aby sa upravilo vsetko aj dole. To mi velmi pomahalo. Dolezite je aj pravdielna stolica lebo toto tiez robi sarapatu. Takže klud a držíme palce a potom nam daj vediet 🍀