icon

Necítim pohyby

23. mar 2023

Ahojte... Sú dni kedy cítim bábätko priebežne celý deň a potom sú dni kedy ho cítim veľmi málo alebo takmer vôbec. Mám placentu vpredu môže to byť spôsobené aj tým?
Som 29tt

pukina
•
23. mar 2023

ano moze. nestresuj sa, je to uplne v poriadku, babatko uz zacina mat okrem toho menej miesta v maternici, tak uz nie je take aktivne 🙂

snehulak77
•
23. mar 2023

Skús spomenúť doktorke na poradni, pošle ťa na prietoky na pásy, aspoň budeš pokojnejšia...

floki1994
•
23. mar 2023

Tiez to tak mam, raz vystraja a potom je klud..pytala som sa lekarky a ze je to bezne nakolko uz ma menej miesta ale zaroven tiez musi niekedy vraj oddychovat 😅😊

whatever1
•
23. mar 2023

V 29 tyzdni je babo velke, preto ho musis citit aj ked mas placentu v predu. Mala by si citit pohyby niekolko krat za den. Stikutka sa nerata ako pohyb. Ak mas pocit ze ich je malo a su slabsie alebo naopak prilis silne a caste tak smer pohovost. Necakaj kym ich nebudes citit vobec. Skus si dat nieco sladke, zatlieskaj, pohladkaj si brucho a ak ani potom babo nebude reagovat tak bez na pohotovost. Nikto tam nebude na teba pozerat blbo, spravia sono, pozru prietoky placentou ci sa babatku dostava dostatok kyslika a zivin. Nepocuvaj rady typu- “ je to ok, babo uz nema miesto na pohyb, musi obcas oddychovat, ja som necitila aj tyzden”… to ti radia zeny ktore mali stastie a maju zive a zdrave deti a nemaju tusenia kolko tehotenstiev konci nestastne aj vo vysokom stadiu. Riad sa svojim pocitom. Uz len to ze zakladas diskusiu svedci o tom ze sa ti nieco nezda.

23lenka
•
23. mar 2023

@whatever1 súhlasím. Lepšie by som to nenapísala. Treba sa dať skontrolovať, keď sa ti niečo nezdá.

pink_lady
•
23. mar 2023

@whatever1 👏👏👏

Ak sa ti nieco nezdá, radšej 300x zbytocne na pohotovost ako ráz neskoro. Zial tichych porodov je stále vela 😔