icon

Nepravidelný tvar gestačného vaku

dasiacik
27. dec 2012

Ahojte mamičky,tehuľky,snažilky,ktokoľvek.
Je tu nejaká,ktorá bola alebo je tehotná a mala alebo má práve tento problém?Ako dopadlo vaše tehotenstvo?Ako sa vyvíjalo bábätko?Narodilo sa zdravé?
Narodilo sa vôbec?Upraví sa ten tvar počas tehotenstva?Budem vďačná za akúkoľvek skúsenosť,reakciu,či názor a informácie.Čokoľvek!
Ja som 6tt a mám nepravidelný tvar gestačného vaku.Bolo mi povedané,že má byť ako vajíčko,no,ja ho také nemám.A vraj sa musí tehotenstvo sledovať.

Strana
z2
sagaa
26. feb 2019

Ahojte.. Chcela by som sa opýtať či mala niektorá z vás takýto gestacny vak..som ževraj v 7tt a doktor ma poslal na kyretaz.. veľmi sa bojím pretože podľa mojich výpočtov by som mala byť v 6tt.Dakujem

sagaa
26. feb 2019
adia11
23. mar 2019

@sagaa ako si dopadla?ja mam nieco podobne,vcera som bola na sono.vyzera to skor ako uhorka u mna,plus tam nevidi plod.mam kontrolu o dva tyzdne.a mala by som byt v 8.tt

sagaa
4. apr 2019

@adia11 ahoj.no ja som dopadla zle.Plod mi nebol tiež vidieť.Doktor povedal že mám zamlcany potrat.Poslal ma na kyretaz ale kým som si vybavovala všetky vyšetrenia tak som sa vyčistila sama.To bolo 2.3.sobota.Pre istotu som išla do nemocnice na vyšetrenie či mi tam niečo neostalo

sagaa
4. apr 2019

@adia11 povedal že je všetko v poriadku a že som sa vyčistila sama.Bola som rada že nemusím podstúpiť operáciu.No 6.3 mi začali večer hrozné bolesti tak som navštívila doktorku hneď ráno.Zobrala mi krv či nemám nejaký zápal a vyšetrila ma.Krv som mala v poriadku a aj vyšetrenie bolo v poriadku.Povedala že keď budem mať bolesti mám si dať flector ktorý mi predpísala.No hneď v ten deň zase večer som dostala zase bolesti strašné.Nemohla som sa ani pohnúť.Bola som na odpadnutie.Takto som trpela cez tri hodiny no nakoniec mi musela dcéra zavolať sanitku lebo aj tlak mi klesal.Zachranila mi život.Previezli ma do nemocnice na chirurgiu o 22: 30.robili mi vyšetrenia ktoré boli tiež v poriadku no nakoniec ma poslal na sono brucha a tam zistil že mám veľa vody v bruchu a nejaké teliesko na pravej strane.Takze z ich hľadiska to nebolo tak ma zase sanitka previezla na gynekológiu.Nakoniec mi ten chirurg zistil že mám mimomaternicové tehotenstvo.A tá voda čo povedal že mám v bruchu nebola voda,ale krv.Takze som veľmi vďačná mojej 15 ročnej dcére že ma nepočúvala že tá bolesť prejde a zavolala mi sanitku.Pretoze teraz by som tu už nemusela byť.Mohla som vykrvácať alebo dostať otravu krvi.Toto je naše zdravotníctvo.. Nevedia zistiť mimomaternicové tehotenstvo.A ešte mi povedali že som jedna z mála ktorá to prežije.Takze ďakujem našim slovenským doktorom že sa vôbec nestarajú o naše zdravie

sagaa
4. apr 2019

@adia11 prajem ti nech ti to dobre dopadne a nech sa ti plodik ukáže čo najskôr.Ja som prišla už o obidva vajcovody.Dva krát som mala mimo.Ale stále sa nevzdávam.Dam sa dokopy a pôjdeme skúsiť umelé oplodnenie keď už to prirodzenou cestou nejde.Daj mi vedieť ako si dopadla

adia11
22. apr 2019

@sagaa ahoj,no uz mam po cisteni,relativne dobre to dopadlo.plod nebol este ani na konci 11.tyzdna takze som sa tomu nevyhla.bolesti nastastie ziadne,az na hemoroidy co sa mi objavili po zakroku 🙈

Strana
z2