Neschopnosť donosiť jedno z pohlaví

20. máj 2023

Ahojte,
stretli ste sa osobne (alebo ste poculi konkretne o niekom) s neschopnostou donosit jedno z pohlavi - teda, ze by vzdy potracala zena jedno z pohlavi, pricom to druhe by donosila? Ak ano, aka tam bola pricina? Problem s krvou alebo?
Dakujem pekne

lukbe
20. máj 2023

Počula som o tom,ale netuším teraz,akou diagnózou to bolo spôsobené. Určite to má svoju vážnu príčinu.

jaskolka
20. máj 2023

Áno, je to možné. Z histórie trebárs prípad, Henricha VIII a jeho nešťastných žien. Z prítomnosti na praxi sme mali ženu, ktorá mala 3 potrat mužského plodu, naopak 2x donosila živé dievčatko. Príčina netuším, je možné, že mužské embrya sú "slabšie" ale reálne asi ani medicína to nevie zistiť.

mikadooo
20. máj 2023

Áno. Genetický problém, zdedila po mame. Má dve dievčatá a milión potratov za sebou (preháňam). Donosiť chlapca bola nulová šanca. Dievča o čosi lepšia šanca. Tiež má len sestru. Dedí sa to cez dievčenskú líniu (ako ináč).

zuzulka558
20. máj 2023

Poznam nemôže do nosiť chlapca ale zevraj to majú v rodine

lenocka8894
20. máj 2023

Ano mam znamu ktora ma tento problem...je to nejaka geneticka vada aj jej mama ju mala...ked bola tehu a cakala chlapca vzdy potratila...ale ked cakala dievcatko tak tehu bolo bezproblemove...dievcatko je zdrave

majka176
20. máj 2023

Áno, moja prababka nevedela vynosiť chlapca, zakaždým potratila, mala len dve dcéry.

tinapb
20. máj 2023

Ja som prisla o 3 zenske plody,moja mama o tri chlapcenske. Donosila som dvoch chlapcov a mama dve dcery. Sestra ma parik. Neviem ci nahoda,ale mne povedal Dr.,ze to moze byt tym,ze s mojim muzom proste neviem donosit zensky plod. Vsetky MA boli zistene v 12tt,do 9tt bolo vsetko okej.

luccija
20. máj 2023

Áno, 5x potrat vždy chlapec vo vysokom štádiu tehotenstva jedna zdravá dcéra bola to naša suseda sú to už roky vtedy asi nebola medicína, diagnostika na takej úrovni vždy som ju videla tehotnu a následne bez dieťaťa.Obdivujem ju toľké roky čakala na dieťa jej dcéra má 2 dievcata

birika
20. máj 2023

poznam zienku v mojom okoli, ktora donosi len chlaceka - ma dvoch, ale pricinu neviem, nepytala som sa

lienka.7
20. máj 2023

@autorka ano, kamarátka 3x potratila chlapca. Najskor 2x, potom mala 2x dievča a potom chlapec a zase potratila. Diagnozu teda neviem presne, ale aj lekár jej povedal, že proste chlapca nikdy nedonosi...

timilv
20. máj 2023

Moja mamina nevedela donosiť chlapca. Ale úprimne, vtedy sa to nejako neriešilo že aký je dôvod. Doktor, že jej akurát povedal, že možno s iným partnerom by mala chlapca. Dedičné to ale zrejme nebude, lebo aj jej mama (moja starká) mala dcéry a aj syna a aj ja mám aj syna a aj dcéru.

pininka1
20. máj 2023

U nas sused, prenasa nieco, co dedia len dievcata, ked to neskonci potratom, tak tazkym.postihnutim, chlapca ma zdraveho

bm_
21. máj 2023

Su geneticke ochorenia a syndromy, ktore postihuju len zensku alebo muzsku cast populacie. Ak zena aj muz su prenasaci ochorenia a zena vzdy potrati jedno pohlavie, moze sastat ze to babatko malo vzdy tuto geneticku vadu nezlucitelnu so zivotom. da sa to zistit genetickym otestovanim plodu. Ale urcite su aj ine dovody. kvoli tejto genetike vela parov riesi ivf aby otestovali embrya a vkladali len tie bez genetickej poruchy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre