Nevedela som, že som tehotná: fajčenie a pitie alkoholu počas tehotenstva
Dobrý večer.. táto diskusia nieje vymyslená, aj keď by som asi aj bola radšej keby bola... vo štvrtok som zistila, že som v cca 22tt... menzes som si nikdy nesledovala, ale vždy som mala také 3-4 dňové špinenie tak som neriešila. Žiadne príznaky, žiadne brucho nič... posledné 2 týždne som bola extrémne unavená, lámali ma kosti, tak som zbehla k obvodnému, nech mi poberú krv, ajtak som nemala preventívku, tak že to rovno skĺbim. Obvoďák mi medzi rečou povedal, že už keď riešim preventívky, nech si spravím už aj u ženského... no a ten mi pri sone odspodu zahlásil, že som tehotná... riadne ma vyšetril, porobil sono cez brucho... akože ja sa teším... ale bola som dosť tuhá fajčiarka, milovníčka pivka a vínka.. budúci týždeň sa budem objednávať kde sa asi len bude dať...ale mám taký stres.. mohla som tomu dieťatku svojou životosprávou niečo urobiť? Ešte stále sa klepem ani neviem už, či od radosti alebo strachu, že bábo nebude ok... nájde sa tu podobný prípad? 🫣 potrebujem upokojiť
Poznám babu, ktorá zistila o tehotenstve na konci 6teho mesiaca, keby to nevidím, tak neverím... Držím palce, bude to ok, už nič neovplyvníš.
To fakt žena v 22. týždni nevidí zmeny na svojom tele? Necíti "nejaké divné" pohyby v oblasti brucha? ... áno, poznám ženy, ktoré prvé tri mesiace tehotenstva menštruovali, ale veď toto je piaty mesiac ... a či si mohla dieťaťu svojím životným štýlom ublížiť? ... mohla/nemusela ...
Mam syna za podobnych okolnosti.napis mi sukromnu spravu.
To je už vo hviezdach, hlavne ten alkohol, je to len o šťastí. Prajem vám s bábätkom aj tak len a len to najlepšie, nech ste zdravý
Mám kamarátku, ktorá zistila, že je tehotná v 6. mesiaci. Kamoška je tiež veľká milovníčka vínka a pivka. Malá je zlatá, zdravá ako ryba, šikovná. Potom mám kamošku, milovníčku fajčenia, tá o tehotenstve vedela, ale cigariet sa nedokázala vzdať... Jej dcéra je už násť-ročná a je v absolútnom poriadku. Držím palce 🙂
Ahoj, mám blízku kamošku, čo takto nevedela do 16.tyzdna. keď chceš,pokojne mi napíš správu.
Mohla, veru, ale nemusela.. drzim palce, nech je babatko zdrave a nech tehotensto ide tak hladko ako doteraz 🤭🍀
Ach ďakujem za povzbudenie... a chápete.. som vydatá, dlho sme sa snažili o bábätko... od nového roka som si povedala, že s.riem na snaženie, prestala sledovať cykly, začala sa venovať práci, užívať si... že si dáme rok pauzu so "snažením"...sa cítim jak taký debil. Muž skoro odpadol... a nie naozaj som necítila žiadne pohyby ani nič... si stále prídem, že sa mi to sníva alebo čo... som už čítala o FAS a podobných veciach..
@ysseba tolko stastia naraz...a baby co nefajcia, nepiju, neberu lieky, zdravo ziju si zazili zle vyvinute deti ktore predcasne odisli...zaujimave.
Kamoska mala matku z detskeho domova, ktora pila, fajcila v byte, vsetky deti mali astmu, respiracne problemy...aky je ten zivot zvlastny.
Toto je vymyslená téma. Do 12 -14 tt áno zvlášť ženy čo majú menštruáciu nemajú ani tušáka.Do 3 mesiacov zvykne perióda chodiť a potom už nie. Ale toto aby si žena nič na sebe nevšimla 🤣🤣🤣 uverí len ten čo slamu žerie. Telo ženy sa mení a brucho rastie a je tvrdé ani topánky neobuje a pohyby dieťaťa hádam vari nie vetry 😂😂 Človek by musel byť od rána do rána v liehu aby si to nevšimol 🙂↕️
@bambieblue za mňa úplne v kľude môže byť. Ak jej chodila menštruácia. Ja keď som bola tehotná s prvou dcérou, som nemala do 25 týždňa žiadne príznaky -- brucho žiadne, na pohyby som sa musela veľmi sústrediť, prsia tiež nič, zle mi nebolo, iba únava. Samozrejme ja som o tehotenstve vedela, lebo mi nechodila menštruácia. Ale keby ju normálne mám, tak neviem... Ďalšie tehotenstvá mi ani meškať nemusela a už som vedela, aj brucho vykúkalo už v 12 týždni.
Tazko sa tomu veri .. ale nie je to nemozne. Ja som citila pohyby od 14-15tt vzdy .. a Niekto neciti az v 24tt. Videla som dokument o babach co cele teho nevedeli ze su tehotne a sli kakat.. a bum babo do wc porodili. Ale boli dost silnejsie tela ze na nich to teho ozaj Nebolo vidno . Pred rokmi zeny v pohode fajcili a konzumovali alkohol cele teho ked este nevedeli ze to je nebezpecne pre plod .A vacsina tych deti bola ok . Tak teraz uz len dufat ze bude ok a samozrejme zvolit zdravsi zivotny styl .Gratulujem mas to za par 😁kym si zvyknes ze si teho budes aj rodit . Tak teraz šup kupovat veci pre babo .
Tak ja viem o jednej mladej, robila predavacku v Kauflande, mile dievca. A ona zistila, ze je tehotna ked bola v piatom mesiaci. Chuda ako palica, nebolo nic vidiet. Teraz uz je pred porodom a poriadny macek je z nej 😃 Takze mozne je vsetko.
Co uz, netrap sa, ze si si dala pivko, vino, fajcenie.
Nevedela si o tom a nie si prva ani posledna! Hlavne do konca tehotenstva uz nic z toho a ber Femibion alebo aspon kyselinu listovu. Verim, ze bude vsetko v poriadku a budes drzat v naruci svoje zdrave dietatko! 😊🥰
kopec zdravym zenam co zdravo ziju sa narodi postihnute dieta. Tvojmu nemusi byt nic, nestresuj a oprav,, svoj zivot.
Inak poznam zeny co cele tehu fajcili, znizili pocet cigariet ale neprestali fajcit, lekari uz neodporucaju uplne predstat, lebo zas zeny potom maju z toho stres. Ale jasne je to individualne.
Mala som spolužiačku, tiež neskoro zistila ze je tehotná.. tuším 5 mesiac...ešte aj antiku brala...príznaky takmer žiadne, iba jej chutilo viac jest...skoro skolabovala keď to zistila...mala vtedy tuším nejakých 18 rokov...mala je zdravá...tiež aj pila a fajcila
@miadi no ja som veru necitila pohyby do 22 tyzdna aj pri 4. dietati, kazde telo je veru ine.
@bambieblue ale tak tvrdsie brucho je, tak ale pri prvom si neobut topanky v 22 tyzdni, to asi nie. To az tak neskor. Hoci pri prvom som take male brusko mala, ze mi nic nebolo ani v 41 tyzdni.
Zvláštne že najprv ste sa snažili, počítala si si plodné dno a zrazu ti nebolo divne ze nemáš normálnu menštruáciu?
Ak idem na plno, počítam s možným tehotenstvom. Zachovala si sa maximálne nwzodpovedne a nezávidím ti tie stresy z čakania co bude. Ak by niečo, tak si to budeš vyčítať celý život aká si bola blbá. Túžiť po dieťati, snažiť sa a nakoniec to takto nezodpovedné zaklincoval....
Držím prsty nech to dobre dopadne
@bambieblue toto som si tiez dlho myslela, kym sestra v praci nezazila pani ktorej sa volala zachranka pre obrovske krce v bruchu a pani rodila! Nevedela ze je tehotna a jej manzel ktoremu volali skoro odpadol. Narychlo sa pytal z prace ze mu zena rodi 😃
A poznam mladu pani, stihla postavicka, stihly pas s opaskom este aj ( uniforma), v siedmom mesiaci, ona sice vedela ze je tehotna, lebo cakala druhe, ale v zivote by si to na nu nepovedala. Ze aj pri prvom pribrala az v poslednom mesiaci riadne. Dovtedy nic.
Ja som to takto zistila 16+6 🙈 nahoda mala v januari 16 rokov 🤣
@bambieblue Nemusis si vsimnut pri dnesnom zhone. Ak je clovek aktivny a zije naplno,tak nema cas sa obzerat v zrkadle a vsimat si zmeny. Nie je kazde tehotenstvo take ako poznas ty. Poznam zenu,ktora tiez netusila,ze je tehotna. V jej veku si myslela,ze je to prechod a bum. A tiez keby nevidim na vlastne oci,tak neuverim. Nic na nej nebolo vidno a bola uz taktiež okolo 5-6 mesiaca.
@dzulli1980
No poviem ti príbeh o tom ako známa došla na pohotovosť do nemocnice ze jej je zle a boli ju brucho. 😀 Lekár ju vyšetril a iba vyplestil oči ze "pani však vy rodite" celých 9 mesiacov nevedela ze je tehotná 🤣