Nízka hodnota hladiny regulačného hormónu

xevulax
17. júl 2013

Ahojte mamičky. Včera mi na poradni gynekológ povedal, že mám nízku hladinu TSH-0,104. Poslal má na endokrinologiu, kam idem o tyzden. Avšak som na nervy, pretože výsledky sú z 12tt a teraz som už v 18tt (poradnu som mala po 6 týždňoch). Cakame dvojicky a ja mamsp strach , či tó nemohlo mať na nich dopad. Inak podľa UZV je všetko ok, zodpovedajú týždňu tehotenstva presne na deň. Avšak som počula, že mozu mať aj nejaké mentálne postihnutie. Strašne som nahnevaná, že až po 6. Týždňoch som sa dozvedela niečo take! Neviem, prečo nezavolali. Ktoré máte skúsenosti a ste už aj mamickami, máte zdravé detičky? Ďakujem za odpoveď. Inak pred tehu som so SZ nemala problém, ani pri prvom tehotenstve.

bobozoziliny
17. júl 2013

@xevulax Ahoj.. Ja som mala tiež nízku hladinu 0,119. Norma je od 0,350 - 4,940. Endokrinologicka je moja znama takze som hned ku nej isla. Zobrala mi krv. Povedala že je to normalne, že v tom 1.trimestri su urcite vykyvy v hormonoch.... Ked mi brala endo.krv hodnota už bola 0,236. To som bola už v II trimestri.../presný týžden si nepamatam/.. A akurat dnes som bola zase na kontrole, kde mi zobrala krv a uvidime aka je hodnota. Som v 19tt+1. Nicoho sa neboj, ja som sa koli tomu vobec nestresovala... Doteraz nemam ziadne komplikacie, sona, utz, genetika v poriadku takze sa neboj
😉

xevulax
autor
17. júl 2013

@bobozoziliny ahoj, dakujem za odpoveď. Aspoň môžeš byť kludna, že si bola u endokrinologicky, ja so počkám este tyzden kým pôjdem na krv a boh vie koľko na výsledky. Ide má poraziť. Keby hneď informovali, mohla som mať za sebou už aj vyšetrenia. Dr. Mi nič k tomu nepovedal, takže jediné čo som našla na nete teraz viem. A samozrejme, že človek má hneď obavy. Ja dúfam, že tó budú iba hormonálne výkyvy, keďže predtým som nič taketto nemala. Už by som si chcela užiť nejaké tehu, pri malej som mala stale problémy s tlakom, teraz toto. No drz palce, aby som mala už len dobre výsledky. Inak všetko ostatné mám ok. Resp. Výsledky zo 16tt este včera neboli.

bobozoziliny
17. júl 2013

@xevulax Jasnéé že bude vsetko OK... Ja som tiež nikdy nemala problemy so stitnou zlazou, hormonmi...Takze som ostala zaskocena,... Endokr.ma upokojila že sa netreba nicoho obavať pokial ostatné hodnoty su v norme. Uvidis ze aj tebe sa hodnota TSH teraz v II trimestri zvýsi.

xevulax
autor
17. júl 2013

@bobozoziliny snáď máš pravdu, ostatné neviem či boli ok, ale snáď hej, by gyn. Niečo povedal. No som zvedavá na budúci tyzden. Snažím sa nestresovat, len občas má tó chytí, že čo ak....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre