Nízko placenta v 20. týždni
Baby ahojky. Tie co ste mali nizko placentu v 20tt , vyzdvihla sa vam casom? Dnes mi to povedal doktork , ale nie moj gynekolog ale iny doktor na druhom skriningu.povedal mi ze je nizko ale ze dalej od krca tusim take nieco. A ze sa mam setrit a viac sa uvidi co dalej na dalsom sone.teraz som z toho kusok v strese, poradnu u mojho doktora mam najblizsie 16 teho novembra... musim chodit aj do prace kde niektory den sedim, iny den som zase viac v pohybe. Chcela by som vediet ci ste museli dodrzat velky kludovy rezim alebo ako to? A ci sa to napravilo. Dakujem pekne
@janinah dakujem 🙂 lebo aj ked som sa pytala doktora presne mi nic konkretne nepovedal, iba ze setrit sa a musela som sa pytat ja ze co to obnasa nizko polozena placenta v tomto tt. A kedze dalsiu poradnu mam o tie dva tyzdne tak dovtedy aby som vedela cca co robitt preto aby bolo vsetko ok . Dakujem 🙂
Ja som mala a zdvihla sa, trosku som sa viac setrila
Mne sa do pôrodu zdvihla. Kludovy režim som nakazany nemala len zákaz sexovať
Mne to zistil uz v 14tt, vtedy prekryvala krcok. Na poradni v 18tt bola od krcka uz 9mm, na porad i v 22tt uz 14mm,teraz mam poradnu o 2 tyzdne tak som zvedava ze co... Chcem sa ho spytat ako daleko musi byt od krcka aby bol mozny prirodzeny porod.... Nerada by som ai dobrovolne zopakovala sekciu... A inak beriem utrogestan, sex uz ani neviem co je a kludovy rezim (ako sa len pri takmer 3r dcerke da)....
Mne v 22tt povedala ze je nizko 2cm od krcka a v 26tt uz bola 4cm od krcka...ze ako rastie maternica sa moze zdvihnut aj tak bolo....tiez mi nekazala sa nijako obmedzovat
Ano, bola som PN a lezala doma a pomohlo to.
Ano, este do 30tt bola nižšie ze naliehala (snad sa to tak pisalo) ale našťastie zdvihla. Normalne som chodila dobprace, sex som mala zakázaný.

Mne gyn. nariadil PN a ležať,dvihla sa.Sedenie ti vôbec nepomáha,ležanie áno.Tiež je zakazaný sex.