Nízky PPA hormón
Ahojte🙂
Potrebovala by som sa poradiť. :/ Na internete som nič nenašla. :(
Som v 16+5 tt. Prvý skríning som mala pozitívny 1:220 na DS. A druhý už mám vraj negatívny.Dnes mi to zavolal môj doktor. 🙂 Som z toho veľmi rada.
Nakoniec ma však musel informovať aj o nízkej hladine PPA hormónu. Vraj vo výsledok je nižší a do poznámky j uvedené že ženy s nižšou hodnotou - majú odporúčanú genetickú konzultáciu.
Neviem .... zatiaľ som povedala že sa ešte neobjednám a s doktorom sme sa dohodli na budúcej poradni na ultrazvuku kde sa všetko premenia. Vraj zvykne byť PPA hormón nižší aj kôli menšej placente.... Nemá niektorá podobnú skúsenosť? S prosbou o skúsenosť a rady . Katka
@cookie29 Vek mám 30. Bábätko mám/ čakám po 6 rokoch snaženia nakoniec ale cez kliniku um.oplodnenia. Dosť som preto v strese :/ Keď viem že mať dieťa alebo mať zdravé dieťa nieje samozrejmosť. Mám zmiešané pocity. Keďže prvý skríning bol pozitívny a teraz druhý v negatívny. Doktor sa zmienil iba o zníženej hodnote tohto hormomu. A Vy ste ako dopadli keď ste výsledky nemali nič moc ? :/ Ako čítam dosť sa v problematike vyznáte. Ďakujem Vám že ste mi napísali 🙂
@katka999990 ja som bola na krvných testoch. Stalo ma to cez 400€. Ale tak ja som po rokoch snaženia mala o 10 viac. A u mna bolo evidentne že vyjdú nie dobre pretože vek sám o sebe. A šla som skôr preto aby som sa vedela psychicky pripraviť keby náhodou.

Predpokladam ze pises o PAPP-A (Pregnancy-Associated Growth Factor) pregnancy associated plasma protein. No samo o sebe to nic nehovori, ono sa to vzdy interpretuje v kombinacii. Napriklad s NT a β - hCG a bez tych zvysnych udajov je to len cislo. Zvycajne byva nizsi v pripade trizomii, alebo napriklad pri mensom babatku.
ALE ide o marker predispozície a nie diagnostický prvok, takže je celkom možné, dokonca pravdepodobne, že sa nič nedeje. Ak sa vyskytnú anomálie v ostatných údajoch (NT, HCG), tak hlavným rizikom je chromozomálna anomália (t. j. skríningový marker a nie diagnostický prvok istoty), potom sú ďalšie vyšetrenia.
ja som ich mala nic moc, ak si pamatam, ale u mna zohraval ulohu aj vyssi vek.