icon

Obava o potrat - veľmi častý ultrazvuk do 9. týždňa

anicka001
27. feb 2022

Pekný večer mamičky prosila by som o jednu radu , totiž som dosť vystrašená pre jednu vec a to že keď som si zratala počet utz za tento mesiac február tak v ňom od 5teho týždňa do 9teho som mala minimálne 5x utz z toho 3 vnútorne a 2 cez bruško po poslednom vnútornom sa mi čosi aj skomplikovalo v tehu :( … a v januári kedy som bola len v 3 a 4 tt som mala tuším len jeden ale Keď som sa dnes dozvedela čoho som sa aj obávala aký je utz nebezpečný do 9 tt a hlavne vnútorný a tak častý že buď spôsobí potrat alebo poškodenie dieťatka tak neni mi z toho ľahko :( . Lenže lekárom to asi nolo jedno nikdy sa ma ani nespytali koľko utz som mala už robených aby zbytočne zas nerobili a proste ako to vidíte vy alebo ako ste na tom vy s týmto či mi viete úprimne dať radu hoci aj negatívnu na to cele že ti proste nebolo dobre, keby som tak mohla vrátiť čas a nedovoliť ich lebo niektoré asi boli mozno aj zbytočne kým nekrvacam jasnou krvou tak to urobím . Doteraz bolo babatko v poriadku a teda asi ich robiť nemuseli fakt toľko ale mám odvtedy už nejaké komplikácie po toľkých utz a mám strach proste …Ďakujem 😔

dzulik_
27. feb 2022

Keby bol ultrazvuk taký škodlivý ako si myslíš, asi by ho lekári nepoužívali ako zobrazovací prostriedok... kľud a nerob paniku, nemysli na hlúposti a užívaj si tehotenstvo. Ak máš nejaké komplikácie, určite to nebude z ultrazvuku, ale je tam xy iných možných príčin

dadulamamula
27. feb 2022

@anicka001 zbytočne stresuješ, keby naozaj bol utz nebezpečný, tak ho nerobia, aby ublížil tebe alebo plodu by ho museli robiť hodiny 😃 a si predstav keď niekto ide na 3D a nahrávajú aj hodinu záznam... Takže tvoje obavy sú v poriadku...
Zo začiatku sa robí častejšie ultrazvuk, teda mne ho robili pokým som nepocítili pohyby..

Môžem vedieť co sa ti skomplikovalo po poslednom utz?

simona92101
27. feb 2022

@anicka001 smiem sa spytat kvoli comu boli robene tak caste ultrazvuky?boli v ramci prehliadok?ak chodis casto k lekarovi kvoli komplikaciam,tak inak ako cez utz ta vysetrit nevie

viestta
Odpoveď bola odstránená
veronice
27. feb 2022

Hlavne klud. Ak treba utz robit, tak ich proste treba. Ja som mala pri prvorodenej od 7 do 9tt aj viac utz ako ty (problemy s krvacanim....), potom v 12tt este jedno masivne krvacanie (cize dalsie utz) a mam z toho krasnu zdravu sikovnu uz 3 rocnu dceru. Viem ze to znie ako klise ale horsie ako utz na dieta posobi to ze si v strese a v strachu takze hlavne klud 🙂 viem viem lahko sa to hovori, tazsie robi, ale ozaj, daj sa do kludu a snaz sa byt pozotovne naladena ☺️ drz sa 🍀 dobre bude ❤️

dada13288
27. feb 2022

@anicka001 ahoj ja som mala v 8 tt v priebehu 24 hod 3x USG zvnutra. Masivne som krvacala a nasledne az do konca 13 tt kazdy tyzden usg. Neboj som 27 tt a nic babenku nie je 🙂

zuzi0911
27. feb 2022

Usg určite nepoškodí bábätko....ani časté vyšetrenie.
Ale sa niečo stane,žiaľ bábätko bolo choré no iné s tym nesúvisí nič...
Neboj sa...drz sa

kiki68
27. feb 2022

@anicka001 mne robili casto a dieta je v poriadku. Takze to take skodlive nebude. Zase robi sa to pomerne kratko, okrem morfo ultrazvuku, tam je to dlhsie

domireb
28. feb 2022

@anicka001 lekári nevedia, čo robia, keď im to bolo jedno, že koľko usg si už mala.... prosím ťa, negoogli si diagnózy a nepýtaj si rady od mamičiek na koníkovi. Lekári vedia, čo robia a pre časté usg mali dôvod, ktorý je určite podstatnejší než tie super duper neexistujúce žiarenie zo sona. Užívaj si tehotenstvo, si ešte len v 9tt a stresuješ pre fantóma.

sisa2802
4. mar 2022

@anicka001 vobec sa neboj, ja som mala prvy porod predcasny ,takze pri druhom ma riadne sledovali a robili casto sono aj cez brusko aj zo spodu aby sa niečo nezanedbalo.babatko to urcite neposkodi.