Obava o potrat - veľmi častý ultrazvuk do 9. týždňa
Pekný večer mamičky prosila by som o jednu radu , totiž som dosť vystrašená pre jednu vec a to že keď som si zratala počet utz za tento mesiac február tak v ňom od 5teho týždňa do 9teho som mala minimálne 5x utz z toho 3 vnútorne a 2 cez bruško po poslednom vnútornom sa mi čosi aj skomplikovalo v tehu :( … a v januári kedy som bola len v 3 a 4 tt som mala tuším len jeden ale Keď som sa dnes dozvedela čoho som sa aj obávala aký je utz nebezpečný do 9 tt a hlavne vnútorný a tak častý že buď spôsobí potrat alebo poškodenie dieťatka tak neni mi z toho ľahko :( . Lenže lekárom to asi nolo jedno nikdy sa ma ani nespytali koľko utz som mala už robených aby zbytočne zas nerobili a proste ako to vidíte vy alebo ako ste na tom vy s týmto či mi viete úprimne dať radu hoci aj negatívnu na to cele že ti proste nebolo dobre, keby som tak mohla vrátiť čas a nedovoliť ich lebo niektoré asi boli mozno aj zbytočne kým nekrvacam jasnou krvou tak to urobím . Doteraz bolo babatko v poriadku a teda asi ich robiť nemuseli fakt toľko ale mám odvtedy už nejaké komplikácie po toľkých utz a mám strach proste …Ďakujem 😔
@anicka001 zbytočne stresuješ, keby naozaj bol utz nebezpečný, tak ho nerobia, aby ublížil tebe alebo plodu by ho museli robiť hodiny 😃 a si predstav keď niekto ide na 3D a nahrávajú aj hodinu záznam... Takže tvoje obavy sú v poriadku...
Zo začiatku sa robí častejšie ultrazvuk, teda mne ho robili pokým som nepocítili pohyby..
Môžem vedieť co sa ti skomplikovalo po poslednom utz?
@anicka001 smiem sa spytat kvoli comu boli robene tak caste ultrazvuky?boli v ramci prehliadok?ak chodis casto k lekarovi kvoli komplikaciam,tak inak ako cez utz ta vysetrit nevie
Hlavne klud. Ak treba utz robit, tak ich proste treba. Ja som mala pri prvorodenej od 7 do 9tt aj viac utz ako ty (problemy s krvacanim....), potom v 12tt este jedno masivne krvacanie (cize dalsie utz) a mam z toho krasnu zdravu sikovnu uz 3 rocnu dceru. Viem ze to znie ako klise ale horsie ako utz na dieta posobi to ze si v strese a v strachu takze hlavne klud 🙂 viem viem lahko sa to hovori, tazsie robi, ale ozaj, daj sa do kludu a snaz sa byt pozotovne naladena ☺️ drz sa 🍀 dobre bude ❤️
Usg určite nepoškodí bábätko....ani časté vyšetrenie.
Ale sa niečo stane,žiaľ bábätko bolo choré no iné s tym nesúvisí nič...
Neboj sa...drz sa
@anicka001 lekári nevedia, čo robia, keď im to bolo jedno, že koľko usg si už mala.... prosím ťa, negoogli si diagnózy a nepýtaj si rady od mamičiek na koníkovi. Lekári vedia, čo robia a pre časté usg mali dôvod, ktorý je určite podstatnejší než tie super duper neexistujúce žiarenie zo sona. Užívaj si tehotenstvo, si ešte len v 9tt a stresuješ pre fantóma.

Keby bol ultrazvuk taký škodlivý ako si myslíš, asi by ho lekári nepoužívali ako zobrazovací prostriedok... kľud a nerob paniku, nemysli na hlúposti a užívaj si tehotenstvo. Ak máš nejaké komplikácie, určite to nebude z ultrazvuku, ale je tam xy iných možných príčin