Očkovanie proti čiernemu kašľu v 31. týždni tehotenstva
Ahojte, dnes som mal ist na ockovanie proti ciernemu kaslu. Od vcera ma zacina boliet hrdlo a akoby mi zacinala nadcha. Isli by ste? Popripade je tu nejaka lekarka ktora sa vie k tomu vyjadrit? Som uz v 31+1. Tie ktore ste zasadne proti ockovaniu celkovo sa prosim nevyjadrujte.
@anonym_autor nie, nešla by som, mala by si byť celkom zdravá
@anonym_autor myslím, že je už dávno všeobecne známe, že keď sa ide dať človek očkovať, musí byť úplne zdravý. K tebe sa to ešte nedostalo?
@anonym_autor myslím, že je už dávno všeobecne známe, že keď sa ide dať človek očkovať, musí byť úplne zdravý. K tebe sa to ešte nedostalo?
@belllinka boze prijemna si neskutocne…. Napriklad nasa pediatricka pri takychto priznakoch ockuje.
Nesmela som mať ani nádchu, najlepšie si prevolať a však dovtedy už Ti možno ani nič nebude.
pockala by som kym nebudem uplne ok. Ak uz mas vakcinu doma, tak v chladnicke ti v pohode vydrzi. Inak u nas je velmi tazko dostupna (BA), ja som ju dlho zhanala.
Úplne v poriadku mi dali vakcínu, pokiaľ nemáš teplotu/iné komplikácie tak to nevadí (ale zase, podľa lekára). 🙂 V zime (alebo aj v tehotenstve) je upchatý nos bežný, detto nádcha.
@anonym_autor Nie, nesla by som ani ako netehotna a nedalq by som ani deti ockovat, ak by prejavovali znamky nachladnutia.
A ako tehotna by som sa ockovat nedala. Az po donodeni babatka. Takto som si prelozila ockovanie proti tetanu.
@anonym_autor Nie, nesla by som ani ako netehotna a nedalq by som ani deti ockovat, ak by prejavovali znamky nachladnutia.
A ako tehotna by som sa ockovat nedala. Az po donodeni babatka. Takto som si prelozila ockovanie proti tetanu.
@anonym_082199 ono zrovna v tehotenstve je dobre sa ockovat, aby malo dieta protilatky uz pri porode. tento rok bol cierny kasel dost rozsireny a pre novorodencov je to obzvlast nebezpecne.
@anonym_082199 dôležité je to očkovanie práve v tehotenstve, čierny kašeľ je pre bábätko smrteľne nebezpečný, vďaka očkovaniu v tehotenstve má od narodenia protilátky od mamičky.
@anonym_autor očkovať sa máš ísť iba keď si zdravá. Tebe to nikto ešte nepovedal?
@anonym_autor očkovať sa máš ísť iba keď si zdravá. Tebe to nikto ešte nepovedal?
@lienka.7 pisem hore v komentari. Napriklad nazor nasej pediatricky je ze mierny soplik nevadi. Teplota uz ano.
V pribalovom letaku na boostrix (predpokladam, ze to ti pichnu) je: Očkovacia látka sa má odložiť u jedincov so závažným akútnym horúčkovitým ochorením. Prítomnosť slabej infekcie sa nepovažuje za kontraindikáciu.
Takze by si mohla byt zaockovana. Urcite sa este porad s lekarkou, ktora ta bude ockovat, lebo pripadne komplikacie si uz ona musi zvazit vzhladom na celkovu tvoju historiu anamnezy. Dalsia vec je, ze boostrix sa ockuje v druhom ale aj v tretom trimestry, takze keby si chcela pre dobry pocit najprv sa vyliecit na 100%, a az potom zaockovat, tak mas cas, lebo si len v 31tt
@belllinka boze prijemna si neskutocne…. Napriklad nasa pediatricka pri takychto priznakoch ockuje.
@anonym_autor tak sama vies, co pre Teba znamena mierna nadcha. Mne ked zacne mierna nadcha, tak o 3 dni mam plne dutiny, zacnem kaslat a niekedy to trva aj mesiac, kym sa z toho vyhrabem, takze zasadne mi je jedno, co si o tom mysli doktor, ze "moze sa", ale ja si poznam imunitu a mna by to zabilo, takze nedavam sa ockovat pri takychto priznakoch, ani deti.

@anonym_autor
nie som dr, neska by som chora