icon

Očkovanie v tehu

mon1806
25. sep 2021

Čau baby veľmi zvažujem očkovanie v tehu, samozrejme mam aj od lekárov gynekológov názory ale je to skôr u nich 50 na 50 jeden áno ďalší nie. Som v 11 tt a sama sa neviem rozhodnúť, covid som mala v novembri dikes

Strana
z2
ankare
26. sep 2021

Určite nie. Ani ako netehotna. Držím palce!

ajja22
26. sep 2021

@lienka.7 prečo by sa mi hneď malo niečo stať? Ale teda, nie, nič sa mi nestalo, narodilo sa mi krásne zdravé bábo, tak vlastne áno, môžem mu poďakovať 🙂

lienka.7
26. sep 2021

@ajja22 to povedz o par rokov... min.v roku a pol ked sa ockuje MMR a vacsina matiek obvinuje prave toto ockovanie za autizmus a pod. 👌
Prajem vela zdravia tvojmu babatku. 🍀

ajja22
26. sep 2021

@lienka.7 prečo teraz motáme vakcíny a do toho autizmus? ... Ale proste je teraz taká situácia aká je, nikto z nás si ju nevybral, ale bohužiaľ musíme sa s tým zmieriť. Ja očkovanie proti covidu vidím ako riešenie ako z toho aspoň z časti von.. písala som autorke príspevku svoj názor, nič viac, nič menej.. nemusíme hneď začať s prognózami, čo ak.. lebo tie majú tiež dve strany.. každopádne snáď sa nestane nič ani očkovaným ani neočkovaným a bude všetko tak ako pred covidom a budeme všetci zdraví 🙂

ibajaanikiny
26. sep 2021

@ajka0207 je mi to smiesne,lebo kamoska otehotnela len necele tri mesiace po mne a ta situacia bola v tom obdobi “rovnaka”….vakciny su od uvodu rovnake,tak nech to ma upratane v hlave od zaciatku a zastava jeden nazor pri svojich pacientkach…

ajka0207
26. sep 2021

@ibajaanikiny neviem samozrejme časové hľadisko tvojej skúsenosti ale napríklad medzi marcom a júnom sa informovanosť v oblasti očkovania tehotných zmenila rapídne. Vyšlo viacero štúdii ktoré to skúmali. Nevravím že ak tvoja doktorka bola striktne proti a o tri mesiace už nie, že je to ok. Ale ja teda to skôr vnímam že tebe povedala že ti to nemôže odporučiť na základe nedostatku informácií a to sa samozrejme zmenilo keďze už tie informácie máme. Teda aspoň čo ja poznám doktorov tak mali skôr opatrný prístup nie že by vyslovene vraveli že očkovanie nie.

mon1806
autor
26. sep 2021

Ja neviem baby ja sa pýtam na názor lebo ja som sama sestra co je dosť hanba pre spoločnosť že ako môže jedna sestra nebyť neockovana wle hold je to tak ja som nikdy nemala nejaký kladný vzťah k tejto vakcíne, ja osobne som covid prekonala v novembri ako celá komplet nemocnica u nás a ani jeden z nás personálu nemal také príznaky covidu žeby zomrel alebo skončil na umelej pľúcnej to netvrdím ze tam ľudia nekončia lebo na are ich bolo dosť sama som ich videla ale boli to všetci ľudia Ktory majú nejaké pridružené ochorenia srdce, chronicky choroby obezita pľúcne ochorenia a podobne samozrejme vek vyzsi ktorý by podľa mňa zomreli aj na obyčajnú chrípku u nás zomrela na chrípku pred covidom kolegyňa 30 ročná nechala po sebe dve deti nik o nej nepísal, každý kto u nás prekonal covid bol celkom v pohode ako obyčajná chrípka ja som ho tiež prekonala s bolesťami hlavy asi 3 týždne ale prekonala prekonal ho aj môj syn odvtedy som robila na MoM 4 mesiace nič som nechytila aj keď som bola po covide ďalšia vec keby bola delta super nákazlivá stala som na. Pohotovosti s covid pozitívnou rodickou a nenakazila som sa chvalabohu takže tak neviem preto sa pýtam názor

mon1806
autor
26. sep 2021

Ďalšia vec ešte co som chcela je to ako pristupujú k očkovaniu proste ockovat ockovat ockovat nepriznavaju poškodenia po očkovaní smrť je zaznamená že 4 úmrtia pritom je ich viac, ockuju aj v nákupných centrách cudne nezmyselné, pečiatku vám dávajú lekári ktorý vás v živote nevideli a nevedia vás zdravotný stav pritom keď sa idete dat pre ockovat na tetanus prehliadne si vás kompletne vás lekár vyšetrí vás a až tak vás za ockuje tu mi to príde také pichni si to a bud ticho lebo tak to ma byt, ďalšia vec očkovacia lotéria len aby donútili peniazmi ľudí sa ockovat to je aký nezmysel, teraz ju už rušia, tehotné neockovat lebo je to škodlivé nikdy deti tiež nie lebo mi to príde ze čakali že sa zaockuju skoro všetci dospelí ale proste to tak nebolo tak začali povolovat aj tehotným a deťom neviem som zmetena

sense
26. sep 2021

Ja by som sa ako tehotná určite očkovať nedala... Pretože ako tehotná nemôžeš prakticky žiadne lieky ale očkovanie novou nedostatočne preskúmaou látkou môžeš? A takisto že informácie podávané k tomu sú raz tak raz onak. A je síce ľudí kt nič nebolo ale poznám x ľudí kt mali nežiaduce účinky a tým nemyslím 2 dní bôle nie ramena...
Rozhodnúť sa musíš sama, rovnako ako aj následky za toto rozhodnutie

Strana
z2