icon

Od ktorého týždňa najskôr vie doktor vypísať na PN v tehotenstve?

kikailavska1
29. dec 2022

Ahojte. Som aktuálne 5t tehu avšak začínam mi zvracanie, extrémna únava, bolesť hlavy.
10.1. idem k dr na prvy usg v 8t. Od pondelka začínam v v práci po rodicaku a absolútne si to neviem predstaviť.
Poradíte, ako sa mam zariadiť? Oznamovať to zamestnávateľovi ešte neplánujem, nakoľko som počas roka mala niekoľko biochemických tehu a aj som do 12t. už raz potratila.

Chcem sa co najviac šetriť a nestresovat v práci, keď sme na bábätko čakali 2 roky.dakujem.

riskoh
29. dec 2022

Hneď ako bolo potvrdene tehotenstvo po ivf

liloastitch
29. dec 2022

Môže ťa vypísať hneď ako potvrdí tehotenstvo.

kikailavska1
autor
29. dec 2022

@liloastitch potvrdenie sa berie už v tom 8t akonáhle uvidi akciu srdiečka? Alebo sa berie sz 12t po odboroch krvi?

martinkatinka
29. dec 2022

@kikailavska1 ja som bola od 5.tt, ale teda to som odpadla doma a bola na infuzkach....

liloastitch
29. dec 2022

@kikailavska1 myslím, že stačí že to bábätko na usg uvidí.Niektoré ženy sú vypísané už vtedy keď doktor nájde na sone len gestačný vak... To záleží od doktora či bude vidieť dôvod dať ti PN

petruska173
29. dec 2022

Ja som sa nechala vypísať najskôr u obvodného povedala som že mám pozitívne testy a náročnú prácu, či ma môže na 2t vypísať kým budem mať prvú poradňu. A nemal s tým problém potom som prešla na PN od gynekológa.

kikailavska1
autor
29. dec 2022

@petruska173 aha vidíš to ma ani nenapadlo. Ďukujem

kikailavska1
autor
29. dec 2022

@petruska173 ešte prosím ťa, gynekológ ta vypísal od 12t alebo od 8t?

petruska173
29. dec 2022

@kikailavska1 ja som bola na prvej poradni podľa ms v 9tt ale na sone mi povedal že som otehotnela týždeň po ovu takže 8tt. Skôr ma ani vyšetriť nechcel.

petruska173
29. dec 2022

@kikailavska1 a vypísať u obvodného som sa dala na PN cca v 7tt. Povedala som že sa moc naháňam v robote a stále ma bolelo brucho (čo je vraj normálne) ale mňa to vedelo chvíľami až paralyzovat. Takže nejaký sprostý šéf mi za to riziko nestál a som doma🙂

angel993
29. dec 2022

@kikailavska1 mňa vypísal ešte ani nič nevidel na sone, len som mala pozitívny test. Mala som za sebou 2x MA a krvácala som od začiatku.

lienka.7
29. dec 2022

@kikailavska1 akonáhle uvidi ❤ ti moze dat PN.
Dovtedy ta moze vypísať obvodná.
Odpracuj ale aspoň 1 den, nech máš narok na PN (cez rodicak nemas aktívne NP).
Drz sa

kikailavska1
autor
29. dec 2022

@lienka.7 ahoj,ďakujem, ja si už od decembra čerpám starú dovolenku,takže by som mala mat nárok..🙂)

lilinka88
29. dec 2022

@lienka.7 nemusí odpracovať ani deň, akonáhle sa ukončí rodičovská dovolenka a PP pokračuje, hoc by aj hneď šla na PN, nemocenské poistenie je obnovené a nárok vzniká.
Tak isto medzi dvomi očr je úplne zbytočne čerpať deň dovolenky alebo odpracovať,lebo pokiaľ nie je zmenená diagnóza, má byť rozdiel medzi očr na to isté dieťa min 14 dní (aktuálne to neplatí)