icon

Odchod tehotnej z nemocnice na vlastnú zodpovednosť

30. apr 2022

Zdravím, ležím ako tehotná v nemocnici od včera rána. Mala som bolesti brucha, vyzeralo to na žlčník. Výsledky všetky v poriadku, okrem magneziovej infúzie nedostavam ani lieky. Len tu ležím a platím si nadštandardnú izbu. Sestrička ma presviedčala, že tu musím byť 3 dni kvôli tomu, aby poisťovňa preplatila pobyt. No ja som počula 24 hodín keď som bola raz na inom oddelení. Ked som jej to povedala, tak zrazu nevie. Ako to je ? Lebo mam doma malé dieťa, ktoré nemám s kým nechať v pondelok už , tak by som chcela nech ma zajtra prepustia, keďže nedostavam ani liečbu nič. Lekár tu celý deň nebol, aby som sa opýtala. Opýtala som sa sestričky, či môžem podpísať revers, tak ze také vymoženosti nedávajú, že napíšu len , že som svojvoľne opustila oddelenie. Co by to pre mňa znamenalo ? Je tu nejaká zdravotna sestra , ktorá by mi odpovedala na túto otázku?

Strana
z2
sss777
30. apr 2022

Kazdy pacient má právo opustiť nemocnicu na reverz. Nikto ťa nikde nenahlási, pokiaľ nemáš napr.vysokoinfekcnu chorobu typu tuberkulóza.
Ak sa ti stav zhorší, môžeš sa hocikedy vrátiť do nemocnice a nič ti nedajú preplatiť.
Argumentuj Chartou pacienta, ako som povedala, máš právo na odchod na reverz. Som lekárka, vždy hovoríme pacientovi, že ak by niečo bolo a necítil sa dobre, ma sa vrátiť. Držím palce!

autor
30. apr 2022

@sss777 ďakujem pekne

euka210
30. apr 2022

Ja som tak odisla z infekcneho...citila som sa ako ciganka ze na reverz 🤦‍♀️ ...ale bolo mi uz ok, 3 deti doma s manzelom, ktory zacinal byt chory. Tiez som riesila kolko tam musim byt, aby im preplatila poistovna, taka hnusna som zase nechcela byt. Povedala som sit.dr a on, taky mlady, ze preplatia 80% a ked mi treba, nech idem domov. Prisla som vecer z pohotovosti a asi 2 noci som tam bola.
Nejaky dr.musi mat sluzbu...len je vikend, to je bieda v nemocnici, nic sa velmi nerobi.

euka210
30. apr 2022

A v dec.som bola so synom v nemocnici na tranfuziu krvi, jeden den mu dali tranfuziu a druhy sme sli domov. Ale bolo to planovane.

mattkapd
30. apr 2022

Nemocnica od poistovne dostane peniaze tam ide len o to ze napriklad ak si v Dovera musis tam byt 72 hodin aby im odisla pausalna platba a ta jevyssia.. Ked si pogooglis tak uvidis.. Kazdpadne reverz podpisat mozes..

kiki68
1. máj 2022

Riesit reverz a vysvetlit situaciu tomu lekarovi.

Strana
z2