Odpadnutie v tehotenstve: Čo robiť pri zníženom tlaku?
Ahojte som 26.tt a dnes sme sa šli s mužom prejsť, po chvíľke som už cítila, že sa necítim dobre, tak že sa vrátime. Aby som to zhrnula, cca 2 týždne ma trápi nespavosť a som maximálne vyčerpaná, mám dni kedy fakt nevládzem a padám na hubu. Odbery na krvný obraz na poradni robené 10.1.- všetko v najlepšom poriadku. No a k veci- cítila som, že mi je fakt blbo, tak sme si sadli na zastávku a v tom som vraj odpadla na pár sekund- len som sa prebrala na mužov krik, vraj sa zľakol kvoli jazyku, aby mi nezapadol. Všetko je teraz ok, odvtedy sa cítim super, ako keby prišla taka veľká úľava. Doma som hneď vypočula bábo cez angelsounds a srdiečko bije, cítim aj pohyby, tlak mám ale nižší 110/69 (bežne mávam 130/80). Moja otázka znie čo to môže byť? Môže byť vyčerpanie a stres? Keď mi prišlo už slabšie tak som sa dosť vystrašila a vyľakala a v tom som odpadla. Prosím leteli by ste na pohotovosť alebo zajtra k zastupujúcej dr. na odbery? Poradňu u svojho dr. mám v stredu. Vďaka.
@alickapusinka a v takom prípade treba isť na gyn. pohotovosť alebo normálnu pohotovosť? Vďaka.
Babatko ti moze pritlacit dutu zilu. Ak sa tak stane musis si lahnut na lavy bok. Musi byt lavy. Ulava prichadza okamzite. Nie je to ziadna anomalia. Obcas sa to stane ked sa babo otoci.
@beata_k ja som ale chodila, mne prišlo postupne zle pri chôdzi nie v ľahu..až následne som si sadla a ľahla na zastávke a to už som šla do bezvedomia na pár sekúnd..
Zilu ti moze pritlacit aj ked stojis, nie len v lahu. Ano, ides aj v tomto pripade do bezvedomia
@beata_k fakt? Môže byť..mne takto nevoľno, presne až do odpadnutia prišlo aj 2 mesiace pred otehotnením, tiež všetky výsledky ok, záver- smäd, únava, vyčerpanie.
Pred otehotnenim nie. Tu ide o to, ze babatko ti fyzicky pritlaci tvoju zilu
@beata_k ano ano to mi je jasné, že pred otehotnením to nebolo ono, ja sa len snažím spojiť si to, či to nebolo aj teraz z rovnakých dôvodov..
Samozrejme, kludne to moze byt nieco ine. Ale ak by nahodou...nezabudni.. lahnut na lavy bok 🙂
@beata_k ďakujem!🙏
Teraz sa cítim vďakabohu super, neviem ale či s tým teda niekam treba isť alebo nie🤷♀️🙄🤦🏼♀️ už som sa toľko nachodila po pohotovostiach, že sa mi veru nechce zas…
Ak ti je dobre, tak by som nesla. Ale to som ja. Ak mas pochybnosti, skus aspon zavolat.
Ja som momentálne v 34tt. Odpadávam už od novembra. Dialo sa mi to aj v druhom tehotenstve, ale nie tak často. Minulý týždeň som ležala 4 dni na gynekologii, potom 6 dní na internom. Mám nízky tlak (priemerne 95/65), cukor som mala tiež veľmi nízky (2,2 na lačno, 4,7 po pollitrovej glukóze) a tiež nízky hemoglobín- dostala som transfúziu. Absolvovala som všetky možné vyšetrenia, všetko je všade v poriadku. Keď mi robili echo srdca, dr zhodnotil, že malý tlačí na dolnú dutú žilu, že je v nej slabší prietok. Mám nariadený prísny kľudový režim. Taktiež sa cítim horšie keď v noci nespím.
Radšej sa choďte dať skontrolovať. Držím palce
Mne sa to stalo tiez. Odpadla som na chvilu pro kontrole u lekarky. Ona ma vsak poslala rovno na jednu noc do nemocnice, pre istotu. Pri odpadnuti je zensky mozog trochu menej okysliceny a moze sa to potom prejavit aj stresom babatka. Ja by som preto radsej preventivne sla na kontrolu…
No volala som na pohotovosť baby, povedali mi, že ak sa cítim dobre, ak cítim bábo, tak zbytočne nemám chodiť, že je všade strašne veľa chrípky. Že ak budem cítiť nejakú komplikáciu, tak vtedy, ale inak vraj netreba. Tak ležim a uvidíme. Tlak sa mi dal do normálu, cítim sa dobre, žiadne ťažkosti, bábo cítim. Vraj keď som pila menej vody, tak to bude na 90% ono, alebo tlak a voda dokopy.
Tak aspoň zajtra zavolaj gynekologičke že sa TI to stalo.
ja by som išla pre pokoj nie si v tom sama si tehotná to ej väčšie riziko ak by si tehotná nebola .Ak by sa nedajbože niečo prihodili tak oni sa vedia vyhovoriť TY by si ťahala za kratší koniec. Myslím to v dobrom pre teba.
Môže to byť z toho vyčerpanie a nevyspatia ako píšeš, treba piť dostatok tekutín. Tlak vôbec nemáš nízky, máš ho úplne ideálny.
@alickapusinka
@stanulienkat
Ďakujem baby, zajtra volám hneď svojej, bola to ale zrejme tá voda, všetko je v najlepšom poriadku, cítim sa super, malý kopká ako divý😁🙏 Volám svojej a uvidím čo povie.
Ja som v tehotenstve tiež odpadla, v Lidli pri pokladni. Zavolali mi sanitku, skontrolovali ma na gynde, pre istotu ma poslali aj na interné. Všetky výsledky boli ok. Pravdepodobne že mi klesol tlak alebo cukor. Tehotným sa to stáva dosť často :/
Cele tehu mi tak bolo. Hlavne toto posledne. Sice som asi ani neodpadla ale tlak cele tehotenstvo 110/70. Mne bolo vkuse zle ☹
Ale u teba to ozaj moze byt niekolko resp aj vsetky faktory dokopy.
Unava. Vycerpanie. Malo vody….

Ak si tehotná išla by som na pohotovosť. Radšej skôr ako neskoro. Za to že tam pôjdeš nič nedáš .Ale budeš vedieť že si v poriadku.