Opakuje sa skrátený krčok maternice v ďalšom tehotenstve?
Ahojte, chcem sa spytat ake mate skusenosti, pokial ste mali problem so skratenym krckom v prvom tehotenstve, opakovalo sa vam to aj v dalsich? Rozmyslame o dalsom babatku a tohto sa trosku obavam. Dakujem 🙏
@timea301196 a aj napriek sitiu ste asi museli byt v uplnom kludovom rezime ci? Ako sa to dalo zvladnut popri starsom dietatku?
@petka117 pri prvom tehotenstve som bola viac v nemocnici ako doma. Mala som aj pesar, pamätám si že mi dali aj injekciu aby malému dozreli pľúca. Našťastie sme vydržali do 37. Pri druhom tehotenstve som tieto problémy našťastie nemala, lekarka mi hneď dala lieky ktoré som si vkladala a všetko bolo chvála Bohu v poriadku.
Mala som len pri prvom. Pri druhom prv rozmýšľali o preventívnej serklazi, ale všetko bolo v poriadku až do konca, ani ma nesili. Ani pri treťom sa to neopakovalo, tiež žiadne šitie...
@petka117 áno musel alebo čím viac som chodila tým sa to skracovalo keď ma silu mal 3.4cm a keď vyberali držal ho 1cm 🙂 bolo to ťažké ako keď som ležala psnprvym lebo som ani nevedela že čo ale s druhou som si vybrala ležať v nemocnici 4m malý to zvládol mal veľkú podporu od otca a rodiny. Bývali sme u mojich rodičov takže mal ho kto baviť. Keby som bola doma bolo by to horšie...
Pri prvom som mala problemy s krckom, hrozil predcasny porod a musela som od 6. mesiaca lezat. Bala som sa, ze to bude aj pri druhom tehotenstve, lebo som si absolutne nevedela predstavit, ako by som zvladla ten kludovy rezim doma. Ale, nastastie, bolo vsetko ok. Porodila som po termine a cele tehotenstvo som bola na nohach, kazdy den, este den pred porodom som bola na ture.
Sili ma pri 0,8 krčku … povedali mi ze ak budem druhykrat tehotna v 12 tt ma budu šit preventivne… lezala som 3 mesiace

@petka117 Ano opakovalo. A začalo to prvej 🙂 takže ma šili 🙂