icon

Operácia chrbtice v tehotenstve

17vicky17
14. sep 2020

Ahojte tehuľky. Rok 2020 bol pre mňa nesmierne krušným obdobím, nielen kvôli korone, ale zažila som veľa ďaľších zlých vecí- doktor mi v máji diagnostikoval HPV vírus, takže mi predpísal 3-mesačnú kúru Deflagynom a ak nezaberie, musel by mi chirurgicky odstrániť kúsok krčka maternice. Čo čert nechcel, v júni som mala úraz, pri ktorom som takmer ochrnula- pád z 10m výšky, pri ktorom som si zlomila ľavú píšťalu a kotník a kompresívne posunula chrbticu a zlomila stavec. Teraz mám chrbticu aj nohu zošróbovanú ako robocop. Čerešničkou na torte je, že som teraz zistila, že som tehotná, takže hoci som Deflagyn ihneď vysadila, neviem, ako s chrbticou...či mi stav dovolí vynosiť bábätko alebo ma pošlú pod nôž v anestéze po 1.trimestri....dosť sa toho bojím... má niektorá z Vás skúsenosť s operovanou chrbticou pred či počas tehotenstva? Najhoršie je, že v terajšom stave mi ani RTG nemôžu spraviť, keďže by to mohlo poškodiť plod...

moznoze
14. sep 2020

@17vicky17 mometalne s tým tiež bojujem. Som v 33tt a nechcú ma operovať kvôli bábätku. Najskôr poridit, potom počkať setonedelie a až potom hôr sa na chrbticu.

17vicky17
autor
14. sep 2020

@moznoze a Ty mas tiez problem s chrbticou? Co Ti maju operovat?

moznoze
14. sep 2020

@17vicky17 vyskocene platničky

17vicky17
autor
15. sep 2020

@moznoze tak drzim palce...

kacena4
15. sep 2020

otaza maju ti "len" vyberat sroby z chrbtice? a nohy? to je otazka na neurochirurga ale myslim si (tiez som po operacii chrbtice) ze ak je to mozne pockaju po operacii) skor bude na otazku neurochirurga ako s tehotenstvom a narastajucim bruskom a hlavne porodom kedze si takto po uraze aby ta to nezatazilo a neskomplikovalo ti to situaciu urcite by som cim skor zavolala tam a dohodla si termin ak si este nebola aby oni o tebe vedeli a zhodnotili situaciu a hlavne rtg sa vobec neboj ak je to potrebne urcite ho spravia babatko zatienia a skontroluju stav chrbtice ak nie rtg tak mri - vzdy lepsie raz oziarit ako dokalicit chrbticu lebo ju neskontrolovali a tebe sa poposuval chrbat (to je len moj nazor) takze sup smer neurochirurgia nech oni sleduju tvoj zdravotny stav podla mna budes rodit planovanym cisarskym vopred drzim palceky

17vicky17
autor
16. sep 2020

@kacena4 dakujem za podporu. Som uz 4.mesiac po operacii a mam minimalne bolesti. Buduci stvrtok som objednana u ortopeda, kt.ma operoval... a preco neurolog? Kvoli mieche? No rtg mi vraj isto nespravia to mi uz vravela radiologicka...ktovie ci to mri ale na to sa vraj dlho caka...asi bude najlepsie s tym vyberom pockat po porode a tiez predpokladam ze mi prikazu lezat a rodit cisarskym... a ano, maju mi to len vyberat, lebo ja mam realne zlomeny len 1 stavec - ten prvy driekovy, lebo kompresivne sa mi posunuli tie ostatne a stlacili ho

kacena4
16. sep 2020

ak ortoped tak potom k nemu, myslala som ze tam bol problem aj s platnickami preto tom myslela neurochirurg mna riesil rovno ten... drzim palceky nech vsetko dobre dopadne

17vicky17
autor
18. sep 2020

@kacena4 dakujem krasne

17vicky17
autor
24. sep 2020

Tak posielam aktualny update- dnes som bola u lekara a vraj je vsetko v poriadku, chrbtica je zafixovana, takze by som tehotenstvo aj porod mala zvladnut bez komplikacii. Horsie bude pre mna zakazat si cvicit, kedze to by mi teraz mohlo ublizit najviac a vytlacit sroby zo stavcov dokonca. Musim sa setrit!