Operácia chrbtice v tehotenstve
Ahojte tehuľky. Rok 2020 bol pre mňa nesmierne krušným obdobím, nielen kvôli korone, ale zažila som veľa ďaľších zlých vecí- doktor mi v máji diagnostikoval HPV vírus, takže mi predpísal 3-mesačnú kúru Deflagynom a ak nezaberie, musel by mi chirurgicky odstrániť kúsok krčka maternice. Čo čert nechcel, v júni som mala úraz, pri ktorom som takmer ochrnula- pád z 10m výšky, pri ktorom som si zlomila ľavú píšťalu a kotník a kompresívne posunula chrbticu a zlomila stavec. Teraz mám chrbticu aj nohu zošróbovanú ako robocop. Čerešničkou na torte je, že som teraz zistila, že som tehotná, takže hoci som Deflagyn ihneď vysadila, neviem, ako s chrbticou...či mi stav dovolí vynosiť bábätko alebo ma pošlú pod nôž v anestéze po 1.trimestri....dosť sa toho bojím... má niektorá z Vás skúsenosť s operovanou chrbticou pred či počas tehotenstva? Najhoršie je, že v terajšom stave mi ani RTG nemôžu spraviť, keďže by to mohlo poškodiť plod...
otaza maju ti "len" vyberat sroby z chrbtice? a nohy? to je otazka na neurochirurga ale myslim si (tiez som po operacii chrbtice) ze ak je to mozne pockaju po operacii) skor bude na otazku neurochirurga ako s tehotenstvom a narastajucim bruskom a hlavne porodom kedze si takto po uraze aby ta to nezatazilo a neskomplikovalo ti to situaciu urcite by som cim skor zavolala tam a dohodla si termin ak si este nebola aby oni o tebe vedeli a zhodnotili situaciu a hlavne rtg sa vobec neboj ak je to potrebne urcite ho spravia babatko zatienia a skontroluju stav chrbtice ak nie rtg tak mri - vzdy lepsie raz oziarit ako dokalicit chrbticu lebo ju neskontrolovali a tebe sa poposuval chrbat (to je len moj nazor) takze sup smer neurochirurgia nech oni sleduju tvoj zdravotny stav podla mna budes rodit planovanym cisarskym vopred drzim palceky
@kacena4 dakujem za podporu. Som uz 4.mesiac po operacii a mam minimalne bolesti. Buduci stvrtok som objednana u ortopeda, kt.ma operoval... a preco neurolog? Kvoli mieche? No rtg mi vraj isto nespravia to mi uz vravela radiologicka...ktovie ci to mri ale na to sa vraj dlho caka...asi bude najlepsie s tym vyberom pockat po porode a tiez predpokladam ze mi prikazu lezat a rodit cisarskym... a ano, maju mi to len vyberat, lebo ja mam realne zlomeny len 1 stavec - ten prvy driekovy, lebo kompresivne sa mi posunuli tie ostatne a stlacili ho
ak ortoped tak potom k nemu, myslala som ze tam bol problem aj s platnickami preto tom myslela neurochirurg mna riesil rovno ten... drzim palceky nech vsetko dobre dopadne
Tak posielam aktualny update- dnes som bola u lekara a vraj je vsetko v poriadku, chrbtica je zafixovana, takze by som tehotenstvo aj porod mala zvladnut bez komplikacii. Horsie bude pre mna zakazat si cvicit, kedze to by mi teraz mohlo ublizit najviac a vytlacit sroby zo stavcov dokonca. Musim sa setrit!

@17vicky17 mometalne s tým tiež bojujem. Som v 33tt a nechcú ma operovať kvôli bábätku. Najskôr poridit, potom počkať setonedelie a až potom hôr sa na chrbticu.