icon

Opuchy nôh a rúk

kubkomatko
3. jún 2013

Puchnú mi nohy aj ruky (´+ mravenčenie), za 1 týždeň som nabrala váhu o takmer 3kg , ale všetko je to voda... Ak sa bude pretrvávať alebo zhoršovať, dr. ma chce poslať do nemocnice. Boli ste s takýmito problémami aj vy v nemocnici? Snažili sa to nejak ešte riešiť alebo vám vyvolali pôrod , príp.cisársky rez?

0550
•
3. jún 2013

Ja som mala opuchy tiež ale po pôrode my to všetko začalo pýtala som sa aj lekára na to a povedal že sú to hormony inak nič Ale takto nie bola som cekom v pohode

daliana
•
3. jún 2013

@kubkomatko Skús si pozrieť - prečítať, či ti nezačína neskorá gestóza,

http://primar.sme.sk/c/4116730/gestozy.html

ja som mala a bolo to veľmi nepríjemné ☹ Ak sa tam nájdeš,treba to riešiť, budú ťa sledovať, ak by sa výsledky zhoršovali, nebudú riskovať a ukončia sekciou.

terezka1947
•
3. jún 2013

@kubkomatko aj ja som sla skor do nemocnice,mala som zvysene pecenove testy a straaaaasne mi opuchali nohy...ale naozaj butalne,by som nikdy neverila,ze mozu byt taketo 😒
v nemocnici budes mat istotu,ze keby nieco-zasiahnu,takze vobec sa nestresuj....vsetko dobre dopadne 😉

aristka
•
3. jún 2013

moja a to si nevideľa ešte mňa a po pôrode som dva dni bola ešte viac opuchnutá...vydrž tvoje obličky a srdiečko sú už moc zaťažené...si sledovaná to je podstatné a keby niečo spravia urgent.sekciu...všetko dobre dopadne 🙂

pakin
•
3. jún 2013

aj mne boli opuchnuté nohy aj ruky a dr ma poslal do nemocnice lebo bál sa, že to bude preeklampsia. Vtedy som bola v 8. mesiaci. Ležala som tam 6 dní a na vlastnú zodpovednosť som išla domov, lebo nepotvrdili preeklampsiu. Mala som vysoký tlak, ale v nemocnici som mala v norme. Porodila som 3 dni pred termínom síce s cisárskym ale len preto, lebo neotvárala som sa 🙂

kubkomatko
autor
•
4. jún 2013

@daliana vracanie ani vys.tlak nemam, tak toto ma asi obchádza, dúfam 😖

kubkomatko
autor
•
4. jún 2013

@pakin teraz ma ešte neposlal do nemocky, že bud.týždeň budem už 38tt+4/5, tak vtedy... Tak ja neviem ešte stále čo ma čaká... Tlak mám normálny, žiadna bielkovina v moči, len tie brutál opuchy ... Tak by som bola rada, keby to prišlo na mňa aj tento týždeň..

kubkomatko
autor
•
4. jún 2013

Baby ja sa tak už všetkého obávam, vôbec neviem čo si zmyslia doktori, či ma budú ešte držať, alebo to ukončia...

adriana458
•
4. jún 2013

@kubkomatko Mňa si nehali v nemocnici kvôli opuchom, nemala som vysoký tlak.. ale počas toho pobytu sa mi nečakane zvýšil a odvtedy beriem tabletky a chodím do rizikovej poradne.. ale neboj, my už to máme za chvílu 🙂 vydržíme

zuzulletka8
•
17. jún 2013

Zdravím, som v 31tt a v posledných asi 5 dňoch mi tiež začali opúchať chodidlá a trochu aj prsty na rukách. Doteraz som mala bezproblémové tehotenstvo, tak neviem, či mám tým opuchom pripisovať veľkú váhu. V článku o gestózach som sa v žiadnych iných príznakoch okrem opuchov nenašla, nohy mi puchnú zväčša navečer, alebo pri prudkých zmenách počasia (slnečno a zrazu prší). Myslíte, že by som sa mala niečoho obávať??

yvessl
•
31. aug 2021

Ja som mala opuchy asi od 37.tt brutalne,skoncilo to preeklampsiou a v 38.tt sekciou.Po sekcii sa mi opuchy este zvyraznili ,bola som doslova ako slon,ruky a nohy a tvar neskutocne spuchnute ale par dni po porode to uz zacalo ustupovat a asi tyzden po porode som uz bola o 14kg lahsia.Pred tehotenstvom 50kg,pred porodom 85kg(!),8dni po sekcii 71kg,4mesiace po sekcii 50kg..