icon

Ošetrenie zubných kanálikov v tehotenstve

Včera o 13:20

Prosim o radu,
V decembri mi vyberali nervy zo zuba. Mam docasnu vypln.
Tento tyzden som mala ist na definitivnu vypln zial vyhodil sa mi herpes. Tak sme to museli prelozit. Termin mam az koncom januara.
Lenze mna ten zub zacal boliet 😭 ku tomu vsetkemu som este aj tehotna.
Takze zajtra budem volat o nejaky urgentny termin.
Ja sa chcem spytat, kedze som tehotna nerada by som do seba davala anestezu ani rtg.
Zvladnem to aj bez anestezy opatovne cistenie?? Alebo co sa robi taky cas?
Toto mi robili 1x. Nemam s tym ziadne skusenosti.
Samozrejme pri vyberani nervov som mala anestezu. To som este tehotna nebola.

Dakujem

sfet
Včera o 13:30

Daju ti anesteziu pre tehotné, toho sa neboj. Mne v poslednom trimestri začal zápal, musela som urgentne na cistenie kanalikov, to sa nedalo s tým fungovat, anestezia pre tehotne a obrovská úlava. Určite s tým chod, nenechaj to zajst az neviem kam a oni už vedia. Nech ne skoro lepsie

autor
Včera o 13:35
@sfet

Daju ti anesteziu pre tehotné, toho sa neboj. Mne v poslednom trimestri začal zápal, musela som urgentne na cistenie kanalikov, to sa nedalo s tým fungovat, anestezia pre tehotne a obrovská úlava. Určite s tým chod, nenechaj to zajst az neviem kam a oni už vedia. Nech ne skoro lepsie

@sfet a bez anestezy to nedam? Ked uz raz bol zub otvoreny tak to len prevrta tu vypln co tam je nie?

sfet
Včera o 13:38
@anonym_autor

@sfet a bez anestezy to nedam? Ked uz raz bol zub otvoreny tak to len prevrta tu vypln co tam je nie?

@anonym_autor mne raz robili precistenie toho mrtvého zuba, to už bolo po porode a už si nepamatam, ci dávali injekciu alebo nie, fakt neviem. Ale tam ti povedia. Každopádne to ries urgentne. Nech sa ti to nezhorší, aj bolest bude potom vacsia.

kiki68
Včera o 16:07
@anonym_autor

@anonym_autor bez anestezy radsej nie . Neboj sa anestezy, nema to co zle spravit. Mala som c tehu viac zakrokov a vsetko s anestezou

janka1011
Včera o 16:24

@anonym_autor ale veď anestéza u zubára sa normálne dáva aj tehotným, to nemá na nič vplyv. Týchto tém tu už bolo milión. Zbytočná panika.

annnna18
Včera o 16:35

Anesteza je uplne v pohode a normalna, pracujem v zubnej amb. Akurat sa nebude robit RTG

autor
Včera o 16:48
@janka1011

@anonym_autor ale veď anestéza u zubára sa normálne dáva aj tehotným, to nemá na nič vplyv. Týchto tém tu už bolo milión. Zbytočná panika.

@janka1011 urcite to nema vplyv na nic??

kiki68
Včera o 16:58
@anonym_autor

@janka1011 urcite to nema vplyv na nic??

@anonym_autor nie, mam dve zdrave deti a 4 anestezy v oboch tehu

kiki68
Včera o 16:59
@annnna18

Anesteza je uplne v pohode a normalna, pracujem v zubnej amb. Akurat sa nebude robit RTG

@annnna18 aj RTG vedia robit, daju ochranny navlek.

autor
Včera o 17:01
@kiki68

@kiki68 tomu by som sa najradsej vyhla uplne aj tej anesteze. Som z toho na nervy 😭

kiki68
Včera o 17:03
@anonym_autor

@kiki68 tomu by som sa najradsej vyhla uplne aj tej anesteze. Som z toho na nervy 😭

@anonym_autor ja neviem co robis take caviky, robi sa to v tehu bezne, kazdy zapal je o dost skodlivejsi pre plod ako tie dve veci dokopy. Zapal moze vyvolat potrat/ predcasny porod. Cize chod k zubarovi

marhulka13
Včera o 18:10

Mne trhali ako tehotnej zuby, aj korene, museli to rezať aj šiť a všetko v pohode. Ovela horšie je to nechať tak

anonym_666214
Včera o 20:23
@sfet

@sfet toto sa dobre cita. Mam jeden problemovy zub a zda sa mi, ze to takto s nim tiez skonci.

annnna18
Dnes o 05:15
@kiki68

@kiki68 hej vzdy su ochranne prostriedky, ale my sme nerobili pokym nebolo vyslovene treba.. snimok sa urobil ked zena porodila. Ale vsade to je inac 🤷

kiki68
Dnes o 08:50
@annnna18

@kiki68 hej vzdy su ochranne prostriedky, ale my sme nerobili pokym nebolo vyslovene treba.. snimok sa urobil ked zena porodila. Ale vsade to je inac 🤷

@annnna18 ano aj mne povedali, ze len ked je to nutne. Ale toho RTG dostanes na takom snimkovsni menej ako v lietadle