Otvorený kŕčok koncom prvého trimestra
Ahojte dievčatá. Zakladám túto diskusiu, lebo som nenašla podobnú. Som v 11. týždni a krčok mám stále otvorený. V podstate mám aj infekciu od začiatku tehu, nazelenalý výtok, ktorý nesvrbí alebo len mierne, ale Dr. to chce riešiť až v 2. trimestri. Pri Dr. som bola v 7 tt, kedy mi potvrdil akciu srdiečka a povedal, že ďalšia kontrola až v 12. týždni po sone. Dovtedy si mám dávať len vag. probiotiká a vlastne vkladaním som to zistila. Chcem sa Vás opýtať, či máte podobnú skúsenosť s otvoreným krčkom už od začiatku tehu, prípaden, či a kedy sa Vám uzavrel a čo pomohlo. Mám za sebou 1 pôrod veľkého dieťaťa (4200g) v roku 2009 a 1x kyretáž vo febr. 2012 v 7. týždni. Ďakujem 🙂
jedna kocka sa otvarala od 20tt co viem, a nakoniec aj rodila teraz v 27+5tt ... a tebe to dr potvrdil?? lebo vraj pri druhom dietati je otvoreny krcok v pohode, ale neviem vobec ani hodnoty ani ci je to ok od zaciatku tehotenstva.... vsak bud tyzden by si mala ist na kontrolu nie?
krcok mas otvoreny kvoli infekcii..preliec sa a moze sa uzatvorit
to si o si niečo si zistila ty ,že máš otvorený kŕčok,radšej si tam moc nešmátraj,lebo si niečo spôsobíš a keď sa ti niečo nezdá choď k dr.nasaď si probiotiká,nielen vaginálne ,ale normálne a uvidíš ,že sa ti polepší
@mariamayi odkial vies ze mas itvoreny krcok? druhorodicky maju iny tvar krcka ako prvorodicky
Ahojte ...no zistila som to tak, ze si vlastne vkladam do vnutra vag. probiotika alebo lactofeel gel ako mi to DR. poradil v 7 tt, a tak som zistila, že ten krčok nieje uzatvoreny, ale akoby otvoreny - otvor mozno vo veľkosti malička - bruška. Samo. že zbytočne tam nešprtam, dvam si probiotika tak 1-2 krat tyzdenne. K Dr. sa tchystam až na buduci tyžden, to by som mala byt v 12 tyzdni a tento tyzden vo stvrtok idem na sono- prvé väčšie, tak uvidim co mi druhy Mudr. ovie. Ja len či neviete ako to ma byt...Lebo pri prvom tehu si pamätam, že som mala take pichanie v krcku, ale to som uz bola v 7- 8 mesiaci a skusila som si ho nahmatat a bol uplne uzavrety, taky hladky ... a teraz tam mam otvor a je mäksi.
ahoj tiez mam taky vytok nazelenkasty nepalivy nesvrbivy a nemam ukonceny prvy trimester, v deviatom tyzdni mi DR.naordinoval DALACIN antibiotika pisu tam ze sa neodporuca v prvom trimestri pokial to Dr. nepredpise tak mam trochu strach ci to neovplivni plod, moznost pockat a preliecit to probiotikami mi nenavrhol.... tak to zase bude devat nervoznych mesiacov(( tak ufff verme ze to bude oukej)))
To vazne @anjelicek26 , @katren?Mozem ho mat pootvoreny cele tehu?Myslela som, ze musi byt uzatvoreny, ked aj ta Mudr. z mamaaja mi to napisala. Teda aj vy ste ho mali pootvoreny?
Maminky, pridáte svoju skúsenosť? Dik
@mariamayi to vobec nevadi, ved tam je aj hlienova zatka, priechodny nie je, len proste mäksi s pootvorenou spickou.
@anjelicek26 dik 🙂
@mariamayi no moj doktor tak povie a ja tak spravim )))vies no nenapadlo ma vobec sa opytat na krcok a on nic take nespominal, ale tiez cakam druhe babo tak sa najblizsie spytam ... inak vravel ze to treba preliecit aby infekcia neposkodila tie membrany a nedoslo k predcasnemu porodu a takee ine veci co radsej nespominam abysom zbytocne nestrasila lebo fakt ako pises kazdy DR. ma nejaky iny nazor tak babo rad))
ahojte mozte mi poradit...vkladam si tbl 2 krat denne a rano som si nahmatala na pol prsta krcok maternice,je to v poriadku ze je tak nizko??? velmi pekne dakujem

Baby, nemáte žiadnu skúsenosť?