icon

Otvorený vnútorný a vonkajší krčok na 2,5 cm v 26. týždni

haimi
28. mar 2015

Ahojte kocky, som len v 26tt s dvojickami, ale uz som otvorena zvonka na 2-2,5cm a okrem toho aj zvnutra. Lezim uz 3tyzdne v nemocnici a 2 dni dozadu ma preventivne previezli do Novych Zamkov, kedze tu maju jedno z najlepsich zariadeni pre predcasniatka. Pokial ste boli od takehoto skoreho tyzdna takto pootvarane, kolko sa vam podarilo este lezanim potiahnut tyzdnov? Dufam, ze napisete nejake pozitivne info, ktore ma povzbudi. A este mam taku blbu otazku, co znamena pre gynekologa otvorena na spic prsta? Ja mam tenky prst 🙂 kolko to chce byt cca mm/cm? Dakujem kocky

Strana
z2
shania31
29. mar 2015

@bettynka222
Juj na to sa netreba spoliehat, ze v akom veku zachrania babatka. Uprimne ano, ale s akymi nasledkami. Ono uz predcasniatka narodene v 32 tt su rizikove, zivotaschopne ale... Treba sa snazit vydrzat 3v1 co najdlhsie a urobit preto maximum 😉

haimi
autor
29. mar 2015

@shania31 mna uz sit nebudu. Stale ani nemam preliecene bakterie, takze ani nemozu. A uz je ze vraj neskoro, takze len lezat. Ale to bol len nazor jedneho lekara, tak mozno iny by si trufol

kadan
29. mar 2015

@dvojicky14
pesar?????
mne povedal primár, že sa už dávno nepoužíva

kadan
29. mar 2015

@bettynka222
uff lapar. som bola operovaná a nič moc, dlho som sa zotavovala. Preto ani nechápem prečo ženy volia sekciu

dvojicky14
29. mar 2015

@kadan presne tak....najskor som sa bohuzial dostala l k neodbornikovi:(

bettynka222
29. mar 2015

@haimi no len mne ta váha sedela na 3 rôznych utz u 3 dr. Aj maly velmi predbiehal - bol vzdy o 3 tyzdne vacsi. Ale ja som dost vysoká, tak asi preto.
No mne idu cukor kontrolovať iba z krvi bez toho testu - kedze som taka dogrcana, tak by to ani nemalo význam...
Som myslela ze je voľnopredajný ked je taky drahý. Skúsim sa spýtať dr.
No drz sa tam a podávaj správy 🙂

shania31
29. mar 2015

@kadan
Pouziva, aj ja som mala pesar, sice kratko, ale mala som 😉 a poznam dalsie maminky dvojok, ktore mali.

bettynka222
29. mar 2015

@shania31 jaj moja co myslíš ze ja chcem rodiť predčasne z vlastnej vôle? Pre mna je momentálne prioritou dožiť sa aspon toho 27tt. Potom budem verit vo vyšší tyzden.

bettynka222
29. mar 2015

@kadan a myslíš ze serklaz vedená konzervatívnou metódou je lepšia??? Ved to vytiahnutie krčka von musi spôsobiť brutálne kontrakcie ☹

shania31
29. mar 2015

@haimi
Ahaaaa, uz si spominam, ze teba potrebovali najprv preliecit 🙂 ono naozaj si uz taky hranicny tyzden a este je dolezita dlzka nespotrebovaneho krcku, aby mali co zosit, inak ten steh nebude mat na com drzat, ked je moc kratky

shania31
29. mar 2015

@bettynka222
Aspon 34 tt 😉

bettynka222
29. mar 2015

Vysledok porovnávacej štúdie:

CONCLUSION: Cervical cerclage in patients with a short cervix did not reduce the rate of spontaneous preterm delivery and increased the risk of preterm premature rupture of membranes.

Porovnávali ženy s predčasne skracujúcim sa krčkom, a tiez s otvorenou vnútornou bránkou. Všetky ženy mali za sebou zákroky na krčku v minulosti (kyretaze, konizacie...). Vysledok je zaujímavý...

bettynka222
29. mar 2015

@shania31 to je moj sen 😉

shania31
29. mar 2015

@bettynka222
Verim, u mna bolo to iste. Ale priznam sa, ze som sa bala kazdeho dna, co bude....

bettynka222
29. mar 2015

@shania31 je mi to jasne, prave to zažívam 😝

janka1304
26. feb 2017

Ahojte dievčatá, viem že tato diskusia je vyše roka stará, len by ma zaujimalo, ako vam to celé dopadlo, ako dlho ste vydrzali. Ja som teraz v 25 t, od 23 t som zasita, lebo som sa otvárala a krčok sa skracovania navyše mi trval ešte aj plodový vak, tak serklaz bolo posledná šanca na záchranu. Lezim stále v nemocnici a tiež ma chcú previesť z Trnavy do Nových Zámkov. Čakám dvojičky a predtým som 3 krát potratila. Dúfam že to dotiahneme čo najďalej
@bettynka222
@haimi
@shania31

bettynka222
26. feb 2017

@janka1304 to mi je ľúto. Ja som serklaz odmietla, načítať som si odborne štúdie, v ktorých ženám s hroziacom predčasným pôrodom namerali v slinach znížené množstvo progesteronu dva týždne predtým, ako reálne porodili. Naaadili mi teda progesteron a do troch týždňov sa nález upravil. Dvojčatá museli vyvolávať.tebe na to asi neskoro prišli však? Mne to zistili v 22tt, čiže vak este nastatsie držal na mieste.
Pytaj si progesteron, urcite chod do nových zámkov a lez. Držím palce

bettynka222
26. feb 2017

@janka1304 este aby si ma správne pochopila, dvojčatá museli vyvolávať v 38tt co sa im nechcelo von a bolo uz prilis veľké.
Verím ze to dotiahneš tiez do takého týždňa 😉

janka1304
8. mar 2017

No mne to zistili tiež v 22 týždni, len ten vak tam už bohužiaľ trcal a ešte mi zistili aj kvasinky tak mi ich museli preliecit. V Nových Zámkoch lezim už druhý týždeň. Zatiaľ krčok drží aj keď je kratučký. Dúfam že vydržíme čo najdlhšie. Ďakujem veľmi pekne za podporu 🙂

haimi
autor
8. mar 2017

@janka1304 držím silno palce. ja som vydržala do 31+5tt. v Nových Zámkoch som ležala 2 mesiace. Vydržala by som aj dlhšie, ale žiaľ zanedbali mi infekciu a odišla mi voda. Tak si daj na to pozor a keď sa ti nebude niečo zdať, buď neustupciva

Strana
z2