Otvorený vnútorný a vonkajší krčok na 2,5 cm v 26. týždni
Ahojte kocky, som len v 26tt s dvojickami, ale uz som otvorena zvonka na 2-2,5cm a okrem toho aj zvnutra. Lezim uz 3tyzdne v nemocnici a 2 dni dozadu ma preventivne previezli do Novych Zamkov, kedze tu maju jedno z najlepsich zariadeni pre predcasniatka. Pokial ste boli od takehoto skoreho tyzdna takto pootvarane, kolko sa vam podarilo este lezanim potiahnut tyzdnov? Dufam, ze napisete nejake pozitivne info, ktore ma povzbudi. A este mam taku blbu otazku, co znamena pre gynekologa otvorena na spic prsta? Ja mam tenky prst 🙂 kolko to chce byt cca mm/cm? Dakujem kocky
@dvojicky14
pesar?????
mne povedal primár, že sa už dávno nepoužíva
@bettynka222
uff lapar. som bola operovaná a nič moc, dlho som sa zotavovala. Preto ani nechápem prečo ženy volia sekciu
@kadan presne tak....najskor som sa bohuzial dostala l k neodbornikovi:(
@haimi no len mne ta váha sedela na 3 rôznych utz u 3 dr. Aj maly velmi predbiehal - bol vzdy o 3 tyzdne vacsi. Ale ja som dost vysoká, tak asi preto.
No mne idu cukor kontrolovať iba z krvi bez toho testu - kedze som taka dogrcana, tak by to ani nemalo význam...
Som myslela ze je voľnopredajný ked je taky drahý. Skúsim sa spýtať dr.
No drz sa tam a podávaj správy 🙂
@shania31 jaj moja co myslíš ze ja chcem rodiť predčasne z vlastnej vôle? Pre mna je momentálne prioritou dožiť sa aspon toho 27tt. Potom budem verit vo vyšší tyzden.
@kadan a myslíš ze serklaz vedená konzervatívnou metódou je lepšia??? Ved to vytiahnutie krčka von musi spôsobiť brutálne kontrakcie ☹
@bettynka222
Aspon 34 tt 😉
Vysledok porovnávacej štúdie:
CONCLUSION: Cervical cerclage in patients with a short cervix did not reduce the rate of spontaneous preterm delivery and increased the risk of preterm premature rupture of membranes.
Porovnávali ženy s predčasne skracujúcim sa krčkom, a tiez s otvorenou vnútornou bránkou. Všetky ženy mali za sebou zákroky na krčku v minulosti (kyretaze, konizacie...). Vysledok je zaujímavý...
@shania31 to je moj sen 😉
@bettynka222
Verim, u mna bolo to iste. Ale priznam sa, ze som sa bala kazdeho dna, co bude....
@shania31 je mi to jasne, prave to zažívam 😝
Ahojte dievčatá, viem že tato diskusia je vyše roka stará, len by ma zaujimalo, ako vam to celé dopadlo, ako dlho ste vydrzali. Ja som teraz v 25 t, od 23 t som zasita, lebo som sa otvárala a krčok sa skracovania navyše mi trval ešte aj plodový vak, tak serklaz bolo posledná šanca na záchranu. Lezim stále v nemocnici a tiež ma chcú previesť z Trnavy do Nových Zámkov. Čakám dvojičky a predtým som 3 krát potratila. Dúfam že to dotiahneme čo najďalej
@bettynka222
@haimi
@shania31
@janka1304 to mi je ľúto. Ja som serklaz odmietla, načítať som si odborne štúdie, v ktorých ženám s hroziacom predčasným pôrodom namerali v slinach znížené množstvo progesteronu dva týždne predtým, ako reálne porodili. Naaadili mi teda progesteron a do troch týždňov sa nález upravil. Dvojčatá museli vyvolávať.tebe na to asi neskoro prišli však? Mne to zistili v 22tt, čiže vak este nastatsie držal na mieste.
Pytaj si progesteron, urcite chod do nových zámkov a lez. Držím palce
@janka1304 este aby si ma správne pochopila, dvojčatá museli vyvolávať v 38tt co sa im nechcelo von a bolo uz prilis veľké.
Verím ze to dotiahneš tiez do takého týždňa 😉
No mne to zistili tiež v 22 týždni, len ten vak tam už bohužiaľ trcal a ešte mi zistili aj kvasinky tak mi ich museli preliecit. V Nových Zámkoch lezim už druhý týždeň. Zatiaľ krčok drží aj keď je kratučký. Dúfam že vydržíme čo najdlhšie. Ďakujem veľmi pekne za podporu 🙂

@bettynka222
Juj na to sa netreba spoliehat, ze v akom veku zachrania babatka. Uprimne ano, ale s akymi nasledkami. Ono uz predcasniatka narodene v 32 tt su rizikove, zivotaschopne ale... Treba sa snazit vydrzat 3v1 co najdlhsie a urobit preto maximum 😉