Paralen a teplota v 2. trimestri

scarlett1410
31. jan 2015

Ahojte mam 38 teplotu, vcera som uz uzila 2 paraleny mozem teraz dalsi? Co pomaha na odstranenie teploty, na bolestive odtrhanie kasla a zapchaty nos v tehotenstve?

brrrrrciatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
brrrrrciatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bajana
31. jan 2015

paralen (obycajny, nie Paralen Plus) by som davala az nad 38, teplotou telo bojuje proti chorobe, nie je dobre hned ju zrazat...na zapchaty nos jedine naparovanie nad slanou vodou alebo harmancekom alebo kvapky na baze morskej vody (mala som Quixx), na kasel su nejake homeopatika, ale tak ten sa da zvladnut...pripadne treba zajst do najblizsej lekarne a nechat si poradit od lekarnicky

zuzulka213
31. jan 2015

Ahojte mam 39.8 horucky, som v 14 tyzdni tehotenstva. Dala som si aj paralen ale nic moc na chvilu mi ju zrazi na 38.6 a stale mi to takto kolise hore dole. Chcela by som ist rano na pohotovost ale bojim sa ze si ma nechaju v nemocnici. Co myslite vy nechaju ma tam? Dakujem za prispevky

bajana
31. jan 2015

@zuzulka213 radšej byt v nemocnici pod dohľadom lekarov...prečo mas z toho obavu? Inak nemyslim, ze by si ta tam nechali.

zuzulka213
31. jan 2015

No to ano ale ja mam panicky strach s nemocnic a kedze mam doma este dvojrocnu dcerku tak by som radsej bola s nou doma. Vsak dnes som sa uz styri razy potila pod perinou aby som to dala prec s tela budem vidiet aka bude noc a rano ako sa budem citit. Robim si aj octovy zabal na nohy.

jankapo
31. jan 2015

Aj ja som dnes mala teplotu cez 38, dala som si polku Paralenu, hlavne kvoli bolestiam hlavy, vypotila som sa a dufam ze bude ok. Tiez kaslem, kupil mi mm mucoplant. Inhalovala som vincentku, neviem co este sa da 😞

jankapo
31. jan 2015

Vraj sa moze aj dithiaden, dam si na noc asi polku,nech mi utisi ten kasel.och jo 😕

lucindao
1. feb 2015

@scarlett1410 ja som v 16tt bola chora.teplota 39,nadcha kasel bolest hrdla.dala som si len paralent a kvapky olinth.a strasne vela pila.nic ine by som neriskovala

petronela1985
1. feb 2015

@scarlett1410 Ja s chorobou tiež bojujem. Na pohotovosti mi dali Zinnat, ten si dávam 2x denne. Keď som mala horúčku, tak som si dala Paralen. Horšie je to s kašľom, na ten som dostala v lekárni Stopkašel sirup vhodný pre tehuľky. Na upchatý nos mám Pinosol. Veľmi pomaličky sa liečim, ale je to lepšie, klop klop.

timi1012
1. feb 2015

Ja som brala aj ATB a vsetko je v poriadku. Paralen mozes aj ten som brala.

scarlett1410
autor
1. feb 2015

No ja som dostala stodal sirup, septisan a quixx do nosa co vobec nezabera..teplota presla s paralenom..horsie je zajtra musim do prace lebo som v skusobnej a bojim sa aby ma nevyhodili..no co uz..

veronika_april
1. feb 2015

na zrazenie teploty sprcha a paralen, hrdlo a dutiny Bioparox

smsabrinka
9. feb 2015

Ja mam tiez teploty cez 38 a dostala som najskor Bioparox a Hedelix na kasel, nechala som si zobrat crp a na zaklade toho mi dali ATB Zinnat, kombinovala som jo s Paralenom a dnes som zatial bez teploty, nicim inxm sa mi nedala zrazit. Aaa bioparox som di nevzala, kedze som fostala Zinnat, nech toho neni vela. Som 23 tt.

adamar
9. feb 2015

Na kasel v tehu aj Sinupret. Paralen sa moze, 3xparalen 500, nesmie sa prekrocit davka 1500mg za den

pepu
13. feb 2015

Mne gyndos povedal, ze mozem az 6-8 paralenov 500 denne, co sa mi zda konska davka, nedala by som tolko,ale prizvukoval, ze len nad 38, nesmu byt take horucky viac ako 3 dni

dadaz16
16. feb 2015

ja som mala teplotu včera a mám kašeľ aj nádchu, tak som išla pre istotu na pohotovosť, odtiaľ ma poslali na gynekológiu, kde mi odporučili paralen 500 max. 3 denne a ambrobene 15mg na kašeľ, kvapky do nosa s morskou soľou a vitamín C. Teplota mi klesla, ale kašľu a nádchy sa nemôžem zbaviť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre