icon

Pattauov syndróm

tinka161
4. feb 2014

Ahojte zienky, potrebujem Vas nazor...som v 14tt, v nedelu som bola na sone a to co sme zistili je strasne, babatko ma neskutocne vyvinove chybicky, ktore su vraj nezlucitelne so zivotom, konkretne Pattauov syndrom s pravdepodobnostou 1:4, pri Downovom syndrome tiez 1:4 a Edwardsovom 1:30...pan doktor vsak povedal, ze na 95% je to Pattau, som z toho na nervy, vcera som bola u genetika a v nemocnici a vsade mi odporucaju ukoncenie tehotenstva, vo stvrtok idem uz na prijem, dnes som bola na krvi a zajtra ma caka EKG a odber choriovych klkov. Doteraz som bola presvedcena, ze najlepsie bude babatko zbytocne netrapit (bolo mi povedane, ze by zilo tak max. minutku, lebo srdiecko a hlavicka su v hroznom stave, aj to len za predpokladu, ze nejakym zazracnym sposobom by som nepotratila) a podstupit ukoncenie. Lenze pozerala som videa na youtube a nasla som par o detickach, ktore s tymto syndromom ziju a nejako ma prepadaju myslienky, ze to co sa chystam urobit je uuplne zbytocne a ze to budem lutovat do konca zivota...Poradte co robit? Ja som uz zufala :( a ako prebieha ukoncenie tehotenstva v 14tt? Lebo vraj to uz nie je kyretaz, ale porod a nedokazem pochopit, ako mozem takto skoro porodit 5,5centimetrove babatko...Dakujem kraaasne

tova
Odpoveď bola odstránená
zara0201
4. feb 2014

Ak si vygooglite obrázky k tomuto syndrómu, pokracovat v tehotenstve sa mi zdá... prinajmensom egoistické.

tova
4. feb 2014

@zara0201 vygoogli aj ty aha 3r. dievcatko s touto diagnozou a je ich mnoho, je len na kazdom ako sa rozhodne, clovek sa musi sam rozhodnut a nie co mu dr kaze alebo husy na MK. http://www.huffingtonpost.com/2011/12/05/trisom...

zara0201
4. feb 2014

@tova zatial si my dve netykame. Ziadala od nas podporu, pokial jej ju neviete dat, tak to nechajte tak. Prajem Vám do buducna zdrave deticky a lahky krok.

bastika
4. feb 2014

@tova na základe čoho si to myslíš? Lebo ja si to myslim na základe tvojho bezcitneho a nechutneho príspevku do tejto diskusie ktory nomalna osoba zo seba nevypusti a ktory okrem znechuteniu a bolesti zakladatelky temy nicomu neprispel. Teda pardon nie ja ale všetci co sem prispeli si to myslia

bastika
4. feb 2014

@zara0201 tato osoba nie je normálna neoplatí sa nieco riešiť práve mi do internej posty napísala citujem; prestan mi nadávať lebo lutujem tvoje deti z akej PI.i vysli 😀 len aby ste mali obraz o tom s kým sa snažíte diskutovať. 😀

marlene
4. feb 2014

@tinka161 ,
je mi velmi luto ,co prezivas. uplne ta chapem ☹ mne sa narodila dcera s ds ,tusila som to ,ale nesla som na amnio ,prave kvoli tomu,ze ja som nechcela rozhodovat o tom ci ma moje dieta pravo na zivot ,a to nie zo stranky nabozenskej,ale kvoli mne .
zijem v zahranici,takze ber to tak ,ze moj pohlad je ovplyvneny tym co som tu zazila ,dost som sa tejto teme venovala,nielen kvoli mojej dcer,ale aj kvoli tomu,ze moj prvy syn zomrel pri porode , viem si predstavit co zaziva zena ked jej dieta zomrie,aj ked sa jej narodi postihnute...
nikto ti nepovie so 100% istotou ak sa rozhodnes si dieta ponechat ako dlho bude zit,ake tazke postihnutie bude mat, ako to budes znasat. nikto ti ale ani nepovie ako budesa znasat potrat . rozhodnutie je len na tebe a nikto nema pravo ta odusdzovat a je uplne jedno ako sa rozhodnes! ja poznam par zien ,ktore sa rozhodli napriek tomu,ze ich dieta nemalo sancu prezit,dieta donosit ,porodit ho a rozlucit sa s nim. v zahranici ti ponuknu aj tuto alternativu . drzim ti palce nech sa akokolvek rozhodnes a zelam vela stastia.

zara0201
4. feb 2014

@bastika No ved ja som to pochopila. Len som v nemom uzase, za kazdu cenu komentuje. Co je vlastne zac? Co prezila? Kolko ma deti? Aka je jej cesta? Ma nieco za sebou alebo len chrobak Truhlik? Na kolkych potratoch bola (myslim UPT), ked ma nastudovanu "problematiku" nakladania s biologickym odpadom?

jeemima
4. feb 2014

@bastika dufam ze sa nad tym len pousmejes....no ked ta tova ani nevie rozdiel medzi 13 a18 skoda reagovat...niektori ludia nepochopia ze mat iny nazor je ok a nik jej ho neberie ale za to osocovat vsetkych ostatnych a este si mysliet ze nam vadi jej nazor...ale tu nejde o nazor ale o TO PODANIE A TEN VYBER SLOV V DANEJ SITUACII...paneboze ale tak IQ sa nenajde na chodniku ;D

zara0201
4. feb 2014

@jeemima No ved, prejav a inteligencia staby Kleopatra z Turca.

bastika
4. feb 2014

@zara0201 naozaj nechápem tu motiváciu prispieť do diskusie kde zakladatelka hľadá podporu a snáď si len potrebovala ulavit. Ono nie je to ľahké akokoľvek sa človek rozhodne ale myslim ze v tomto prípade musí myslieť hlavne na svoje zdravie a na to aby mohla mat v budúcnosti zdrave dieťatko teda neriskovat napr. Sepsu z odumreteho plodu lebo sa to môže hocikedy stat a nie je to sranda a môžu nastať aj ine komplikácie. Myslim ze lekari to preto chcu urychlit lebo je riziko aj na strane matky. Ja ked som bola na uzv s dcerkou akurát mladej dievčine oznámili ze dieťatko v 21 týždni nema branicu a orgány nie sú na svojom mieste musela ísť na prerušenie. Bolo to hrozne hlavne ked som išla hned za ňou. Aj som si potom poplakala ako mi to bolo ľúto.

tova
4. feb 2014

@zara0201 ahaha moja mlada, hadam zasrane nebudem vykat. ci mas korunku nad hlavou?? toto neni forum na odbornu pomoc, ked je niekto psychycky labilny co v podobnych situaciach sa da cakat ma vyhladat odbornu pomoc, na verejnych forach pisu obycajny ludia so svojim vlastnym nazorom

tenerifka
4. feb 2014

Dost vazna tema na to, aby si tu niekto kompenzoval svoj PMS

tova
4. feb 2014

@bastika zacala si urazat a nadavat my ty prva, vid. str.2 dala som ti to slusne do IP, nie do temy ako ty proti pravidlam. Kludne ti mozem hresit naspet aj v teme , sa zamysli kto je normalny. Viem ze ta vlastne svedomie zerie za svoje potraty ale places uz neskoro nad rozliatym mliekom. Vsak?

saurian
4. feb 2014

@tova
nevrtali do teba za iny nazor, ale za jeho surovu prezentaciu

zara0201
4. feb 2014

Myslím si, ze 90 percent matiek by sa tak rozhodlo. Zvysne percenta - no budis, viera je sice fajn, ale laska ako taka, ci uz v krestanskom ponimani alebo nie, je hlavne o PRIJATI. Ale i v takom zmysle, ze prijimame situaciu taka ako je, priroda rozdala karty na nepeknu hru, ak ak nie je mozne s nimi hrat- polozim ich cim najskor na stol. Tu nejde len o to dopriat pravo na zivot, ale aj trochu sebalasky a sebareflexie preboha. Trochu v prenesenom vyzname- lahsie sa vratit z kratsej cesty. Je heroicke riskovat aj vlastny zivot, a ak sa babatko donosi do porodu- co potom? Budeme ho krmit, cicikat, citovo sa viazat a cakat, ze s najvacsou pravdepodobnostou uz do mesiaca zomrie? Priroda je mudra, vie co robi, nie nadarmo sme sa ucili o prirodzenom vybere. A nie je syndrom ako syndrom. Ved my sa tu nebavime o tom, ze babatko bude mat "len" 6 prstov na rucke.

bastika
4. feb 2014

@tova myslim ze si prekročila mieru akejkoľvek ľudskej slušnosti dávam odkaz adminovi na tuto diskusiu

addaa
4. feb 2014

Dievčatá pridávam sa s k magimary ohľadom názoru na dr. Grochála,

Grochál sa mýli asi častejšie. Má skvelý prístup, ale neviem, či je skvelý odborník. Mojej kamoške a zároveň manželovej sesternici sa narodila dievčatko s jednou ručičkou. Malá je napriek tomu nádherná, má 6 mesiačikov a je veľká šikulka. Nechcite vedieť ako sa dr. vyjadril, keď boli za ním, ako je to možné, že to tam NEVIDEL!!!!!

tova
4. feb 2014

@saurian vies co? seri..m na autorku, jej dieta aj vas. Lebo neviete citat medzi riadkami. Denne clovek cita xxx pribehov ako ludia trpia, ja si tu dusu za to nevylejem.

tova
4. feb 2014

@bastika moja ty si davno adminovi nahlasena, co si myslis, ze len ty mas tu moznost???

zara0201
4. feb 2014

@tova Vzhladom na Vasu gramatiku nepredpokladam ukoncenu ZS u Vas. Ano, mam korunku nad hlavou, dokonca svätoziaru. Som obycajna zena so sedliackym rozumom, uctou a pokorou. No co uz s Vami, coskoro je piatok, tak to uz vydrzte, chodte sa pekne opit so spoluziakmi na dizu, vyventilujte tu nahromadenu energiu a mozno zas v pondelok bude lepsie...Ak ked otehotnies po styku na verejnom WC, zapi do tonikom.

bastika
4. feb 2014

@zara0201 😀

tova
4. feb 2014

@zara0201 neposudzuj cloveka podla gramatiky. Slovaci su jeden netolerantny narod!

zara0201
4. feb 2014

@tova Slecna, este stale si netykame....Ale vidim, ze mate za sebou studium etnografie minimalne. Ten tonik odporucam!!!

daniela1992
4. feb 2014

Baby nehadajte sa tu , ozaj je to važna tema a nereagujte na dotyčnu osobu (tova)podla mna je chorá , potrebuje odbornu pomoc minimalne . Podla mna

saurian
4. feb 2014

@tinka161
mas tazke rozhodovanie. velmi tazke. je to velmi smutne. nech sa rozhodnes akokolvek, prihliadaj na vsetky okolnosti realne - na to, co zvladnes lepsie, na to, aky to bude mat vplyv na teba a tvoju najblizsiu rodinu (v tomto pripade MM), na prognozy pre dietatko, a hlavne a v prvom rade na rizika ohladom tvojho zdravia.

zara0201
4. feb 2014

@daniela1992 Plny suhlas, len ma trosku uraza ked sa tu nejaka z hornej dolnej navaza do ludi a uraza ich vulgarizmami. To by sa asi malo stopnut. Existuju nejake pravidla a prirodzena slusnost. Zakladatelke temy musi byt z nas zle, asi sme jej velmi nepomohli, v kazdom pripade posielam vela sily a energie.

luk25
Autor odpoveď zmazal
macamac
4. feb 2014

@tinka161 nedávno tu na MK bola jedna mamička, crapula, ktorá prežívala niečo podobné, ako ty
neviem presne, či aj nie to isté, nestihla som jej príbeh, lebo pred finále odišla z fóra, asi chcela ten záver prežiť v pokoji, bokom
ona sa rozhodla dieťatko donosiť a nechať na prírodu všetko
ako si to príroda zariadila, nech si to aj dokončí 😔
chcela mu dať šancu, zisťovala si, vedela, že pokiaľ je v brušku, netrpí, nič ho nebolí
chcela ho porodiť....a potom dať vážnosť aj jeho životu tým, že sa s ním rozlúči a bude mať svoje miesto aj tu na Zemi, kam sa bude môcť chodiť s ním porozprávať, položiť kvet,...

ja som si pozerala dokumenty o takýchto rodinách, ktoré sa rozhodli donosiť
možno si ich videla aj ty
ja som videla o českých rodinách
myslím, že tie matky dávali veľký význam tomu, že sa budú môcť dôstojne rozlúčiť a budú mať to miestečko, kde ich deti odpočívajú
aj psychológovia hovoria o dôležitosti aktu - rozlúčky s dieťaťom
má to veľký vplyv na dĺžku zotavovania sa zo smútku pre veľmi veľa žien

samozrejme, každá má inú silu do života, inú hranicu, pokiaľ ešte niečo zvládam a kde je už moja konečná
a preto to, ako sa rozhodneš, by mal každý rešpektovať
bábätko je v tvojom tele
hlavne rob tak, ako cítiš
nedaj sa tlačiť do žiadnych rozhodnutí, ktoré nie sú v súlade s tvojim vnútrom

moc moc mi je ľúto, čo prežívaš
posielam veľa síl na správne rozhodnutie a zvládnutie tohto obdobia

daniela1992
4. feb 2014

@zara0201 aj mna to uráźa aj vytáča , že nejaka chudera sa tu bude navažať do osoby v krizovej situacii, človeku to nedá nereagovať , ale musim sa aj ja držať na uzde lebo keby sa rozpíšem tak ma admin stopne nadobro 🙂 nechať na pokoji taku osobu , sama potrebuje pdbornu pomoc