icon

Piata choroba a tehotenstvo

slexa
28. máj 2015

Ahoj maminy...máte alebo mali ste niektorá skúsenosti s tým, že mám dcéru 4,5 ročná, má piatu chorobu, vyrážky na ručičkách, ramenáchz bez hocijakých iných príznakov (bez horúčky) a ja som v 14 týždni tehotenstva...volala som so svojou gynekologičkou, vravela, že by to nemalo byť pre mňa riziko...ale ja krava furt musím šmírovať na nete a tam píšu iné bludy, že je to nebezpečné pre plod a podobne...ak by ste mali s tým hociktorá nejaké skúsenosti alebo vaši známi, prosím dajte mi vedieť, ďakovala 🙂

alllexa1
31. máj 2016

@jeinabe ja mam tiez stresy, lebo mi volali zo skolky, ze sa rozsitila 5.choroba, ze nech si syna rasej vezmem, kedze cedia, ze som tehotna. Inak, som v 31.tyzdni. A dost ma desi, aby som to nedostala nakoniec aj ja, ze to sposobje opuch babatka. Ako ste na tom vy? Super, ze 33.tyzden, ze mate info, ze sa nemusite obavat.

lucuska22
31. máj 2016

@alllexa1 ahoj ja čakám na výsledky testov na protilatky,dufam ze uz som ro v minulosti mala a nemusim sa bat ;) drzim palce nech je u teba všetko v poriadku

jeinabe
1. jún 2016

@alllexa1 ahoj....no nikto mi nedal zaruku, ze co bude, vraj to neovplyvnime.....my uz sme sa z toho dostali, babatko sa v brusku hybe, podrastlo, tak verim, ze to bude v poriadku....no uz ked to maju vo skolke, tak aj tak moze byt nakazeny....moj maly to dobre znasal,ja som bola na tom horsie, hlavne so psychikou, lebo som sa fakt bala.....zvys si davky vitaminu C......a drzim palce, aby ste to nedostali...

jeinabe
1. jún 2016

@lucuska22 ahoj....nechcem ta vystrasit, ale presne take vyrazky som mala ja na bruchu, potom na rukach, nohach....ked mal moj syn nedavno piatu chorobu.....u neho to zacalo licami, potom to zostupovalo...u mna to zacalo vysypom na bruchu a o 3 dni mi od obeda do veceta zacali horiet lica....presne som maka take flaky na tvari.....ani vonku som nechodila a davala som si obklady....tiez mi to bolo divne, preco to zacalo na bruchu...

alllexa1
1. jún 2016

@jeinabe @lucuska22 syn je zatial na dva dni u babky, ale to nestaci kvoli inkubacnej dobe, idealne by bolo izolovat ho na min. 2 tyzdne, ale to u nas nie je mozne.
drzim palce aj vam, dievcata! Ste z BA?

lucuska22
1. jún 2016

@jeinabe ja som s nou bola u druhej lekárky a ta vylucila piatu chorobu,dcera to mala len ma brusku a chrbatiku viac nikde sa to neobjavilo viac,a ani na licach a ni koncatinach nemala nic
@alllexa1 nie ja byvam pri tt ale u nas v dedine to ani nikto nema. Daj si zobrat krv na protilatky,ak si to iz mala budes och mat a nemas sa coho bat.

alllexa1
1. jún 2016

mna detska lekarka dnes ukludnila, ze sa nemam coho bat v tomto tyzdni tehotenstva a ze je to v podstate uplne bezna neskodna choroba (vaznejsia by bola napr. chripka alebo 6.choroba)

zuzkagu
1. jún 2016

5 choroba je infekčna iba do doby vysypania sa, potom už infekčna nieje, a 6 choroba nieje nebezpečna pre tehu ale práve 5 choroba, mam to potvrdene gynekologom

urma
1. jún 2016

@zuzkagu suhlasim

lucuska22
1. jún 2016

@alllexa1 aj mne bolo popvedane ze nebezpecna je len 5 choroba,6 je vraj uplne v pohode

alllexa1
1. jún 2016

@zuzkagu zle som sa vyjadrila, u deti ma horsi priebeh 6. choroba ako 5. Kazdopadne, vraj sa nemam coho obavat...

urma
1. jún 2016

@alllexa1 to suhlasim 😉 pri siestej sme mali neskutocne a nezrazitelne horucky, pri piatej 1 den malicko zvysenu teplotu. Ale zas po siestej je za par dni a piata sa tahaaa, resp. tie flaky 😝 . Nastastie ani to nesvrbi, neboli...ja som sa stale vypytovala starsieho syna, lebo teda hrozne to vyzeralo, hlavne na slnku...aj ked som ho natrela opalovacim, teplo skratka tomu robi zle.

karmelka77
2. jún 2016

@lucuska22
@urma baby neviete ako dlho trvaju vysledky z odberov na tuto 5 tu chorobu? Synovi brali v pondelok krv na predoperacne vysetrenia, vsetky vysledky mame ale tieto parvovirusy este stale nie su..

lucuska22
2. jún 2016

@karmelka77 aj ja cakam stale este nemam vysledky

kikus48
2. jún 2016

@karmelka77 niekedy aj tyzden

karmelka77
2. jún 2016

@lucuska22
@kikus48 ok baby dakujem, len mi to prislo divne ze to este nie je..takze cakam..🙂

zuzkagu
3. jún 2016

Ja som čakala skoro 3 týždne

karmelka77
3. jún 2016

@zuzkagu na vysledky??? to co je?

urma
3. jún 2016

@karmelka77 no ja som deckam nedavala brat krv, ale svagrina si davala u gynekologa v suvislosti s tou nasou 5. a ona mala do tyzdna. Bolo to v TT. Neviem presne co jej vysetrovali, len som jej kazala, nech to povie svojmu Dr....

karmelka77
3. jún 2016

@urma uvidim v pondelok, my ideme na operaciu a brali mu krv v ramci predoperacneho tak som to vyuzila a dala som mu spravit aj toto nech mam istotu ci to mal..🙂 v pondelok ideme pre vsetky vysledky tak mozno bude uz aj toto bude to presne tyzden

zuzkagu
3. jún 2016

@karmelka77 ano tolko, bol problem ktora laborka to vyšetrí lebo to sa bežne nevyšetruje

lucuska22
3. jún 2016

@karmelka77
@zuzkagu dobre hovoris ja som bola pondelok vysledky este stale nemam lebo to vysetruju az v ba a vraj to trva dlhsie aspon tak mne lekarka povedala

bestester
3. jún 2016

to sa teraz piata choroba nejako rozmohla? sesternica cez vikend prisla domov k rodicom a ze vysypana cela, ze ma piatu chorobu. A ze doposial ani nevedela, ze nejaka takato choroba je az kym si ju nenasla 🙂

urma
4. jún 2016

@bestester je to taka sezonna zalezitost, aj kiahne vraj maju svoju sezonu, kedy ich je viac...

urma
6. jún 2016

@lucuska22 vam tie pupacky uz zmizli? Vies, co to nakoniec bolo?

lucuska22
6. jún 2016

@urma ahoj 3 dni fenistilu a boli fuc,údajne alergia 🙂

urma
6. jún 2016

@lucuska22 super, ta Dr. na pohotovosti by si tiez zasluzila ...ako si sa musela stresovat pre udajnu Piatu 😝 Este ze tu mame aspon toho MK 😀 aj ked osobne nechapem, ako mozeme tu mamicky amaterky vediet viac, ako lekar 😕 ??

karmelka77
7. jún 2016

@urma
@lucuska22
@zuzkagu tak mame vysledky - bola to piata choroba! Dakujem tu vsetkym ze ste mi pomohli vtedy aj ked sme ju celu prekonali popri chodeni do skolky, kedze nikto nevedel z doktorov co to je, este vcera ma dr. presviedcala ze mal spalene licka:( a v skolke hodili na nas ze sme to tam doniesli..ale hlavne je ze to ma za sebou bez nejakych komplikacii a dozivotnu imunitu🙂

lucuska22
7. jún 2016

@urma ja som bola hned v pondelok u inej lekarky a ta mi povedala ze to iata nieje,vraj nie vsetky lekarky to poznaju. Ale tak uz cakam na vysledky protilatok,dufam ze uz som to niekedy ptekonala a nemusim sa bat

lucuska22
7. jún 2016

@karmelka77 ako dlho si cakala na vysledky? Tam ti zistili ze to maly prekonal v protilatkach?