Piata choroba a tehotenstvo
Ahoj maminy...máte alebo mali ste niektorá skúsenosti s tým, že mám dcéru 4,5 ročná, má piatu chorobu, vyrážky na ručičkách, ramenáchz bez hocijakých iných príznakov (bez horúčky) a ja som v 14 týždni tehotenstva...volala som so svojou gynekologičkou, vravela, že by to nemalo byť pre mňa riziko...ale ja krava furt musím šmírovať na nete a tam píšu iné bludy, že je to nebezpečné pre plod a podobne...ak by ste mali s tým hociktorá nejaké skúsenosti alebo vaši známi, prosím dajte mi vedieť, ďakovala 🙂
@alllexa1 ahoj....no nikto mi nedal zaruku, ze co bude, vraj to neovplyvnime.....my uz sme sa z toho dostali, babatko sa v brusku hybe, podrastlo, tak verim, ze to bude v poriadku....no uz ked to maju vo skolke, tak aj tak moze byt nakazeny....moj maly to dobre znasal,ja som bola na tom horsie, hlavne so psychikou, lebo som sa fakt bala.....zvys si davky vitaminu C......a drzim palce, aby ste to nedostali...
@lucuska22 ahoj....nechcem ta vystrasit, ale presne take vyrazky som mala ja na bruchu, potom na rukach, nohach....ked mal moj syn nedavno piatu chorobu.....u neho to zacalo licami, potom to zostupovalo...u mna to zacalo vysypom na bruchu a o 3 dni mi od obeda do veceta zacali horiet lica....presne som maka take flaky na tvari.....ani vonku som nechodila a davala som si obklady....tiez mi to bolo divne, preco to zacalo na bruchu...
@jeinabe ja som s nou bola u druhej lekárky a ta vylucila piatu chorobu,dcera to mala len ma brusku a chrbatiku viac nikde sa to neobjavilo viac,a ani na licach a ni koncatinach nemala nic
@alllexa1 nie ja byvam pri tt ale u nas v dedine to ani nikto nema. Daj si zobrat krv na protilatky,ak si to iz mala budes och mat a nemas sa coho bat.
mna detska lekarka dnes ukludnila, ze sa nemam coho bat v tomto tyzdni tehotenstva a ze je to v podstate uplne bezna neskodna choroba (vaznejsia by bola napr. chripka alebo 6.choroba)
5 choroba je infekčna iba do doby vysypania sa, potom už infekčna nieje, a 6 choroba nieje nebezpečna pre tehu ale práve 5 choroba, mam to potvrdene gynekologom
@alllexa1 to suhlasim 😉 pri siestej sme mali neskutocne a nezrazitelne horucky, pri piatej 1 den malicko zvysenu teplotu. Ale zas po siestej je za par dni a piata sa tahaaa, resp. tie flaky 😝 . Nastastie ani to nesvrbi, neboli...ja som sa stale vypytovala starsieho syna, lebo teda hrozne to vyzeralo, hlavne na slnku...aj ked som ho natrela opalovacim, teplo skratka tomu robi zle.
@karmelka77 aj ja cakam stale este nemam vysledky
@karmelka77 niekedy aj tyzden
Ja som čakala skoro 3 týždne
@zuzkagu na vysledky??? to co je?
@karmelka77 no ja som deckam nedavala brat krv, ale svagrina si davala u gynekologa v suvislosti s tou nasou 5. a ona mala do tyzdna. Bolo to v TT. Neviem presne co jej vysetrovali, len som jej kazala, nech to povie svojmu Dr....
@urma uvidim v pondelok, my ideme na operaciu a brali mu krv v ramci predoperacneho tak som to vyuzila a dala som mu spravit aj toto nech mam istotu ci to mal..🙂 v pondelok ideme pre vsetky vysledky tak mozno bude uz aj toto bude to presne tyzden
@karmelka77 ano tolko, bol problem ktora laborka to vyšetrí lebo to sa bežne nevyšetruje
@karmelka77
@zuzkagu dobre hovoris ja som bola pondelok vysledky este stale nemam lebo to vysetruju az v ba a vraj to trva dlhsie aspon tak mne lekarka povedala
to sa teraz piata choroba nejako rozmohla? sesternica cez vikend prisla domov k rodicom a ze vysypana cela, ze ma piatu chorobu. A ze doposial ani nevedela, ze nejaka takato choroba je az kym si ju nenasla 🙂
@urma
@lucuska22
@zuzkagu tak mame vysledky - bola to piata choroba! Dakujem tu vsetkym ze ste mi pomohli vtedy aj ked sme ju celu prekonali popri chodeni do skolky, kedze nikto nevedel z doktorov co to je, este vcera ma dr. presviedcala ze mal spalene licka:( a v skolke hodili na nas ze sme to tam doniesli..ale hlavne je ze to ma za sebou bez nejakych komplikacii a dozivotnu imunitu🙂
@karmelka77 ako dlho si cakala na vysledky? Tam ti zistili ze to maly prekonal v protilatkach?

@jeinabe ja mam tiez stresy, lebo mi volali zo skolky, ze sa rozsitila 5.choroba, ze nech si syna rasej vezmem, kedze cedia, ze som tehotna. Inak, som v 31.tyzdni. A dost ma desi, aby som to nedostala nakoniec aj ja, ze to sposobje opuch babatka. Ako ste na tom vy? Super, ze 33.tyzden, ze mate info, ze sa nemusite obavat.