Piata choroba a tehotenstvo
Ahoj maminy...máte alebo mali ste niektorá skúsenosti s tým, že mám dcéru 4,5 ročná, má piatu chorobu, vyrážky na ručičkách, ramenáchz bez hocijakých iných príznakov (bez horúčky) a ja som v 14 týždni tehotenstva...volala som so svojou gynekologičkou, vravela, že by to nemalo byť pre mňa riziko...ale ja krava furt musím šmírovať na nete a tam píšu iné bludy, že je to nebezpečné pre plod a podobne...ak by ste mali s tým hociktorá nejaké skúsenosti alebo vaši známi, prosím dajte mi vedieť, ďakovala 🙂
mooje nervy.. teraz čítam.. a čudujem sa ,že čo je to tá piata choroba... ktoré sú prvé 4?
@mimajka
Ahoj 🙂 neboj sa bude to Ok .... mne povedal doktor ze nemusím jesť nič ze 90% ľudí toto ochorenie malo v detstve a tým pádom to nedostaneš .... dcéra to mala ja som zo nedostala a maly je zdravý chlapček ... ked si dáš zvýšenú dávku C kľudne dvojnásobok ( pretože tvoje telo prebytok vyplaví 🙂 držím palce
@mimajka ahoj...viem co prezivas, dufam, ze to ani nedostanes...ja nechapem, co su to za pliagy a myslim, ze ani nasi lekari poriadne nevedia......ja som brala obycajne Ccko dvojnasobok, cize 3x2 tbl.....toto druhe tehu som bola vkuse chora, nachladena....som stastna, ze ma za tym a ze mam krasne dievcatko....verim, ze aj ty budes mat zdrave babatko, radsej necitaj na nete o tom nic, lebo potom ide psychika dole vodou....drzim palce....bude to v poriadku.....
@n161109
@jeinabe dakujem. nic ine mi neostava odkedy je chora tak jem cecko. zacalo to vysokymi horuckami a nadchou. vysyp vsak prisiel na 6den od klesnutia tych 4 dnovych horuciek. Myslela som ze alergia na atb. Potom ked sa zobudila s cervenymi vyrazkovymi licami a vyhadzanym bruskom som nechapavo pozerala a myslela som ze je to alergia na paradajky. Ma ho druhy den a rozsiruje sa to aj po rukach a nohach. Ja netusim ci som to mala v detstve a asi sa to zisti iba z krvi. Zajtra kazdopadne zavolam svojmu gynekologovi ale asi iba cakat.
@mimajka a to nebude siesta choroba? My sme so synom nemali teploty......inac moja mala sa tak v aprili vysypala, skoncili sme v nemocnici 😞....najprv kaslala, dali.nam ATB, potom prisli teploty, zmenili ATB a o 2 dni vysev (na 8 den od prvych ATB).....doteraz sa nezistilo, ci to bolo z ATB, alebo nejaka pliaga...ale mala zapal.pluc.....ale v krvi mala vsetky virusy negativne....tiez vsetko pochytala od syna zo skolky....kazdy hovoril aka bude zdrava, ked ja som vkuse bola chora v tehu a pravy opak.....
@jeinabe ja som s dcerou bola chora v jednom kuse a jej imunita je uplna hroza. Neviem ci je to siesta choroba, pretoze vysev je na licach a su az bordove a to je typicke pre 5 chorobu. a ten vitamin C si brala cely cas pocas inubacnej doby. Na nete som sa docitala 10-21dni. Oznamila si to hned svojmu gynekologovi?
@mimajka ja som brala C skoro stale, to ti neuskodi....ano volala.som.mu, on povedal, ze nic s tym neurobime, len vitaminy, citila som sa hrozne....pediatricka ma potom trosku ukludnila, lebo ze horsie by to bolo v prvom trimestry......po mesiaci som tiez skoncila na infuzkach v nemocnici, lebo mi prestala mala priberat, zase stresy.....pichala som si uz Fraxik do konca tehu, ale tam hrozilo nedokrvenie.....takze mala som otrasne tehu.....nakoniec mala 2900g, strasili ma s vahou 2500g......aj moj syn imunita na bode mrazu....ale alergologicka nam trosku pomohla...teraz nastupuje do skoly, tak v kutiku duse verim, ze uz bude lepsie, hoci uz smrka...
@jeinabe ja mam vo stvrtok poradnu tak mu to tam oznamim uz je to fakt jedno. Uz sa zobudila a vysev sa vyrazne stiahol. Bola som v lekarni kupit cecka a budem sa teda dopovat. Aj my mame ist na alergologiu tak hladam tu v BA niekoho schopneho aby ju dal dokopy, len sa mi to nedari.
Ahojte, prosim vas moze ist o piatu chorobu, ak vysyp (ako poprhlenie zihlavou) ktory vznikol na licach v priebehu 10 minut, po podani fenistilu do dvoch hodin vsetko zmizlo, a zase sa objavuje hocikde po tele a samo mizne uz 4 dni? Vsetkemu predchadzala 2 dnova horucka a vysyp na 4 den. Len ma mätie, ci to moze miznut, ak by slo o tu 5'chorobu? Pridavam fotku ked to bolo najsilnejsie a vtedy to do dvoch hodin uplne vsetko zmizlo...
Podľa mna aj Ano ... malej to tiež putovalo po telíčku ..... ale lekárka vam to potvrdí aleob vyvráti 🙂
Deti mi dostali tiež 5 -tu chorobu a ja som v 27tyzdni tehu ale pediatrička vravela že sa nemám čoho báť ale teda čítam tu úplný opak máte niekto nové skúsenosti ohľadom tejto choroby a tehu?
@kater_by ahoj no ja som síce ešte neporodila ale bola som za doktorom a ten mi povedal že tersz už aj keby že to dostanem nič nehrozí ( no aspoň dúfam a verím te je mala ok) a aj decká lekárka povedala že je zo ok už v tomto štádiu, mna boleli kĺby a prelezala som 2dni v posteli ale ťažko povedať či viac fyzika alebo psychika zaúčinkovala.... teraz som zas na ATB takze ja mám furt niečo

@evina313 nemá bodkovaný jazyk, ani taky malinový, akurát mu videla jeden čapík v hrdle a že má červené hrdlo. A trosku vyhádzaný na tele, ale necítiť, ak ho pohladkam. Uz je to jedno, len fakt aby mi to maličký nechytil.