Placenta Accretta, Increta, Percreta - transfúzia

pati224
1. apr 2021

Ahojky žienky, očakávam že veľa odpovedí nedostanem ale spýtam sa.. Mala niektorá z vás Placenta Accretta alebo Increta alebo Percreta? Mali ste transfuziu krvi a poprípade iné operácie po cisárskom? Ďakujem

pseudomonas87
2. apr 2021

@pati224 ahoj, záleží, aku placentu má pacientka, odporúčam mať cisársky vo väčšej nemocnici, kde majú skúsenosti, v najhoršom prípade môže dôjsť až k Hysterektomii z dôvodu neutisitelneho krvácania, ale to je naozaj ta najhoršia varianta,záleží aký je to druh, ako Gyn oddelia placentu od maternice atď atd (dr)

pati224
autor
2. apr 2021

@pseudomonas87 Ďakujem za odpoveď. Avšak toto všetko viem o každej forme len som hľadala niekoho kto s tým prešiel trocha by mi to mohlo psychicky pomôcť.. Bolo mi povedané že mam P Pancreta z MRI scan zo včera.. Nemocnicu som si už sama vybavila kde chcem porodiť a mat ďalšie vyšetrenia keďže moja nem s tým nerobila a nebrala to vážne brali ma donedávna 32t ako jocikt inú pacientku s Placenta Previa Stupen 3..musela som sa doslova sťažovať emaily, telefonáty aby sa mi MRI posunulo bližšie ináč to plánovali na 35t..a prvý pohovor s Dr na 36 co už väčšina žien má po všetkom.. Takto v skratke, dobre je že buď stredu som objednaná do tej nemocnice kt sa špecializuje na tieto formy placenty mam tam prvý a asi aj zároveň posl 'doppler sono' to potvrdiť.. Ale vôbec tomu nedávam žiadnu nádej.. Cisársky ak sa nestane nič predtým by som mala mať okolo 36t.🙏Ale ďakujem že sa aspoň niekto ozval.. Ako som spomínala na SK je to dosť zriedkavé ale tak skúsila som..

pseudomonas87
2. apr 2021

@pati224 uuuu tak to budem veľmi držať palce, minule som čítala,že v Prahe vydolovali percretu kompletne, niekoľkohodinova operácia, všetko dobre prajem.

klaudika11
5. apr 2021

@pati224 ahoj, ja idem o 4 týždne tiež na MRI-aby sa mi potvrdila placenta acretta. Bola som na morfologickom vyšetrení, a tam mi lekár povedal, že to vizerá na acretta. Veľmi sa toho bojím, teraz som iba v 23.tyždni. Prosím Ťa, odporuč mi kde Ti budu robiť cisársky, lebo ja vôbec neviem čo a ako keď sa to potvrdí. Doteraz som dvakrát rodila spontánne v nemocnici Agel v Komárne bez problémov, ale takúto operáciu by sme s manželom radšej riešili v nejakej veľkej a dobrej nemocnici, kde už takéto niečo robili.. V ktorom si teraz týždni? Dúfam že si v úplnom poriadku aj s bábätkom 🙏 (to by mi dalo veľkú nádej 🙏) Prosím odpis, budem čakať, pekný deň prajem 🥰

pati224
autor
6. apr 2021

@klaudika11 Ahojky, dnešný deň nezačal najlepšie ráno som začala krvácať kým som vstala z postele do kúpeľňe so mňa išlo cca 1L krvi bolo povedané že som stratila.. hneď som kontakt moju nemocnicu na urgente ma pozreli team Dr a sestier ..čakali kým sa stav stabilizoval dali mi mini krv transf. pre istotu, kanule atď.. a potom helikopt do special strediska na PL. Accretta, Increta Percreta (veľmi som na tom trvala), min týždeň som sem podala elektr žiadosť na presun .. Urobili co mali všetky testy aj doppler sono boli pri tom 3Dr a vyjadrili sa že podľa scanu nejde o PL Percreta a pravdep. ani Accretta zajtra mam ďalšie testy a scany tak to ešte pozrú..Naš chlapček je v poriadku dúfam že to tak aj ostane.. 🙏💙
Zo sona mi Dr povedala v tej pôvodnej vseob. nemocnici v 31t že môže ísť o P. Accretta a min t. z MRI ževraj P. Percreta.. Ako hovorím tu to vylúčili
Avsak mám P. Previa komplet prekrýva exit.. Som rada že som tu je super vybavená.. Myslím si už akokoľvek bude budem rodiť tu pre istotu počula som aj keď je to vylúčené že aj tak by ťa mali brať ako možnú 'Accrettu'.. Ja som v UK tak neporadím co kde naSk ale skus sa opýtať vo sv. nemocnici.. Vo štvrtok budem 34t...Veľmi držím palce myslim na teba.. Neviem či ti to pomohlo.. Drz sa my ženy sme silné silnejsie ako si myslíme..🙏❤️ Od min týždňa to bolo veľmi ťažké psychicky.. Ak môžeš určite sa pýtaj do spec. nemocnice kde riešia takéto prípady.. Budeš kludnejsia vedieť že si v správnych rukach.. Skus aj nejaké skupiny na Fb.. Veľa šťastia tebe a babetku.. Neboj vše bude v poriadku.. Drz sa paa.. Posielam veľa poz energie..

pomarancu
6. apr 2021

@pati224 ja sice tiez nezijem V SR,ale skusenosti bohuzial mam tak ti napisem..
Placenta previa centrale plus zakorenena di stien maternice..zistene pri morfologickom cize plus minus V 20tyzdni..ja som sa citila super,ziadne priznaky,krvacanie atd atd..V 31tt prve kvapky krvi hospitalizacia pre istotu pichli na vyvin pluc po 5dnoch ma pustili domov (mam dalsie 2 deti obe cisarskym plus 2 potraty z toho 1 kyret cize zasahy do maternice boli)..
Planovany cisarsky na 35tt nechceli riskovat..tyzden pred hospitalizacia,vsetky vysetrenia, kazde 3 dni rezervovali transfuzie moje krvnej skupiny,ze ak by nahodou sa to spustilo skor..
Naplanovany cisarsky na 5/8-2/8 rano o 4tej sa zobudim na velke krvacanie (a to som uz bola V nemocnici,cize ziadne namahanie sa s detmi, dvihanie ci nejaka aktivitu)..krvacanie sa zastavilo, pre istotu ale rozhodli,ze dalsie uz by mohlo byt fatalne a tak zvolali cely team a o 10 sa narodila dcerka..ja som bola len V spinalnej narkoze,cize som vsetko vnimala..bohuzial ako sa snazili vybrat placentu za zopar sekund sa zacala krv liat, najprv mi zobrali vajcovod a za par sekund som dala suhlas aj ma maternicu,kedze nebola ina moznost..tak vo mne pracovali,snazili sa zastavit krvacanie,ze sa mi zdalo, ze mi pluca tlacia..uspali ma,aby som nevnimala co sa deje,co si hovoria atd aby som im tam neskolabovala uvedomujuc si vaznost situacie..
Konecny vysledok- maternica von,vajcovody ale nie vajecniky cize nie som V prechode a zachranili kusok krcku maternice (to som nepatrala,aky ma vyznam)..
4 L strata krvi..samozrejme transfuzie aj po zakroku.
Jazva vertikalna, dlha..na to aky velky zakrok,kolko infuzii,trasnfuziu (zle vysledky zeleza atd atd) som to dala bez liekov proti bolesti,lebo som chcela kolostro pre dcerku plus nechcela dalsiu chemiu do tela..o tyzden som uz bola doma..
Dcerka bohuzial ako 2 mesacna zomrela na vvch srdca (vedeli sme o nej nemala byt komplikovana) zhorsenu problemom s plucami (nevedia preco pluca mali zlu strukturu)..
Nechcela som ta tym vyplasit..urcite ty aj babo Dobre dopadnete..drzim palce

pati224
autor
6. apr 2021

@pomarancu To mi je naozaj velmi veľmi ľúto život je taky krehký všetko sa v okamihu sekundy zmení o 180st..No vyplasena som ešte viac teraz ale viem že som aspoň na lepšom mieste ako moja vš. nemocnica tak uvidíme.. Krvácanie ma dneska ráno veľmi vyplasilo toľko som nikdy nemala.. Ty si mala Complet PL. Previa a PL. Accretta /Increta? Viem len z počutia že sú to veľké PP po C section.. Co sa týka dcérky vedeli ste že bude alebo teda by mohla mať problém so srdiečkom a s pľúckami?
Mne dali tie Steroid inj pred 2t pre istotu keď som bola v nemocnici kvôli malému krvácaniu.. Vždy sa zlaknem tak ale tento krát to bolo ako v zlom sne..

pomarancu
6. apr 2021

@pati224 ja zijem V Taliansku, tu to volaju placenta previa 2 stupen vzrastenia cize je ukotvena V 2 vrstve maternice (3.stupen je horsi, ked dokonca sa ukoreni tak,ze zasiahne aj mocovy mechur a je riziko inkonteninzie). Bola som ma MRI ale ani tam to Dobre nebolo vidiet, mam taku strukturu svalov, ze ultrazvuk a rezonancia nevidi krasne cez ne, ale len rozmazane..
A aj kvoli tomu, mali aj naj vacsi odbornici cardio neonatologie problem vidiet presny rozsah vvch srdiecka (videli jednu dierku, boli 2 a jedna bola teda naozaj velika)..pluca mali byt ok..
Dcerka sa narodila V 34+6tt, 2160gr dost pod odhad posledneho ultrazvuku..apgar 3 tj hned intubovana..pluca nebol dovod,aby neboli vyvinute, z pitevne spravy vyplynulo,ze bohuzial mala jednu zilu co odvadzala inak krv,tj este viac pritazovala uz tak namahanemu srdiecka, plus strutkura pluc bola laicky opisane ako “velmi husta spongia”..
Steroidy na pluca som aj aj dostala V 31tt pri prvom krvacani a este aj V 35 pri planovanej hospitalizacii.
Na JIske novorodeneckej som sa sponzala s kopou zien a deticiek, aj narodene V 26tt zdrave ..cize neboj, zvladnete to urcite, len sa setri teraz a pocuvaj ich rady,ale aj pytaj sa a vyzaduj si to,co potrebujes..drzim palce

klaudika11
7. apr 2021

@pati224 držím Ti palce, ty s tvojim bábätkom ste v 34.týždni už na najlepšej možnej ceste 🙏 Pekne ste to vydržali s touto diagnózou, dole klobúk 👒dúfam, že aj ja vydržím aspoň do 34.týždňa 🙏Potom mi prosím napíš, čo a ako bolo, veľmi Vám držím palce, a všetko dobre dopadne! ❤️

sinty123456
19. apr 2024

Ahojky žienky môžem sa opýtať,aká nemocnica je na placentu percretu najlepšia. Som 30+4 ležala som v Martinskej Univerzitnej 2 týždne,ale poslali ma na koncové pracovisko. Chcela by som sa teda poradiť baby. Mám veľmi veľký strach manžel obvoláva rôzne nemocnice no nevieme do akej kde majú najväčšie skúsenosti s týmto pretože vieme že tento typ placenty je na SK raritou. Mám ešte k tomu skrátený cervix no to by až tak nerobilo obavy ako tá placenta .. bábätko je vraj v poriadku podľa všetkých vyšetrení čo som veľmi rada .. mám 2 detičky ktoré má potrebuju, otehotnela som po dvojitej kyretazi pretože som mala cysty a toto bude môj 3 cisársky rez...určite ďakujem za rady od vás a budem si to veľmi ceniť baby ....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre