Placenta praevia v 17. týždni
Ahojte dievčatá.
Viem, že tém je tu veľa, ale ja som od začiatku nemala žiadny problém, žiadne krvácanie, ani bolesti.
Dnes som odchádzala z poradne v 16+1 týždni s tým, že mi v tehu knižke svieti – placenta praevia. Nenapísal mi, ktorý stupeň. Dr.mi len povedal, že žiadny styk a počkáme do ďalšej poradne – za 4 týždne. A keď začnem krvácať, okamžite do nemocnice.
Na internete som čítala, že ležať, nič nezdvíhať a podobne.. Je to nutné? Môžem chodiť von, na krátke prechádzky? Doma mám 3ročné dieťa, nie vždy sa dá ležať.. je ešte šanca, že sa tá placenta zdvihne ? Netušila som, že mám takýto problém. Celu noc som nespala, rozmyslam zájsť ešte k inému Dr., aby sa na to pozrel.. nevadí mi, ak by som šla sekciou, nejako to bábätko musí vyjsť von, ale straší ma predstava tých všetkých komplikácií okolo..
Ďakujem Vám za info.
@nikolka232 napisem ti to, co som pisala aj v inych temach, na prechadzky mozes chodit, ale neodporuca sa rychla chodza, beh a ine vyrazne aktivity, po aktivite si treba oddychnut, lahnut na gauc, vylozit nohy. a naozaj radsej dodrziavat kludovy rezim. ja som zakrvacala v 32 tyzdni po rychlej chodzi.
Zalezi ci je centralna alebo marginalna. Mala som marginalnu pri dvoch z mojich troch tehotenstiev a vytiahla sa .Ale urcite som na prechadzky nechodila,lezala som kolko sq len dalo..a pozor,lezat,nie sediet,nech je panva vodorovne.
@nikolka232 aj dvihanie predmetov zo zeme nie je dobré. Vsetky pohyby, kde zapojujes brucho.
Táto dg sa nedá velmi zmylit, placentu na utz pekne vidno. Mne bola diagnostikovana v rovnakom tt, ale úplne som ju vypustila z hlavy, ja som mala doma rocnu dceru...komplikacie nastali okolo 25tt, placenta sa nevytiahla. Nakoniec sme vydrzali do 31+6tt, posledne tyzdne boli celkom stresujuce. Ruptura placenty, mala som aj porodné bolesti. To som už bola naštastie v porodnici, kde mi urobili akutnu sekciou. Syn je zdravý skvely chlapec, nic mu nie je. Tento rok bude mat 10.
Ďakujem Vám, budem si dávať pozor, veľa nohy vykladať, snáď sa dostaneme čo najďalej. Akurát že mi to psychicky moc nepridalo..
V 17.tt sa este neda urcite tato dg. Placenta sa este vytiahne hore, treba pockat do dalsich poradni - dg sa stanovuje az po druhom trimestri. Kazdopadne teraz, ked vcestna je, je treba dodrziavat opatrenia ako nenamahat sa privelmi, nemat sex, na prechadzky chodit a beznu cinnost robit mozes. Vykladanie noh ani prisny kludovy rezim v tomto tt nema zmysel. K inemu lekarovi ist nemusis, treba pockat, ci sa rastom maternice vytiahne vyssie alebo nie.
Ja som to mala pri oboch tehotenstvach a teda ja som sa vôbec nejako extra nešetrila akurát sme nemohli mat styk a teraz v druhom tehotenstve tiež doma 3 ročný synček takže to dupľom žiadne šetrenie 😆 no nemala som vôbec ziadne špinenie/krvácanie a potom už na ďalšej kontrole bola pekne hore.. vytiahla sa😊
V 17.tt sa este neda urcite tato dg. Placenta sa este vytiahne hore, treba pockat do dalsich poradni - dg sa stanovuje az po druhom trimestri. Kazdopadne teraz, ked vcestna je, je treba dodrziavat opatrenia ako nenamahat sa privelmi, nemat sex, na prechadzky chodit a beznu cinnost robit mozes. Vykladanie noh ani prisny kludovy rezim v tomto tt nema zmysel. K inemu lekarovi ist nemusis, treba pockat, ci sa rastom maternice vytiahne vyssie alebo nie.
@anavixy ďakujem ti veľmi pekne ❤️ budem čakať. Verím, že to bude ok. Toto je 2.tehotenstvo a myslela som si, že super, viem čo ma čaká, viem, do čoho idem. NEVEDELA SOM, vždy niečo prekvapí 😂 budem myslieť pozitívne…

@nikolka232 https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/na-co-si-davat-pozor-pri-diagnostikovanej-placenta-praevia/?page=2#post-89247316
Konkrétne moj prípad ❤️