icon

Plod o týždeň menší: Čo to znamená?

14. júl 2026

Ahojte, ani neviem co hladam, asi ubezpecenie, ze vsetko bude ok..
Som mamou jedneho synceka o ktoreho sme sa snazili 2r..velmi som tuzila po druhom dietatku a po roku snazenia sa konecne podarilo..
Dnes som mala byt podla poslednej ms 7+2tt, bola som u doktorky, plodik vsak ma velkost na 6+1tt..srdiecko bilo..cyklud mam pravidelny ako hodinky a viem kedy bola ovulacia, preto ma to strasi ..

Mate niektora podobnu skusenost a dopadlo to dobre?

kkovacovak
14. júl 2026

@anonym_autor je to v poriadku. Každý máme ovuláciu v inom čase. Už jedno dieťa máte takže by ste také veci asi mala vedieť. 1-2 týždne je stále v poriadku a je možné že sa vám to na ďalšom sone ešte môže posúvať. Lekár sa nad tým nejako zamyslel alebo prečo sa pýtate? Je to normálna vec.

anonym_1d2d94
14. júl 2026

týždeň - dva je v norme. Mne to tiež bežne písali , majú nepresné prístroje. to sa tým ani nezaoberaj. Všetko je Ok.

anonym_566edc
14. júl 2026

@anonym_autor vela pozornosti by som tomu nedavala, je to velmi skoro a tie merania nie su uplne presne. moja bola na jednej kontrole podla merania vacsia... a na dalsej zodpovedala aktualnemu tyzdnu...

autor
14. júl 2026
@kkovacovak

@anonym_autor je to v poriadku. Každý máme ovuláciu v inom čase. Už jedno dieťa máte takže by ste také veci asi mala vedieť. 1-2 týždne je stále v poriadku a je možné že sa vám to na ďalšom sone ešte môže posúvať. Lekár sa nad tým nejako zamyslel alebo prečo sa pýtate? Je to normálna vec.

@kkovacovak ako hore pisem, viem kedy bola ovulacia presne na den, pretoze sme to s dr sledovali..a ano jedno dieta mam, ale to bolo presne podla tabuliek, preto s tymto nemam skusenosti..ano dr sa nam tym pozastavila a mam prist o tyzden

anonym_69affa
14. júl 2026

Kedy bola ovulacia? Ja tiez o tyzden mam mensie ale ja este pred prvym sonom som to aj povedala dr, ze ovulacia bola ten mesiac neskor a sono to potvrdilo. Takze uplne vsetko je v poriadku, to ake velke dieta zalezi kedy doslo k oplodneniu nie kedy bola posledna MS, minimum zien ma tabulkovo presnu ovulaciu tak isto je aj cyklus dolezity k spravnemu vypoctu je rozdiel, ci je 28dnovy alebo 30+ dnovy. A spermie v zenskom tele preziju aj 5 dni takze k oplodneniu aj napriek tomu, ze vies, kedy bola ovulacia stale mohlo dojst neskor.

anonym_6aec69
14. júl 2026

Pri prvom tehotenstve keď som chodila na konci tehotenstva na kontroli každý týždeň tak mi lekárka povedala že cca podobné dcéra menšia ale bolo všetko v poriadku aj je .Nebojsa oni sa riadia aj tabuľkami ale nieje každé bábätko predsa na týždeň , mesiac rovnako veľké

barka1
15. júl 2026
@anonym_6aec69

Pri prvom tehotenstve keď som chodila na konci tehotenstva na kontroli každý týždeň tak mi lekárka povedala že cca podobné dcéra menšia ale bolo všetko v poriadku aj je .Nebojsa oni sa riadia aj tabuľkami ale nieje každé bábätko predsa na týždeň , mesiac rovnako veľké

Bohuzial, ja skusenost mám a nie dobru. Viem, kedy bola ovulacia (ovulačne bolesti, styk jediný, 2 dni pred nimi), na kontrole som bola v 6+4tt podla MS, plod som cakala vacsi, ale bol len 6+1tt, i ked srdiecko bolo. O 3 tyzdne som začala krvacat. Plod mal velkost 6+4tt. Takže už od zaciatku tam bolo nieco zle.

@anonym_6aec69 toto platí ako píšeš na konci tehotenstva, nie na zaciatku.