Plod o týždeň menší: Čo to znamená?
Ahojte, ani neviem co hladam, asi ubezpecenie, ze vsetko bude ok..
Som mamou jedneho synceka o ktoreho sme sa snazili 2r..velmi som tuzila po druhom dietatku a po roku snazenia sa konecne podarilo..
Dnes som mala byt podla poslednej ms 7+2tt, bola som u doktorky, plodik vsak ma velkost na 6+1tt..srdiecko bilo..cyklud mam pravidelny ako hodinky a viem kedy bola ovulacia, preto ma to strasi ..
Mate niektora podobnu skusenost a dopadlo to dobre?
týždeň - dva je v norme. Mne to tiež bežne písali , majú nepresné prístroje. to sa tým ani nezaoberaj. Všetko je Ok.
@anonym_autor vela pozornosti by som tomu nedavala, je to velmi skoro a tie merania nie su uplne presne. moja bola na jednej kontrole podla merania vacsia... a na dalsej zodpovedala aktualnemu tyzdnu...
@anonym_autor je to v poriadku. Každý máme ovuláciu v inom čase. Už jedno dieťa máte takže by ste také veci asi mala vedieť. 1-2 týždne je stále v poriadku a je možné že sa vám to na ďalšom sone ešte môže posúvať. Lekár sa nad tým nejako zamyslel alebo prečo sa pýtate? Je to normálna vec.
@kkovacovak ako hore pisem, viem kedy bola ovulacia presne na den, pretoze sme to s dr sledovali..a ano jedno dieta mam, ale to bolo presne podla tabuliek, preto s tymto nemam skusenosti..ano dr sa nam tym pozastavila a mam prist o tyzden
Kedy bola ovulacia? Ja tiez o tyzden mam mensie ale ja este pred prvym sonom som to aj povedala dr, ze ovulacia bola ten mesiac neskor a sono to potvrdilo. Takze uplne vsetko je v poriadku, to ake velke dieta zalezi kedy doslo k oplodneniu nie kedy bola posledna MS, minimum zien ma tabulkovo presnu ovulaciu tak isto je aj cyklus dolezity k spravnemu vypoctu je rozdiel, ci je 28dnovy alebo 30+ dnovy. A spermie v zenskom tele preziju aj 5 dni takze k oplodneniu aj napriek tomu, ze vies, kedy bola ovulacia stale mohlo dojst neskor.
Pri prvom tehotenstve keď som chodila na konci tehotenstva na kontroli každý týždeň tak mi lekárka povedala že cca podobné dcéra menšia ale bolo všetko v poriadku aj je .Nebojsa oni sa riadia aj tabuľkami ale nieje každé bábätko predsa na týždeň , mesiac rovnako veľké
Pri prvom tehotenstve keď som chodila na konci tehotenstva na kontroli každý týždeň tak mi lekárka povedala že cca podobné dcéra menšia ale bolo všetko v poriadku aj je .Nebojsa oni sa riadia aj tabuľkami ale nieje každé bábätko predsa na týždeň , mesiac rovnako veľké
Bohuzial, ja skusenost mám a nie dobru. Viem, kedy bola ovulacia (ovulačne bolesti, styk jediný, 2 dni pred nimi), na kontrole som bola v 6+4tt podla MS, plod som cakala vacsi, ale bol len 6+1tt, i ked srdiecko bolo. O 3 tyzdne som začala krvacat. Plod mal velkost 6+4tt. Takže už od zaciatku tam bolo nieco zle.
@anonym_6aec69 toto platí ako píšeš na konci tehotenstva, nie na zaciatku.

@anonym_autor je to v poriadku. Každý máme ovuláciu v inom čase. Už jedno dieťa máte takže by ste také veci asi mala vedieť. 1-2 týždne je stále v poriadku a je možné že sa vám to na ďalšom sone ešte môže posúvať. Lekár sa nad tým nejako zamyslel alebo prečo sa pýtate? Je to normálna vec.