Pľúcne chlamýdie a mycoplasmy

katulka3333
18. jan 2018

Babenky prosím vás poraďte mi od 24.12 kašlem dusíme sa .5,1 mi robili krvné testy a mám IgM 25,20, teda pozitívne a mycoplasmy IgG,9,980 teda hraničné a tak isto crp v sere 14,7 kde je norma do 5, brala som len zinat 500 2balenia,už má až tak nedusi len mám hlieny ,najprv ma od kašľu bolel pravý bok pod rebrami teraz už aj ľavý presne ako svalová. Dnes mi povedala detská dr,keď som bola dcére po výmenný lístok že sa mám pýtať na infekčné.nemate s tým niekto skúsenosť.som v 13_14tt.btehu

libawet
18. jan 2018

@katulka3333 jednoznačne užívať koloidné striebro dobrej kvality, hustoty 40ppm, 3 x denne 30ml - do plast. odmerky alebo skla ( nie na kov. lyžicu ), na lačno, 2-3 minút podržať v ústach, kloktať a prehltnúť. Fľašku udržiavať mimo dosahu elektrospotrebičov, prečítaj si aj : www.eutrofia.sk

katulka3333
autor
18. jan 2018

To môžem v trhu.neublizi to malému.

libawet
18. jan 2018

@katulka3333 prečítaj si o tom, čisto koloidné striebro ( nie metalické ) môžu aj tehotné a aj dojčiace ženy. Ide o prír. antibiotikum, ktoré skutočne pomôže a nie len pokus-omyl ako ATB, kt. ešte aj znížia imunitu a človek sa dostane do nekonečného kolotoču. Veľmi kvalitné je od výrobcu TRIX.

katulka3333
autor
18. jan 2018

Máš nejaké odskúšané ak áno môžeš mi poslať link nech si to rovno objednám.uz nevládzem potrebujem niečo cotozastavi

janage
23. jan 2018

@katulka3333 a co tak plucne. Ak su chlamydie a mykoplazmy preliecene posudia ci daju sprej s kortikoidmi to by ti na kasel urcite ulavilo. Ja som sice nie tehotna ale schytala atypicky zapal pluc od dcery. Ja s hospit. na infekcnom. Teraz pre kasel na plucnom. Sprej pomaha. Vsetky vysledky negativne. U mna aj dcery islo o tichy zapal, teda nebolo ho pocut. Ukazal ho az rtg. A ja som mala crp cez 100. Porad sa s obvodnym lekarom a to plucne by som skor zvazila ako infekcne.

katulka3333
autor
24. jan 2018

@janage no len mne rtg nemozu robit.crp mam iba 25 a na to som brala zinat.ten kasel je uz lepsi len nie najlepsi

ajko
24. jan 2018

@katulka3333 Mám s tým osobnú skúsenosť. Až na to, že som nebola v tom čase tehotná ☹ ... ale brala som dlhodobo lieky, len si už nepamätám, či to boli ATB alebo niečo iné. A áno, liečená som bola v infekčnej ambulancii. Tam som chodievala aj na kontroly, až kým neboli výsledky v poriadku. Nebudeš mi veriť, ale mne sa tým hroným kašľom zlomili dve rebrá! Viem, že to vyzerá ako poriadna hlúposť, ale je to skutočne tak. Presne ako ty vravíš, ukrutné bolesti v boku , pri prsníku.. nevedela som sa postaviť z postele, nadýchnuť, kýchnuť bolo hotové utrpenie.. Ja by som sa na tvojom mieste tiež pýtala na infekčné. Pľúcne je v tomto prípade naozaj zbytočné. Mne kým zistili že sú to pľúcne chlamýdie, tak som bola 2x na pľúcnom, kde len pozreli snímky z rtg, popočúvali ma a poslali domov s tým, že pľúca sú ok.

ajko
24. jan 2018

@katulka3333 z toho, že ti nemôžu spraviť rtg pľúc si nelám hlavu, dôležité je, že už sa vie, že sú to chlamýdie. Treba len správne nasadiť liečbu (hlavne takú, aby neublížila bábätku) a budeš fit.

janage
24. jan 2018

@ajko zrejme závisí od prístupu. Ja som chytila zápal od dcéry (išlo zrejme o vírusový typ) ona ako dieťa bola sledovaná na pľúcnom tam hneď po dobratí antibiotík predpísali sprej na kašeľ. Ten môže predpísať len pľúciar. Ja som bola liečená na infekčnom kým som sa dostala do pľúcnej ambulancie tak to trvalo dlhšie. Sprej zaberá výborne. Takže pokiaľ by tehotná mohla bola by to rýchla úľava. Ale predpíšu ho len na pľúcnom. Na kontrole na infekčnom mi rovno napísali do správy, ak kašeľ bude pretrvávať vyšetrenie na pľúcnom. Ja už po 7 dňoch cítim výrazné zlepšenie.

janage
24. jan 2018

@katulka3333 v čase keď dcére rtg potvrdilo zápal pľúc mala CRP 22. Lenže hnusne kašľaľa - preto rtg. Či už na infekčné alebo pľúcne rozhodne by som šla.

ajko
24. jan 2018

@janage ale autorka má pľúcne chlamýdie a mykoplazmy, nie zápal. Na to by jej sprej nezabral. Na to sú cielené lieky, je to hnusná háveď.

janage
24. jan 2018

@ajko pochopila som tak že tie chlamýdie už má preliečené antibiotikami a ostal len kašeľ.

ajko
24. jan 2018

@janage aha... neviem.. však prečíta si a spraví ako uzná za vhodné 🙂

katulka3333
autor
5. feb 2018

Ja som brala atb kvoli crp nie na chlamidie.v prvom trimestri nemozem atb na ne lebo su silne ....

keduska
7. feb 2018

Ja som v osmom mesiaci mala chlamydie a mykoplazmy. Zapal pluc. Brala som 3 tyzdne Klacid, ale Chlamydie ostali pozitivne...poslali ma z plucneho domov, ved vsak sme to preliecili...mala je Ok nastastie

nienna
7. feb 2018

Ja mam tiez plucne chlamydie a mykoplazmy, uz pol roka mam kasel s malymi prestavkami, horsie je ze 3 rocna dcera toniste, ale dr. mi nechce verit ze by mala aj ona chlamydie, vzdy len mavne rukou ze virus. Ja sa liecim u plucneho, vybrala som uz rozne druhy antibiotik ale nejak nezaberaju, resp. len na kratky cas. Chlamydii sa neda zbavit, alebo len velmi tazko, lebo maju rozne fazy a antb vzdy zabiju len tie, ktore su prave aktivne a tie co spia zacnu vystrajat neskor. Je to na nervy. Ja idem teraz skusit tuto liecbu, ako sa vravi, topiaci sa aj slamky chyta : http://rng.nazory.eu/rubriky/ch/chlamydie

merlinja
7. feb 2018

tiež som mala chlamýdie ale ešte v októbri, posledné výsledky z decembra myc. IgA, IgM - negatívne a IgG 1,465 poz (nad 1,15 je 1) a ch.pneumoniae IgA, IgG neg a IgM hraničný 0,937 . Mala som len nádchu - hrozné hlieny ale len biele, priehľadné, kašeľ minimálny, len teplota max 37,3 ale hádam aj 3-4 mesiace. Najhoršie bolo, že som nevládala resp. menej ako bežne a najhoršie bolo, že som mala hrozné tlaky na hrudníku - som sa bála, že dačo so srdcom. Brala som zinnat, - ten bol vraj zbytočný (poľda dr,) lebo vraj na to nezaberá (ešte neboli výsledky) potom fromilid a ešte klacid. tak ma poslal na pľúcne - všetko OK, ona na kardiológiu - OK . Pred 2 týždňami hrozná nádcha som sa drzo pýtala na ORL - povedala mi, že chlamýdie sú dnes MODERNÉ - má to každý. pľúcne nič neukáže. mala som zas dáky "chrípkový Bacil" dala mi Cefixime 2 balenia x 10 ATB - ešte ich beriem. To CRP som mala 1 - v norme do 5. Tie tlaky už nemám a asi ani teplotu - vraj teplota 37 Od 12-15 po obede je normálna. mám ešte pocit upchatého nosa - ale vraj je čistý, aj dutiny, to vraj len ten opuch čo bol tak ešte doznieva. Ináč k tým chlam... - vraj to nie je nič hrozné, že to má väčšina populácie a deti do 14 rokov vraj až 80% ich tiež prekoná. Lebo ja som bola fakt zhrozená z toho a čítala som internet a všetky tiečlánky o nich som skoro aj revala - následky, čo všetko postihujú, .... tak asi len posilňovať imunitu, trocha preliečiť ATB a nečítať net (to mi aj Dr. povedal) :o)
to striebro som aj ja uvažovala, ale je to kov a ten sa v tele viaže a nevylučuje sa - bojím sa toho, tak radšej nič. Ale kamarát má malú dcérku a bola stále chorá, že jej dávajú a OK.
Tak sa snažme myslieť pozitívne, čo nám iné ostáva.

nienna
7. feb 2018

@merlinja ja tiez ked som citala na nete same zle veci, tak ma pochytila totalna bezmocnost. Asi to treba brat s rezervou ale zas na druhej strane si myslim, ze lekari to podcenuju a maju nedostatok informacii. Sami nevedia co s tym. Ja som sa mojej dr. pytala, ze ake to moze mat nasledky a povedala mi, ze vacsina ludi sa jej neskor vracia s bolestami klbov

merlinja
7. feb 2018

@nienna no to má väčšina ľudí čo prekonajú chrípku - tie kĺby. Mala som raz dávno veľké migrujúce bolesti tak ma poslali na reumatológiu a tiež povedala, že som asi prechodila chrípku alebo čo . Teraz som sa toho bála a tak som keď som bola PN pre istotu užívala mesiac čistú želatínu a klop, klop, klop nič. dúfam, že to tak zostane a chlamýdie už sú tiež papapa. tie hodnoty IgG sú vraj dlhodobo zvýšené - lebo vraj G hovorí o tom, že telo s nimi bojovalo a pamätá ich - dáke protilátky. Tak dúfam, že už to bude OK. Možno zas preventívne dám želatínu. :o)

nienna
7. feb 2018

@merlinja juj kiezby aj my sme uz mali od nich pokoj. U nas to nie je extremny kasel, skor take pokasliavanie a soole....alenked to trva pol roka tak je to uz na nervy, hlavne mala sa v noci dobre nevyspi

dadus_ka
2. apr 2020

@ajko ako vam prosim prisli na tie zlomene rebra? Mam presne to iste. Pocula som aj prasknutie a bolest okolo prsníka na lavo ale kazdy dr ze to len nervy seknute. Uz je ti trosku lepsie ale je to uz skoro mesiac a stale mam aj kasel (chlamydie) aj bolest. Je to neunosne a lieky sa nemozu kombinovat aj na bolest aj atb na chlamydie. Som zúfalá. Vy ste tie rebra ako doliecili?

ajko
2. apr 2020

@dadus_ka Ja som sa stále dookola sťažovala na tie bolesti. Tak ma poslali opakovane na rontgen (lebo pľúca mi rontgenovali už predtým a tam rebrá nebolo vidno). No a sestre ktorá ma rontgenovala som presne ukázala miesto kde ma to bolí. Ona ma potom doslova vykrutila tak, aby bolo na snímku vidieť to miesto pri prsníku. Lekárove slová keď videl snímok: "žena, čo ste robili, vám sa už hoja dve zlomené rebrá!" No a liečba tých rebier bola minimálna. Len telesné šetrenie a calcium som jedla v tabletách.

ajko
2. apr 2020

@dadus_ka bolesti som mala naozaj dlho, dva mesiace určite. Dokonca aj teraz mávam obdobia kedy tie rebrá cítim. A to už prešlo pár rokov odvtedy. Skúste si kúpiť calcium v tabletách ak dostať voľno predajné, ale nie tie šumivé, treba riadne dávky. Chce to naozaj len čas. A samozrejme kašeľ aby ustúpil... Držím palce!

vase_zdraviesk
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre