PN počas tehotenstva
Ahojte, som druhykrat tehotna, a v terminovej skupine sa nestiham cudovat co je pomaly kazda druha na pn. Lebo robia dvanastkyy, lebo pre istotu… akoze nechapem. Jasne ked je nejaky zdravotny problem. Ale pre istotu?
@anonym_autor ja som tiež išla na PN pre istotu mesiac pred nástupom na MD. Pre istotu kvôli chorobám, ktoré mohli tehotenstvo ohroziť a ktoré v práci mám ako zvýšené riziko. Ono je pre pre istotu a pre "istotu".
@michaela329 mesiac pred MD je v poriadku. Ale nie od začiatku tehotenstva. Lebo "pre istotu". Niektoré si myslia ze tehotenstvo je choroba. Ale nie je. To len pre také citlivky
@anonym_autor viesco autorka mne nebolo nic ale otehotnela som a gynekológ ze každá žena má právo ostať doma oddýchnuť si nemať žiaden stres tak som súhlasila a išla na pnku dokonca co tu baby neverili mala som celodenné vychádzky a co? Dovtedy som poctivo pracovala a pracovať budem aj keď mala pôjde do škôlky....prečo to riešiš prečo inej zene nedoprajes ved ty jej do domácnosti nevidíš .Nie každá žena má prácu v kancelárii a s bruškom pracovať je náročné.
@anonym_autor viesco autorka mne nebolo nic ale otehotnela som a gynekológ ze každá žena má právo ostať doma oddýchnuť si nemať žiaden stres tak som súhlasila a išla na pnku dokonca co tu baby neverili mala som celodenné vychádzky a co? Dovtedy som poctivo pracovala a pracovať budem aj keď mala pôjde do škôlky....prečo to riešiš prečo inej zene nedoprajes ved ty jej do domácnosti nevidíš .Nie každá žena má prácu v kancelárii a s bruškom pracovať je náročné.
@anonym_454495 Oke, su zeny ktore potrebuju oddychocat od ocikaneho testu, a su zeny ktore chodia na operacnu salu kludne par txzdnov pred materskou
@anonym_454495 kedy si mala celodenne vychadzky? Ved nieco take uz par rokov neexistuje, jedine pri specifickych diagnozach
@anonym_454495 pochybujem ze toto gynekológ povedal. To je blbosť, najmä keď ti nič nebolo, tak ta žiadny gynekológ nebude nahovárať aby si zostala doma na riti len tak bezdôvodne.
Aj tam im to napis 😅 v mojej terminovke nic take nebolo. Ani ja som pn nebola. V 8m som este lietala po horach
@evcagabi cosi, ved ma vyhodia z tade 😂 aj anketu spravia ci vyhodit alebo nevyhodit
@anonym_454495 mas právo ísť na PN, keď máš na to zdravotný dôvod. PNka nie je pre istotu. ZP dostatočne chráni tehotne, treba sa vediet, resp.skor chcieť brániť. Ale chápem, ze so zamestnavatelom sa dotahovat nebudeš a navyse jeho na PNke nic nestojis. Ty si nemala čo byt doma len tak, len preto, aby si nemala stres. Na to si si mala vziať dovolenku.
@anonym_autor
Neviem úplne, ako sa posudzuje riziková práca. Ja som celé tehotenstvo odpracovala v nemocnici počas Covidu s respirátorom na tvári. Ale niekto je možno na seba citlivejší, ja som proste nechcela zneužívať systém.
@anonym_454495 mas právo ísť na PN, keď máš na to zdravotný dôvod. PNka nie je pre istotu. ZP dostatočne chráni tehotne, treba sa vediet, resp.skor chcieť brániť. Ale chápem, ze so zamestnavatelom sa dotahovat nebudeš a navyse jeho na PNke nic nestojis. Ty si nemala čo byt doma len tak, len preto, aby si nemala stres. Na to si si mala vziať dovolenku.
@lienka.7 bola som na PN od začiatku až po nástup na MD a z pre istotu som takmer potratila v 1 trimestri a od druhého som musela takmer do konca lezat pre skrátený krcok. Kedy ma nevypisal na začiatku dr tak by som prišla o 3 dieťa už keďže náročná robota psychicky aj fyzicky a keďže som pracovala tam kde som bola tak by sa to stalo určite a môj úžasný zamestnávateľ by si skôr našiel niečo aby ma vyhodil miesto aby mi zmenil pozíciu
@lienka.7 bola som na PN od začiatku až po nástup na MD a z pre istotu som takmer potratila v 1 trimestri a od druhého som musela takmer do konca lezat pre skrátený krcok. Kedy ma nevypisal na začiatku dr tak by som prišla o 3 dieťa už keďže náročná robota psychicky aj fyzicky a keďže som pracovala tam kde som bola tak by sa to stalo určite a môj úžasný zamestnávateľ by si skôr našiel niečo aby ma vyhodil miesto aby mi zmenil pozíciu
@anonym_5d4b13 vidis, bola si doma, a takmer sa to stalo tiez. Este raz kludovy rezim neznizuje riziko potratu. To hovori ebm
@anonym_5d4b13 ono niekedy netreba chcieť byť múdrejší ako príroda, vies. Potrat sa pre niečo stane a keď sa ma stat, tak to tak bude. A môžeš ležať doma koľko chceš. Ale to nič nemení na tom, ze PNka neslúži na to, aby sa náhodou "niečo nestalo".
Ja neviem co sú toto za ženy, keď sú už len z tehotenstva pokakane, tak ako chcú zvládnuť materstvo a vlastne celý svoj život keď sú také slabošky?
@aurora33 kradne vláda, bude kradnúť aj Simonka, co je na tom nepochopiteľné? To je typická logika niektorých ľudí... ale nadávať budú. Ale to, ze oni v podstate robia to isté, to nedochádza. Keď kradne Fero, Juro, Jožo, prečo nie aj ja? Ale zlodejmi sú len oni, ja nie. Ja len využívam možnosť 🤣🤣🤣 omg 🤦♀️
@lienka.7 simonka nám nejak podozrivo stíchla 😅
@michaela329 mesiac pred MD je v poriadku. Ale nie od začiatku tehotenstva. Lebo "pre istotu". Niektoré si myslia ze tehotenstvo je choroba. Ale nie je. To len pre také citlivky
@bielasovicka pfuuuu, tak ja musím byť mega citlivka. Alebo jednoducho pre mňa naozaj platí tehotenstvo je choroba. Moje telo ho nedáva, bojuje proti, zakaždým mám komplikácie a len sa modlím, nech nič nové nepribudne a dotiahneme to do konca. Aj to je dôvod, prečo viac detí mať nebudem, lebo fyzicky by som to nedala.
Ale hej, milujem tú paušalizáciu, tehotenstvo nie je choroba, len sme slabé vadné kusy 🙃
@lienka.7 simonka nám nejak podozrivo stíchla 😅
@aurora33 mňa by zaujímalo, kolko tých odvodov Simonoa v živote poplatila. Samozrejme ze menej ako čerpala. Ale to jej samozrejme ze vôbec nevadí. Lebo ona je z tej známej skupiny "mamnatopredsanarok" 👌 inak prečo majú nárok si odduchnit a nebyť v strese iba práve tehotne??? Prečo nie aj ostatní zamestnanci? Nie je to náhodou tak trošku diskriminácia?
@bielasovicka pfuuuu, tak ja musím byť mega citlivka. Alebo jednoducho pre mňa naozaj platí tehotenstvo je choroba. Moje telo ho nedáva, bojuje proti, zakaždým mám komplikácie a len sa modlím, nech nič nové nepribudne a dotiahneme to do konca. Aj to je dôvod, prečo viac detí mať nebudem, lebo fyzicky by som to nedala.
Ale hej, milujem tú paušalizáciu, tehotenstvo nie je choroba, len sme slabé vadné kusy 🙃
@vkatush predpokladám, že ty diagnózu na PN mas, nie si doma "keby nieco". Cize o tebe táto debata nie je. Prajem veľa zdravia inak. ✊🍀
@vkatush tak aj ja som bola slaby kus. Do 3 mesiaca som vracala, tri krat v nemicnici. Ani cez vychadzky som nechodila von, pretoze mi bolo zle. To je ten zdravotny dovod na PN.
@ukulela je úplne ok vyjadriť svoj názor , no musíš rešpektovať, že niekto ma aj odlišný ako ty . Tak to chodi 🙂
@simona1998 porušovanie pravidiel a podvádzanie nie je názor. Premietnu si to na prípady krádeži, dopravných nehôd, ... Alebo keby ti zamestnávateľ svojvoľne krátil výplatu kvôli krátkym vlasom. Jeho názor, že sa mu nepáčia. Pripomínam, píšem všeobecne. Ty si mala na pn dôvod a indikáciu.
@anonym_autor tiež som bola od 7tt na pn… skončila som v nemocnici pre neustále vracanie. Pred tým pár dni som bola v práci vydržala som hodinu a pól ovracala pól pracoviska a odišla som následne skončila v nemocnici! Trvalo mi to do skončenia 6 mesiaca. Potom bol mesiac pokoj a teraz som pár dni pred pôrodom a vraciam stále.
@vkatush no počkaj, ja som nehovorila o takých co majú komplikácie a problémy s tehotenstvom. V tom prípade samozrejme ze ta žena musí zostať na PN. Ja nedávam každú do jedného vreca.
@aurora33 mňa by zaujímalo, kolko tých odvodov Simonoa v živote poplatila. Samozrejme ze menej ako čerpala. Ale to jej samozrejme ze vôbec nevadí. Lebo ona je z tej známej skupiny "mamnatopredsanarok" 👌 inak prečo majú nárok si odduchnit a nebyť v strese iba práve tehotne??? Prečo nie aj ostatní zamestnanci? Nie je to náhodou tak trošku diskriminácia?
@lienka.7 ahoj, ani som si nevšimla precitat čo si mi písala, lebo kvôli jednej brzdulienke tu vymazali niektoré odpovede.
ano mlade nic nevydržia su slabe bla bla bla... presne takto som nechcela aby sa na mna niekto pozeral, isla som tehotna do prace, unavena ako prasa, pracovala som, plnila si povinnosti a hovorila si ze nemozem dat najavo to, ze som neskutocne unavena, padam na hubu a najradcej by som si poriadne oddychla. nechcela som ukazat ze ,,som slaba,, ,,ze ked.nemozem teraz co bude ked sa narodi dieta,, ,,ze nic nevydrzim,, ze som z cukru... nakoniec som uz vo vyssom stadiu potratila....odvtedy neriesim! nech si kazdy mysli o mne co chce! budem počúvať vzdy svoje telo a to co citim ja nie co si mysli nejaka tecinka od vedla... a tak isto sa snazim neriesit a nesudit druhych!
ano mlade nic nevydržia su slabe bla bla bla... presne takto som nechcela aby sa na mna niekto pozeral, isla som tehotna do prace, unavena ako prasa, pracovala som, plnila si povinnosti a hovorila si ze nemozem dat najavo to, ze som neskutocne unavena, padam na hubu a najradcej by som si poriadne oddychla. nechcela som ukazat ze ,,som slaba,, ,,ze ked.nemozem teraz co bude ked sa narodi dieta,, ,,ze nic nevydrzim,, ze som z cukru... nakoniec som uz vo vyssom stadiu potratila....odvtedy neriesim! nech si kazdy mysli o mne co chce! budem počúvať vzdy svoje telo a to co citim ja nie co si mysli nejaka tecinka od vedla... a tak isto sa snazim neriesit a nesudit druhych!
@anonym_7b9070 mrzi ma, co sa ti stalo... ale zase tu píšeš iný extrem... pokial si sa necítila dobre, mala si problémy, bolo treba ich riešiť a nie sa hrať na "hrdinku" a prepínať sily.
My sme tu písali o tých čo automaticky PN, lebo sú predsa tehotne.

@simona1998 a ešte ďalšia klasická výhovorka: vláda 😀 čo má vláda spoločne s tvojim zdravotným stavom? Strašne úbohé.
@aurora33 kradne vláda, bude kradnúť aj Simonka, co je na tom nepochopiteľné? To je typická logika niektorých ľudí... ale nadávať budú. Ale to, ze oni v podstate robia to isté, to nedochádza. Keď kradne Fero, Juro, Jožo, prečo nie aj ja? Ale zlodejmi sú len oni, ja nie. Ja len využívam možnosť 🤣🤣🤣 omg 🤦♀️