PN počas tehotenstva
Momentálne som v tehotenstve na PN ale dala mi vychádzková dobu 2 h doobeda a 2 h poobede nedá sa to nejako spraviť aby som mala aspoň dlhšiu túto dobu alebo neobmedzenu?
@anonym_autor Nešpekuluj s vychádzkami, buď rada, že máš PN,. Máš vôbec nejakú diagnozu?
@patka06 čítate čo píšem??? Som pn v tehotenstve kvôli rizikovej práci
@anonym_autor Riziková práca nie je dg. na PN, čiže máš nejakú vymyslenú dg. Riziková práca v tehotenstve sa rieši inak, nie PN. Takže seď doma a dodržiavaj liečebný režim aj s vychádzkami.
@anonym_autor A buď rada, že máš lekára/lekárku, čo sa dal/a na toto nahovoriť. Tiež sú kontrolovaní a ty ako pacientka tiež.
Neobmedzene asi nie, ale skús sa dohodnúť na 4 hod v kuse. Síce nie v tehu ale švagriná keď bola PN s rukou tak mala
@anonym_autor prosím ťa aké číslo ma ta diagnóza "riziková práca"?
@anonym_autor čitaš čo ti tu viaceré píšu?
Riziková práca nie je diagnoza, logicky teda kvôli nej nie si PN. Ak si PN kvôli vymyslenej diagnóze, buď rada,, že ti ju lekárka vôbec vypísala. Teraz sú PN prísnejšie kontrolované, posudkoví lekári kontrolujú zdravotné záznamy.
Máš pravdu, ako živnostník, nemáš nárok od zamestnávateľa /keďže žiadneho nemáš/ na preradenie na ľahšiu prácu, Tu prichádza otázka, či si naozaj živnostník alebo si sa nechala nahovoriť na švarc systém , ak áno teraz prichádzajú následky.
@anonym_95d2f1 fiktivne PN treba riadne skonsolidovat a skontrolovat. a zrusit tehotenske konecne
@anonym_4b3321 prečo by sa akože malo zrušiť tehotenské? Bola som cele tehotenstvo na PN predošlé potraty, krvácanie, špinenie, od 13tt skrátený krcok. Riziková práca keby idem späť žiadne dieťa nemám. Platím si od 19r odkedy pracujem odvody prečo by som nemala mať to tehotenské keď doteraz to mali všetky čo pracovali pred MD.. však to tehotenské majú nárok len ženy čo majú prácu alebo pracovali.. nedostávajú ho tie čo sedia doma na riti.
@anonym_autor ja som na pn od začiatku tehotenstva, dr som sa pýtala že či mi nevie dať viac hodín vychádzok, vraj nevie.. takze 2+2 pripadne vie spojiť na 4h vkuse. Ale tak ja som si už zvykla a dodržiavam režim, zatiaľ som žiadnu kontrolu nemala za tri mesiace.
PRrve 3 mesiace som vychadzky nemala. po tomto case som mala.klasicky 10-12. 14-16.
Nechcel mi dat 10-14, ani 14-18....
Kamoska mala od 14 do 18
PRrve 3 mesiace som vychadzky nemala. po tomto case som mala.klasicky 10-12. 14-16.
Nechcel mi dat 10-14, ani 14-18....
Kamoska mala od 14 do 18
@snowflakenel ako je to možné že niekomu to dajú a inému nie
@snowflakenel ako je to možné že niekomu to dajú a inému nie
@anonym_autor zavisi od diagnozy,,koli ktorej je zena pocas tehotenstva na pn- ke.
Ja som mala krvacanie, cize vychadzky prve 3 mesiace ziadne.
@anonym_79f989 ja som na PN ale len kvôli ťažkej práci inak donedávna som do nej chodila....to mi tu hovorí tá pravá čo mala napísane 2 pobyty a nevedeli ju nájsť však???
@anonym_autor je chybou lekara, ze ta vypisal na takuto ucelovu PN, ked na to nie je medicinsky dovod. Śituaciu treba riesit v ramci zakona
@anonym_autor je chybou lekara, ze ta vypisal na takuto ucelovu PN, ked na to nie je medicinsky dovod. Śituaciu treba riesit v ramci zakona
@viestta dufam ze prave kvoli takymto sliepkam si konecne daju posudkovy riadne bryle na tvar.
@anonym_autor Ste PN, lebo máte nejaké ťažkosti a to si vyžaduje pokojovy režim.Keby tomu tak nebolo, chodili by ste do práce.V rámci liečebného procesu sú vychádzky stanovené na 2hod.doobeda a 2 hod poobede.. Lekár Vám môže vyjsť v ústrety tak,ze vychadzky posunie/v zimnom období to však robia neradi,teda aspoň ja mám takú skúsenosť/
Ja som mala 3h a 3h.neviem ako to spravil lekar ale mala som to tak.aj na sp nahlasene aj v papieroch.
@anonym_95d2f1 fiktivne PN treba riadne skonsolidovat a skontrolovat. a zrusit tehotenske konecne
@anonym_4b3321 aké fiktívne PN?
Tu by som ani nepísala ohľadom Pn,lebo ženy ťa tú zožerú ,že využívať systém.
A čo keď využíva?Možno má takú robotu,že sa boji tam robiť ,že sa môže niečo stať .
Alebo lekár mu to odporučil.
Nie každý robí v kancelárii,alebo ma sedavú robotu .
@anonym_4b3321 aké fiktívne PN?
Tu by som ani nepísala ohľadom Pn,lebo ženy ťa tú zožerú ,že využívať systém.
A čo keď využíva?Možno má takú robotu,že sa boji tam robiť ,že sa môže niečo stať .
Alebo lekár mu to odporučil.
Nie každý robí v kancelárii,alebo ma sedavú robotu .
@anonym_3c0576 prosim ta, odkedy su tehotenske prispevky je vacsina zien doma. prepac ale vela zien naozaj nema nic, len je tehotna a trci doma. nech ma zozeru, je mi to jedno. ine je ked ozaj ma zena problemy a musi byt doma. ale ked sa tu kazda druha vypytuje ako si moze zmenit vychadzky a kedy chodia a ci vobec chodia kontroly pocas PN, mi dviha tlak. boji robit? boji robit lebo sa jej nechce. kazda robota je istym sposobom pre tehotnu nebezpecna, jedna robi vo fabrika, druha so zvieratami, tretia v nemocnici, stvrta je nejaka admin zena so strecujucimi deadlajnami, prosim ta, kazda praca z pohladu rizika je rizikova. to by ozaj ziadna s bruchom nerobila. to kde sme. ine zeny do 9m makali dakde na poli. tu su niektore hnidy rozmaznane systemom, ved tehotenska davka im to pekne dorovna. nepisem, a to prizvukujem, o zenach , co maju ozaj rizikove tehotenstvo.
a este existuje aj moznost ze zamestnavatel moze tehulu dat na insiu poziciu, ak ta je aktualna je rizikova alebo je ma nahradit prijem, ak jej nevie poskytnut adekvatne miesto pre jej tehotenstvo.
takze ano, mnohe zeny su doma len na oko a inac behaju hore dole a pre mna je to fiktivna PN. Erik bude len vymyslat ako rusit vsetky PN aj kvoli takymto zneuzivackam. mozno raz zaplaces aj ty, ked ti budu kratit PNku alebo ti ju jednoducho zrusia.
@anonym_3c0576 prosim ta, odkedy su tehotenske prispevky je vacsina zien doma. prepac ale vela zien naozaj nema nic, len je tehotna a trci doma. nech ma zozeru, je mi to jedno. ine je ked ozaj ma zena problemy a musi byt doma. ale ked sa tu kazda druha vypytuje ako si moze zmenit vychadzky a kedy chodia a ci vobec chodia kontroly pocas PN, mi dviha tlak. boji robit? boji robit lebo sa jej nechce. kazda robota je istym sposobom pre tehotnu nebezpecna, jedna robi vo fabrika, druha so zvieratami, tretia v nemocnici, stvrta je nejaka admin zena so strecujucimi deadlajnami, prosim ta, kazda praca z pohladu rizika je rizikova. to by ozaj ziadna s bruchom nerobila. to kde sme. ine zeny do 9m makali dakde na poli. tu su niektore hnidy rozmaznane systemom, ved tehotenska davka im to pekne dorovna. nepisem, a to prizvukujem, o zenach , co maju ozaj rizikove tehotenstvo.
a este existuje aj moznost ze zamestnavatel moze tehulu dat na insiu poziciu, ak ta je aktualna je rizikova alebo je ma nahradit prijem, ak jej nevie poskytnut adekvatne miesto pre jej tehotenstvo.
takze ano, mnohe zeny su doma len na oko a inac behaju hore dole a pre mna je to fiktivna PN. Erik bude len vymyslat ako rusit vsetky PN aj kvoli takymto zneuzivackam. mozno raz zaplaces aj ty, ked ti budu kratit PNku alebo ti ju jednoducho zrusia.
@anonym_4b3321 a teba čo trápi,že možno využívajú systém ? Závidíš im?
Rob to aj ty ,alebo keď ty to odsudzujes ,tak nerieš ostatné.
Myslíš,že keby neboli tie tehotenské ,tak by išli makať ,tomu never.
Este sa narobia do dôchodku až až .
Čoskoro zrušia aj to tehotenské, nech to využijú.
A keď niektorej to tak vyhovuje ,nech sa nikto do toho nestará.
A čo vyrieši Erik,že pošle na tehotné kontrolu a potom ich pošle naspäť do roboty ,to je smiešne .
@anonym_4b3321 a teba čo trápi,že možno využívajú systém ? Závidíš im?
Rob to aj ty ,alebo keď ty to odsudzujes ,tak nerieš ostatné.
Myslíš,že keby neboli tie tehotenské ,tak by išli makať ,tomu never.
Este sa narobia do dôchodku až až .
Čoskoro zrušia aj to tehotenské, nech to využijú.
A keď niektorej to tak vyhovuje ,nech sa nikto do toho nestará.
A čo vyrieši Erik,že pošle na tehotné kontrolu a potom ich pošle naspäť do roboty ,to je smiešne .
@anonym_3c0576 blablabla. jasne toto su typicke obranne odpalkovane odpovede. ked nechapes co som vsetkym chcela napisat, tak nebudem uz stracat cas...
a toto - ''Este sa narobia do dôchodku až až'' . naozaj nepokladam za dobry argument, lebo kazdy sa trha o matky s detmi. kazdy. pri trende dat rychlo vypoved lebo vsak preco nevyuzit maximalku a potom tie zenske trcia doma a placu ze si nikde nevedia najst pracu. a natahuju ruky. lebo ano, kazdy tuzi mat v praci zenu s malymi detmi, vsetci sa o nej biju.
cest vynimkam, ktore si zachovaju rozum a maju moznost dalej pokracovat v praci a nie sa hned hrnut na maximalne podpory 🙂...ani ty nedas ruku do ona, za to, ze ta zena sa chudatko narobi do dochodku az az 🙂 tak prosim ta, klud
@anonym_3c0576 blablabla. jasne toto su typicke obranne odpalkovane odpovede. ked nechapes co som vsetkym chcela napisat, tak nebudem uz stracat cas...
a toto - ''Este sa narobia do dôchodku až až'' . naozaj nepokladam za dobry argument, lebo kazdy sa trha o matky s detmi. kazdy. pri trende dat rychlo vypoved lebo vsak preco nevyuzit maximalku a potom tie zenske trcia doma a placu ze si nikde nevedia najst pracu. a natahuju ruky. lebo ano, kazdy tuzi mat v praci zenu s malymi detmi, vsetci sa o nej biju.
cest vynimkam, ktore si zachovaju rozum a maju moznost dalej pokracovat v praci a nie sa hned hrnut na maximalne podpory 🙂...ani ty nedas ruku do ona, za to, ze ta zena sa chudatko narobi do dochodku az az 🙂 tak prosim ta, klud
@anonym_4b332 máš svoj názor ,ja zas iný . Škoda to riešiť
@anonym_autor presne ako ti tu napisali, ďalšia spekulantka.
Nedala by som ti žiadnu vychádzku. Keď si raz PN, nemáš čo behať po vonku. Verím, že aj na tieto vymyslene tehotenske PNky príde rad.
@anonym_4b332 máš svoj názor ,ja zas iný . Škoda to riešiť
@anonym_3c0576 pozri, ma autorka vychadzky ma, a spekuluje lebo namiesto 2hod doobeda a 2hod poobede, chce mat 4 poobede, takze spekulantka. ake jednoduche vysvetlenie. zamestnavatel ma taku zenu preradit na ine miesto a nie aby sa zeny hadzali na PN kvoli tazkej praci, praca tazka bola aj pre mna ked som s vysokym tlakom makala do 8 mesiaca v strese. ona asi dvihala tonove kvadre, beriem. co uz.
@anonym_3c0576 pozri, ma autorka vychadzky ma, a spekuluje lebo namiesto 2hod doobeda a 2hod poobede, chce mat 4 poobede, takze spekulantka. ake jednoduche vysvetlenie. zamestnavatel ma taku zenu preradit na ine miesto a nie aby sa zeny hadzali na PN kvoli tazkej praci, praca tazka bola aj pre mna ked som s vysokym tlakom makala do 8 mesiaca v strese. ona asi dvihala tonove kvadre, beriem. co uz.
@anonym_4b3321 zamestnávateľ nemusí mať náhradnú robotu. Mne tiež nevedel ponúknuť inú pozíciu ,tak ako to riešiť potom?
Autorka sa môže opýtať doktora ,čo mu NATO povie ,možno jej vyhovie ,možno nie. Prečo si to robila? Preco si neostala radšej doma? Nebála si sa riskovať ?
@anonym_4b3321 zamestnávateľ nemusí mať náhradnú robotu. Mne tiež nevedel ponúknuť inú pozíciu ,tak ako to riešiť potom?
Autorka sa môže opýtať doktora ,čo mu NATO povie ,možno jej vyhovie ,možno nie. Prečo si to robila? Preco si neostala radšej doma? Nebála si sa riskovať ?
@anonym_3c0576 preco som to robila? pretoze doma by som sa zblaznila, byt do 9m doma zatvorena ako taka sliepka vypustana na dvor len i istu dobu, nie dakujem, neprosim, byt len doma by som ozaj nevydrzala. v praci som musela mat pravidelne vylozene nohy a merat tlak, co uz. takto som fungovala. obdivujem zeny ktorym nevadi byt doma ako vazen, poznam mnohe co od pocatia boli az do porodu doma, myslim ze pre psychiku zeny ziadne terno. nemusia zeny spekulovat, tu nejde len o PN ale aj to ze tam ma isty rezim, a to co sa autorka pyta, prepac, sa mohla pytat priamo lekara, nemyslis? fakt mi pride ze tu mnohe spekuluju, radsej si tu sem pridu overit veci a az potom maju gule sa opytat lekarky, aby to proste nevyzeralo ako spekulovanie.

@anonym_79f989 ja som na PN ale len kvôli ťažkej práci inak donedávna som do nej chodila....to mi tu hovorí tá pravá čo mala napísane 2 pobyty a nevedeli ju nájsť však???
@anonym_autor Nechápem. Ja som nemala dva pobyty, ja som mala jeden a normálne som sa s lekárom dohodla, že mi da predlžené vychádzky. Asi si si ma s niekym splietla. 🙂 Ja som bola na rizikovom kvôli veku. Takže, dohodni sa s lekárom. Tiež sú ľudia. Ak je normálny, tak ti tie predĺžené vychádzky dá.